Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Exfolierea tenului

Luni, 12 Noiembrie 2007
Exfolierea tenuluiTenul tau are nevoie, pe langa hranire si hidratare, si de o curatare atenta, necesara eliminarii substantelor grase, prafului depus din atmosfera si a altor elemente care ataca porii si ii imbolnaveste.


Chiar daca ai sau nu probleme cu tenul, si indiferent de tipul acestuia ( gras, uscat, normal, mixt ), medicii dermatologi recomanda folosirea cosmeticelor de tip abraziv intr-un procedeu ce poarta numele de exfoliere ( peeling ).

Pielea ta se innoieste in permanenta. Straturile de piele moarta raman insa pe suprafata tenului, impiedicand regenerarea eficienta a acestuia.

Curatarea in profunzime lumineaza fata, curatand-o si oferindu-i totodata ingrijirea necesara, prin stimularea circulatiei sanguine si indepartarea dopurilor de grasime din pori.

Exfolierea este necesara in mod deosebit tipului de ten cu tendinta de ingrasare, acneic, cu pori dilatati si comedoane, caruia ii ofera finete si elasticitate. In plus, abraziunea face ca produsele cosmetice de ingrijire si hidratare sa fie mai usor absorbite de piele si, implicit, mai eficiente.

Inainte de exfoliere:


- alege un produs de buna calitate, optand chiar pentru unul la un pret mai ridicat. ai grija ca termenul de valabilitate sa nu fie depasit, altfel riscand chiar sa te alegi cu reactii neplacute,
- alege un produs usor abraziv, cu granule fine, care sa iti raneasca pielea sau sa o irite,
- foloseste un demachiant pentru ten si ochi,
- spala bine tenul cu apa calda, pentru ca porii sa se deschida.

Aplica solutia abraziva pe fata, evitand zona ochilor si buzelor, pe gat si decolteu, apoi maseaza prin miscari circulare blande, fie cu buricele degetelor, fie cu ajutorul unui buretel special.

Exfolierea tenuluiDupa exfoliere:

- indeparteaza cu apa calda solutia de pe fata,
- sterge-te cu un prosop moale, curat,
- pentru ca tenul este mult mai sensibil acum, aplica o crema hidratanta, chiar grasa,
- evita pentru urmatoarea ora expunerea tenului la frig.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru un produs exfoliant, este bine sa stii ca acestea sunt de 2 tipuri:

- mecanice - scruburi sub forma de geluri sau lotiuni ce contin granule sintetice cu rol abraziv
- chimice - creme cu un efect puternic abraziv.

Este recomandata utilizarea unor substante potrivite pentru tipul tau de ten. Chiar daca unii cosmeticieni isi sfatuiesc clientele sa apeleze la procedee de exfoliere de 2, 3 ori pe saptamana, sfatul medicilor este acela de a limita folosirea acestora la doar o data pe saptamana.

De asemenea, produsele de exfoliere pot fi folosite pentru intreg corpul, avand un puternic efect de curatare si ingrijire.


Predut Bianca



Te-ar putea interesa:
  • 5 pasi pentru a scapa de exfolierea buzelor!

    Sezonul rece a sosit iar pielea si buzele trebuiesc ingrijite intr-un mod special, pentru a le feri de capriciile vremii (vant, ger aspru, diferite impuritati din atmosfera). Toti acesti factori conduc din nefericire la deshidratarea tenului si a buzelor, si prin urmare la exfolierea lor.

  • Ingrijirea tenului noaptea

    Multe dintre noi au tendinta ca pe timpul zilei sa acorde prioritate ingrijirii tenului, din diverse motive. Printre acestea se numara dorinta naturala de a arata cat mai bine, protejarea tenului cat mai bine contra factorilor externi nocivi, asa cum este praful si poluarea.

  • Ingrijirea tenului in sezonul rece

    Sezonul rece a revenit in viata noastra, iar noi trebuie sa fim pregatite cu tot ce trebuie, pentru a preintampina eventualele probleme ale tenului. Se stie ca odata cu venirea frigului, tenul isi pierde hidratarea si luminozitatea, devenind uscat si tern.

  • Ingrijirea tenului pentru fumatoare

    O femeie fumatoare va prezenta mai multe probleme ale tenului decat o nefumatoare, iar ingrijirea trebuie sa fie mai profunda si mai profesionista.

  • Ingrijirea tenului - Despre pistrui

    Pistruii sau efelidele (denumire stiintifica) sunt mici pigmentatii cat un bob de mei  de culoare maro roscat. Apar de obicei pe tenul deschis (mai ales la blonde). Aceste pete rasar pe nas si pe fata la vreme de vara si reprezinta pentru majoritatea femeilor o problema de frumusete (desi unele sunt foarte sic cu aceste mici pete).

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii