Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tratamente naturiste pentru picioare

Vineri, 06 Mai 2011
Tratamente naturiste pentru picioarePicioarele umflate, calcaiele crapate, pielea deshidratata sunt doar cateva dintre problemele picioarelor care pot fi rezolvate prin tratamente naturale.

Daca vrei sa ai niste picioare frumoase, trebuie sa le acorzi multa atentie si sa le rasfeti.

Picioarele sunt predispuse la afectiuni. Problemele care pot aparea sunt diverse, unele tratabile si altele nu.

Am selectat cateva dintre afectiunile cele mai des intalnite si am cautat tratamente naturiste cu care sa le vii de hac.

Picioare obosite sau umflate

Umflarea picioarelor poate fi cauzata de o circulatie periferica proasta, consumul excesiv de cafea sau alcool,  de stres, purtarea pantofilor stramti si a tocurilor inalte, mersul pe jos mult timp sau statul pe scaun un timp indelungat.

Aceasta afectiune poate aparea si din cauza anumitor probleme de sanatate precum: retentia apei, boli de rinichi, probleme cu inima, sarcina, etc.

Pentru a preveni inflamarea picioarelor trebuie sa ai o alimentatie sanatoasa.  Incearca sa reduci cantitatea de cafea, alcool si sare consumata si bea multa apa, consuma alimente care sa contina vitamina A si multe legume, fructe si peste.

Incearca sa eviti baile fierbinti si fa dusuri reci la gambe pentru a stimula circulatia.

Pentru tratarea si relaxarea picioarelor fa o baie calda cu infuzie de soc. Se pun 5-6 lingurite de flori de soc uscate intr-un litru de apa, se lasa un sfert de ora acoperit, apoi se toarna in vasul in care iti speli picioarele. Tine picioarele in apa cam 20 de minute. Dupa aceea maseaza fiecare deget, pana la glezna, cu ulei de menta sau lavanda. Acestea iti vor indeparta starea de disconfort.

De asemenea iti poti pune comprese cu frunze de varza, patlagina sau aloe pe care sa le tii 15 minute.

Mirosul picioarelor

Problemele cu mirosul picioarelor, desi stanjenitoare, exista si pot deveni un calvar, atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau. De aceea trebuie sa ai grija sa le previi sau sa le tratezi corespunzator.

Corpul nostru transpira, ceea ce este un lucru absolut natural. Transpiram pentru a ne pastra temperatura corpului si pentru a elimina toxinele. Insa atunci cand transpiratia se uneste cu bacteriile, acestea emana un miros urat.

Pentru a inlatura aceasta problema trebuie in primul rand sa ne spalam de cel putin 2 ori pe zi cu un sapun antibacterian si apa calduta, sa fim atente atunci cand ne alegem sosetele, sa fie din materiale naturale pentru a absorbi transpiratia si sa le schimbam dupa fiecare spalare a picioarelor.

Ceaiul negru este foarte bun pentru tratarea acestei probleme. Faceti bai cu infuzie de ceai negru cate o jumatate de ora pe zi timp de o saptamana. Bacteriile vor fi distruse, iar picioarele se vor pastra uscate pentru o perioada mai lunga.

In cazul in care mirosul nu dispare nici dupa ce ati pus in aplicare aceste sfaturi, consultati un medic.

Picioare deshidratate, aspre si crapate

Prevenim deshidratarea pielii consumand foarte multa apa si vitamina A. Acestea mentin pielea sanatoasa si delicata.

Pentru a trata deshidratarea tine-ti picioarele timp de 5-10 minute intr-un vas cu apa calduta in care sa pui 5-6 linguri de sare marina. Apoi freaca calcaiele cu piatra ponce pentru a indeparta pielea uscata, dar ai grija sa nu insisti unde pielea e crapata.

Ca sa iti hidratezi pielea poti folosi un amestec de 2 lingurite de miere cu cateva de apa care se intinde pe picioare si se lasa cam 5-10 minute. Mierea actioneaza ca un antiseptic si este foarte buna pentru picioarele crapate si cu rani.

O alta varianta ar fi o masca cu unt, miere si smantana care se lasa sa actioneze un sfert de ora.

Atunci cand picioarele noastre sunt relaxate, si noi ne simtim minunat, asa ca ai grija de picioarele tale.


Lavinia Nistor



Te-ar putea interesa:
  • Tratamente naturiste pentru picioare de la Aboca

    Aboca a lansat 2 programe speciale, 100% naturale, pentru sanatatea si aspectul de invidiat al picioarelor tale.

  • Tratamente naturiste pentru ingrijirea ochilor

    Ochii sunt una dintre cele mai expresive parti ale corpului uman, dar in acelasi timp si una dintre cele mai fragile. De aceea, este foarte important sa stim cum ii putem trata in mod optim atunci cand organismul nostru ne transmite semnale de alarma.

  • Tratamente naturiste pentru unghii sanatoase

    Pentru a avea unghii frumoase si sanatoase nu este suficient doar sa le taiem si sa le dam cu oja corespunzator. Pentru a fi frumoase, unghiile trebuie in primul rand sa fie sanatoase si de aceea trebuie sa le tratam.

  • Retete naturiste pentru ingrijirea mainilor

    Mainile reprezinta nu numai una dintre cele mai expuse parti ale corpului uman, ci si o adevarata carte de vizita, mai ales pentru femei. De aceea, ingrijirea lor constanta este esentiala, cu atat mai mult in sezonul rece, cand frigul si schimbarile de temperatura ne pot afecta sanatatea pielii.

  • Ciorapi trendy pentru picioare sexy!

    In toamna aceasta se poarta picioarele frumoase...Nu ezita sub nicio forma sa-ti "descoperi" feminitatea purtand ciorapi transparenti sau opaci la fustele preferate.

Mesaje (2) »
...
scris de soare roxana, August 14, 2010

am picioarele foarte umflate,ce pot face?

...
scris de fake Cartier Watches, November 10, 2013

Crude Cheapos - These watches cost about $70 to produce and use Chinese created actions. <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches for sale</a> The instances are badly machined <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>rolex replica watches for sale</a> , components are normally stamped metallic and the dials have fuzzy quantities, the fingers are clunky and they have mismatched day windows <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches</a> .

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii