Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Vitamina K

Marti, 24 Iunie 2008
Vitamina KVitamina K are drept actiune principala coagularea rapida a sangelui, fiind un ajutor important in oprirea hemoragiilor de diverse tipuri.

Vitamina K mai are actiune benefica in cazul aparitiei degeraturilor, actiunii negative a antibioticelor, urticariilor, colitelor, cresterii debitului menstrual, tulburari hepatice.

O carenta a acestei vitamine duce la hemoragii la nivelul mucoaselor si al creierului, in momentul in care a fost realizat un tratament prelungit cu antibiotice. De asemenea, lipsa ei din organism poate duce la osteoporoza sau ateroscleroza, deoarece poate mari nivelul de calcifiere din sange.

Deficienta de vitamina K din organism poate fi data de o alimentatie necorespunzatoare si insuficienta, de balonari, colite ulceroase, boli hepatice cronice, fie de un deficit de sinteza.

O deficienta de vitamina K are urmatoarele simptome: sangerari gingivale si nazale, sange in urina sau scaun, invinetire usoara, menstruatie de lunga durata si abundenta.

O supradozare cu vitamina K provoaca greturi, roseata (eritem) sau prurit. Insa aceste cazuri sunt rare.

Vitamina K se gaseste in varza, salata, conopida, broccoli, spanac, patrunjel, kiwi, avocado, cereale, uleiuri vegetale (de masline, soia). Este prezenta si in alimentele de provenienta animala: galbenus de ou, untura de peste, ficat, carne si sunca de vita, insa mai este produsa de flora noastra intestinala in proportie de 50%.


Te-ar putea interesa:
  • Vitamina P

    Vitamina P se gaseste in fructele si florile unor plante, alaturi de vitamina C. Mai este numita si citrina, deoarece se gaseste in cantitati mai mari in coaja alba a fructelor citrice decat in sucul acestora.

  • Vitamina D

    Cand auzim de vitamine ne gandim in general la o multitudune de substante care fac bine organismului. De asemenea le asociem pilulelor care sunt luate ca suplimente nutritive.

  • Vitamine: vitamina E

    Vitamina E este componenta a tuturor tesuturilor organismului uman, un stoc impresionant putand fi gasit in glanda pituitara si cea suprarenala.

  • Vitamine: vitamina A

    Vitamina A reprezinta un grup de compusi inruditi, intre care si retinolul, acidul retinoic si beta-carotenul, ce joaca un rol foarte important in:- capacitatea vizuala pe timpul noptii,- buna functionare a sistemului imunitar,- cresterea masei osoase,- sistemul reproductiv,- diviziunea normala a celulelor,- buna functionare a tractului intestinal si urinar,- sanatatea si frumusetea pielii, etc.

  • Vitamine: vitamina B

    Categoria de vitamine B, substante solubile in apa, include 8 tipuri de vitamine, esentiale pentru dezvoltarea intregului organism, utile pentru echilibrul intern si extern.

Mesaje (19) »
...
scris de andreea s, July 06, 2008

pot lua vitamina k pentru a opri menstruatia pentru o saptamana , plec in concediu si nu stiu ce sa fac

...
scris de ademaria, July 07, 2008

si eu am aceeasi problema. plec la mare si parca m-as lipsi de discomfortul creat de menstra ...e indicat?

...
scris de mary_nely87, July 08, 2008

si eu am luat vitamina k ptr ca plec la mare insa a doua zi dim am avut o usoara sangerare este normal?am luat inainte de menstruatie,asa se ia?

...
scris de nikkii, July 09, 2008

As dori sa stiu daca vitamina K are contraindicatii ? Eu am un bloc atrio-ventricular complet la inima si as dori sa iau vit.K pentru a-mi opri menstruatia. Este OK?

...
scris de mara, July 10, 2008

sambata 12 iulie am petrecere mensstruatia ma venit pe 9 pot face ceva sa o opresc pana pe 12 avand in vedere ca la mine este mai abundenta daca iau vit k.? si cat se ia?

...
scris de MIRICA FLORINA , July 18, 2008

POT LUA VITAMINA K PENTRU A OPRI MENSTRUATIA PLEC LA MARE DUMINICA ? DACA NU IMI PUTETI RECOMANDA CEVA ?

...
scris de karla, July 21, 2008

As dori sa stiu daca dupa folosirea vitaminei k pot aparea efecte secundare mai neplacute sau pe o durata mai lunga de timp? Daca iau luna asta vitamina k pentru oprirea menstruatiei luna viitoare va veni normal, cu intarziere sau mai abundenta decat vine de obicei?

...
scris de Ionela Raluca, August 21, 2008

Buna, cu cat timp inainte de menstruatie se ia vit k si in ce cantitate?

...
scris de xalinax, September 02, 2008

cu cat timp inainte se ia vitamina K

...
scris de ann.sim, December 18, 2008

vreau sa stiu cum se ia vitamina k pt. oprirea menstruatiei. mie trebuie sa imi vina de revelion si vreau sa stiu daca pot sa aman cateva zile.

...
scris de nebunatica, December 19, 2008

da si mie imi vine de revelion si trebuie sa plec la munte.cu cat timp inainte se ia vit k?si ce reactii adverse are?
dar cine raspunde la aceste intrebari pt ca vad k toata lumea e nedumerita si nu e nici un raspuns la aceste intrebari postate...??

...
scris de marynnela, December 19, 2008

Intr-adevar, vitamina K are proprietatea de a intarzia venirea menstruatiei, insa medicii nu recomanda aceasta practica, deoarece sangerarea va fi mult mai abundenta dupa aceea. Riscurile pot fi destul de importante, in functie de organismul fiecarei persoane. Mai bine consultati un medic decat sa actionati dupa cum credeti sau dupa cum ati auzit de la alte persoane.

...
scris de cristea daniela, July 22, 2009

Buna,eu am 14 ani si pe 7 august trebuie sa merg la mare,dar tot atunci imi vine si ciclul.Cum pot sa-l opresc sau sal programez inainte sau dupa vacanta mea la mare?Ast rasp urgent.Multumesc anticipat

...
scris de blondiyss, August 28, 2009

buna! mi-a venit ciclul azi si vreu sa il opresc deoarce plec la mare ! ce pot face ?

...
scris de adr......., March 27, 2010

am terminat un blister de anticonceptional marvelon 21.......am vrut sa-mi intarzii ciclul cu o luna.......am luat in continuare fara sa fac pauza,.....si surpriza....tot am avut ciclu....exact in ziua respectiva...de ce??.????

...
scris de Loana Maria, April 07, 2010

pot trata fragilitatea capilara cu vit k ?

...
scris de daysi , December 23, 2011

buna! am 18 ani.. mia venit ciclul joi si as vrea sa mi-l opresc pana duminika dimineata. se opreste dak iau vit K si in ce cantitati?

...
scris de Replica Watches for Women, November 12, 2013

<a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches</a> Is there any guy on the planet who thinks that they are going to obtain a genuine Rolex Submariner for $50? The watch of James Bond - Sean Connery <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> , <a rel="nofollow" href="http://lanasjewelry.com/cli/index.html">Replica Rolex Watches</a> the true James Bond, <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches for sale</a> <a rel="nofollow" href=http://www.montanagem.com/cartierwatches.asp>fake Cartier Watches</a> not the new guy using the hair and pouty appears. The view that is equally at dwelling with hip hop bling and massive time previous dollars?

...
scris de rolex duplicate watches, January 05, 2014

There are a lot of places from where only one can obtain designer watches <a rel="nofollow" href=http://www.madisoncountyne.com/iwc/>http://www.madisoncountyne.com/iwc/</a> . <a rel="nofollow" href=http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/>replica montblanc watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.alpine-air.com/faux.php>faux rolex watches</a> <a rel="nofollow" href="http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/">replica montblanc watches</a> for sale <a rel="nofollow" href=http://trentonlofts.com/philippe.html>patek philippe fake watches</a> Outlets are undoubtedly a single of them <a rel="nofollow" href=http://www.actoverco.com/bvlgari/>replica bvlgari online</a> . Internet is another source of quality mens watches easily available on a level of on the internet merchants.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii