Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Aloe - planta medicament

Miercuri, 02 Aprilie 2008
Aloe - planta medicamentDeosebita si nepretentioasa, aloe este o planta regala, superba atat cu dar si fara flori, cu frunze pictate parca si modelate cu atentie. Provine din Africa, Madagascar si Arabia, fiind o iubitoare de caldura si lumina.

Ca planta de apartament apartinand marii familii Lliaceae, aloe necesita in primul rand o poztionare cat mai aproape de o sursa naturala de lumina, dar si de caldura, mai ales ca razele soarelui reprezinta o adevarata desfatare pentru ea.

In plus, pentru a se dezvolta eficient, este necesara aerarea camerei in care se afla dar si udarea sa abundenta, mai ales in timpul verii. Atentie insa: udarea se va face doar dupa absorbtia apei in pamant, in caz contrar radacinile fiind supuse riscului de putrezire!

In sezonul rece, aloe poate fi pastrata in incaperi racoroase, cu temperaturi de 10 - 12 grade C, insa cu multa lumina.

Aloe - planta medicament La o perioada de 2, 3 ani, planta are nevoie de schimbarea ghiveciului, dar este indicat ca ingrasamintele sa nu fie utilizate.

Inmultirea se face in lunile mai si iunie, prin butasi sau prin desprinderea puilor ce cresc la baza plantei. Inflorirea are loc anual primavara.

Este o planta rezistenta la boli si daunatori, atata timp cat ii sunt asigurate conditiile ideale de dezvoltare.



Cum arata?


Chiar daca au fost inregistrate peste 200 de specii de aloe in intreaga lume, caracteristicile plantei pot fi regasite cu usurinta in fiecare specie.

Aloe - planta medicament Aloe este de regula o planta inalta, ce poate atinge chiar si 100 de cm. Frunzele sunt groase, carnoase si dintate, acoperite cu un strat fin de ceara, ce nu permite pierderea apei prin transpiratie. Sunt foarte bogate in apa (aproximativ 95%).

Culoarea florilor de aloe variaza intre rosu, galben, mov si albastrui.







Aloe - planta medicament Aloe - planta medicament

Aloe - planta medicament Aloe - planta medicament
Te-ar putea interesa:
  • Fuchsia - o planta senzuala

    Mereu exotica si proaspata, Fuchsia este printre cele mai indragite plante de apartament. Provenind din Mexic si din Noua Zeelanda, Fuchsia este o planta curgatoare decorativa prin florile catifelate si parfurmate. Cercelus este denumirea populara pe care planta o are datorita florilor in forma de cercelusi.

  • Yucca - o planta nepretentioasa

    Una dintre cele mai iubite plante de apartament, originara din Mexic si Guatemala, insa foarte populara in Europa, este Yucca. Existenta in zeci de specii si varietati, isi incanta admiratorii cu flori albe, ce apar in luna august, dar si cu frunzele mari si verzi (mai ales daca este bine ingrijita).

  • Limba Soacrei - planta de apartament senzuala

    Limba Soacrei sau Opuntia Humifusa este o planta de apartament, pur si simplu adorabila, in momentul in care aceasta infloreste. Facand parte din familia Cactaceae, Limba Soacrei este usor de ingrijit si de aceea constituie modelul perfect al plantei de apartament. 

Mesaje (1) »
...
scris de Ve, May 02, 2009

Articolul este interesant. Ar merita adaugat un articol despre zecile de retete pentru sutele de afectiuni, la care se folosesc Aloe arborescens si Aloe vera.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii