Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Munca in echipa

Marti, 31 August 2010
Munca in echipa
Foto: hepta
In mediul corporativ, munca in echipa este un element-cheie. Nu trebuie sa presupunem insa ca toate persoanele unei echipe sunt  bine pregatite la toate ori ca sarcinile vor fi realizate in modul cel mai bun cu putinta. Fara conducerea si comunicarea potrivite, echipa nu va lucra la parametrii optimi.

Personal poate nu suntem adeptii muncii in echipa. Dar odata ajunsi in mediul corporativ, beneficiile ei sunt greu de ignorat.

In primul rand, putem invata din experienta persoanelor din jur, in special daca acestea sunt experimentate in domeniu. Acest lucru ajuta la o asimilare mai usoara si mai temeinica a noilor concepte si practici.

In al doilea rand, existenta mai multor puncte de vedere stimuleaza creativitatea individuala si dezbaterea sanatoasa pentru gasirea solutiei celei mai bune. De multe ori se intampla ca la indeplinirea unei sarcini sa ajungi intr-un punct mort. In aceste momente, punerea problemei in fata unei echipe, intr-o sesiune de brainstorming, iti poate aduce solutia dorita.

In al treilea rand, indeplinirea mai rapida a sarcinilor este un alt beneficiu al muncii in echipa. Coechipierii se ajuta intre ei, membrii experimentati ii ajuta pe cei mai tineri, toata lumea contribuie cu diferite idei si astfel se ajunge la o solutie mai buna, intr-un timp mai scurt.

Principiile muncii eficiente in echipa sunt:

1. Componenta echilibrata
Echipa ar trebui sa fie formata din membri tineri si membri experimentati. Astfel, experienta si precautia celor maturi este echilibrata de indrazneala si cunostintele la zi ale celor tineri.

2.  Distribuirea sarcinilor
Este important ca seful echipei sa distribuie munca pe cat posibil egalitar, dar mai ales in functie de punctele forte ale fiecaruia. Pentru a indeplini o sarcina mai eficient, este necesara constientizarea celor mai puternice domenii si expertiza fiecarui membru al echipei, intrucat sarcinile fiecaruia trebuie sa fie in concordanta cu aptitudinile sale.

3. Comunicarea in cadrul echipei
Comunicarea este esentiala in cadrul unei echipe. Toti membrii, inclusiv sefii, trebuie sa posede capacitati bune de comunicare, pentru ca toata lumea sa fie constienta de sarcinile sale, iar asteptarile sa fie indeplinite cu succes. In plus, daca atunci cand apar probleme, nu exista comunicare intre membrii echipei si sefi, indeplinirea sarcinii va fi periclitata.

4. Medierea intre angajati si clienti
Seful echipei trebuie sa inteleaga cerintele, asteptarile, posibilele solutii si perioada necesarea indeplinirii proiectului. El ar trebui sa stie cand un client are asteptari nerealiste, cand termenele limita nu au sens si cand necesitatile tehnice sunt imposibil de atins. Acest lucru este deosebit de important in cazul companiilor de inginerie si stiintifice, din cauza diferentelor inerente dintre limbajul tehnico-stiintific si cel de afaceri. O conducere adecvata va indeplini cu succes rolul de mediator intre angajati si clienti.

5. Specializarea
Echipa trebuie sa identifice necesitatile de specializare aparute in timp. In functie de domeniul in care activeaza, echipa va avea nevoie de o anumita specializare suplimentara, pentru a indeplini sarcina mai repede si mai eficient.

Munca in echipa poate cere anumite eforturi de adaptare din partea membrilor. Insa eforturile reunite ale tuturor, ghidate de o conducere potrivita, vor duce la o realizare a sarcinilor rapida, eficienta si specializata.

 

 

Te-ar putea interesa:
  • Munca la birou/ munca la domiciliu

    Munca la birou, in cadrul unui spatiu amenajat si administrat de o firma este deja bine cunoscuta si putem spune, clasica. Mai nou insa suntem atrasi de posibilitatea unui job la domiciliu, care promite si venituri destul de mari. Cat adevar este in promisiunile acestea si ce ar fi mai profitabil - un job obisnuit sau unul desfasurat acasa?

  • Dependenta de munca

    Modelul american de a avea mai multe slujbe o data, a ajuns si la noi. Se pare chiar ca are succes. Insa stii cand sa te opresti? Stii sa spui nu?

  • Prieteniile la locul de munca

    Viata nu poate fi traita in singuratate, oriunde am fi simtim nevoia de a avea in preajma persoane cu care sa putem impartasi bunele si relele. In viata particulara, dar si la locul de munca, dorinta de a avea prieteni este fireasca. Trebuie doar bine evaluate limitele in care sa stim sa facem aceste alegeri.

  • Cum sa iti pastrezi actualul loc de munca

    Majoritatea cautam un job sau un alt job, din varii motive. Fie ai nevoie pur si simplu de un loc de munca, fiindca ti l-ai pierdut pe cel de pana acum, fie iti doresti altceva de la cariera ta. In cel de-al doilea caz, te-ai gandit la faptul ca poate fi mai important sa incerci sa iti pastrezi jobul in loc sa iti cauti cu disperare un altul?

  • Cupidon la locul de munca?

    Am parasit de mult epoca in care rolul femeii nu depasea sfera gospodariei. Cariera este deja un sector din viata noastra unde oferim mult, si cerem in egala masura: un post de conducere, un salariu atractiv, pasiune pentru ceea ce facem.

Mesaje (3) »
...
scris de grigore mariana., January 17, 2012

buna.sunt mariana si sunt acasa an cresterea copil.si asi dori sa muncesc acasa ce va sa am o ocupatie si asi dori sa fac parte din ecipa voastra.multumesc

...
scris de Fake Tag Heuer Watches, November 12, 2013

The hobby of amassing classic watches is rewarding contemplating that these products are excellent as investments <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches for sale</a> <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches for sale</a> . You can also take into account amassing traditional watches not in perfect condition and also have it fixed to regain its appeal. <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> Some collectors buy malfunctioning parts <a rel="nofollow" href="http://www.marioslakegeorge.com/watches-sale.html">Replica Watches for Sale</a> <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.montanagem.com/cartierwatches.asp>fake Cartier Watches</a> , repair and resell them.

...
scris de replica patek philippe sky moon tourbillon, January 02, 2014

<a rel="nofollow" href=http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/>replica montblanc watches</a> <a rel="nofollow" href=http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html>cheap imitation watches</a> N well prepared and as well as distinctive website published by partners in this area people individuals who else engagingly recount their specific sports intrusions <a rel="nofollow" href=http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html>replica tag heuer online</a> ,--Catalogue log

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii