Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Costume de dama 2010

Luni, 19 Aprilie 2010
Costume de dama 2010
foto Hepta
De obicei asociem ziua de luni cu sfarsitul distractiei si inceputul monotoniei vestimentare. Ce ar fi daca de acum inainte ne-am propune sa experimentam tinutele noi in fiecare zi? Cu propunerile din ce in ce mai tentante ale designerilor si cu un strop de fantezie, jocul abia incepe!

In functie de mediul de lucru si de optiunile personale ale fiecareia dintre noi, pentru alcatuirea tinutelor office putem apela atat la rochii - purtate sau nu cu sacou -, cat si la diverse combinatii de bluze cu fuste sau pantaloni. Iar pentru a desavarsi tinuta si a ne bucura de confortul termic necesar in zilele mai friguroase, trenciul reprezinta anul acesta optiunea ideala. De la modelele retro propuse de Max Mara sau 3.1 Philip Lim, pana la cele moderne propuse de Salvatore Ferragamo sau Burberry Prorsum, trenciul devine piesa de rezistenta a noii noastre tinute office.

Daca esti o fana a purtarii rochiilor (si) la birou, anul acesta te va surprinde prin numeroasele variante de joc cu formele, culorile si combinatiile de texturi. The little black dress este o varianta mereu la moda, mai ales alaturi de celebrul sirag de perle a la Audrey Hepburn (imaginea iconica din Breakfast at Tiffany’s), sau de un colier statement supradimensionat. In plus, un blazer alb sau cu imprimeuri clasice de alb si negru aliniaza perfect aceasta tinuta la tendintele anului 2010. Iar daca vorbim de combinatia vedeta a anului 2010 (alb si negru), Badgley Mischka si Roccobarocco o folosesc in reinterpretarea imprimeurilor retro (cu buline sau dungi) pe rochiile moderne, realizate din suprapuneri de materiale diafane.

Fundele, volanele si jabourile (ca la Celine) constituie o alternativa interesanta pentru crearea unui stil retro-chic, mai ales daca pastram gama cromatica alb-negru-gri-ecru, eventual cu accente de rosu. O combinatie castigatoare este si cea dintre o rochie diafana cu imprimeuri florale, un cardigan sau un trenci subtire – neaparat uni - si o curea subtire in talie.

Adeptele minimalismului cromatic au la dispozitie o sumedenie de variante in alegerea unei rochii office moderne, de la modelele de inspiratie army, stranse sau nu in talie, propuse de Burberry Prorsum si Celine, pana la modelele petrecute, cu texturi metalizate, propuse de Donna Karan. Cele care iubesc avangardismul cromatic se pot bucura de nuantele electrice propuse anul acesta de creatori, printre care albastrul-cobalt, verdele-neon si galbenul fosforescent (vezi la Stella McCartney sau Salvatore Ferragamo). In combinatie cu alte piese vestimentare in nuante minimaliste, acestea vor  constitui cu siguranta cea mai indrazneata declaratie de stil office.
 
La capitolul costume cu pantaloni, variantele de combinare sunt inca si mai numeroase. Talia preferata ramane cea inalta, in timp ce lungimile pot varia de la pantalonii scurti croiti elegant (vezi la Jil Sander) pana la cei tip bermude sau cei lungi – conici, pana, baggy sau cu o croiala dreapta si usor evazati. Foarte in voga sunt mixurile de forme drepte cu forme fluide, de elemente triunghiulare cu elemente rotunjite. Spre exemplu, pantalonii baggy (cu forme rotunjite de inspiratie orientala sau avangardista) ii putem combina fie cu bluze fluide (ca la Betty Jackson sau Laura Biagiotti), fie direct cu un sacou cambrat (ca la Stella McCartney), pentru a crea vizual impresia de romb cu colturile rotunjite.

Pantalonii conici
si bermudele merg combinati perfect fie cu o camasa lejera din sifon (eventual cu imprimeuri), fie (pentru a spori nota de eleganta) cu o camasa din matase alba cu jabou. Daca la acestea adaugam un sacou croit masculin (ca la Stella McCartney sau 3.1 Philip Lim), se poate spune cu certitudine ca am pasit la nivelul urmator de eleganta. Iar pentru a ne mentine pozitia, putem apela cu incredere la una dintre celelalte combinatii provocatoare propuse de creatori pentru 2010, si anume cea dintre pantalonii lungi si evazati si, in functie de preferinte, un body in nuante nude, un top din dantela sau o camasa alba bufanta (ca la Celine, Badgley Mischka sau Yves Saint Laurent).
 
Fustele marcheaza si ele anul acesta iesirea din zona rigida a uniformei business, intampinandu-ne intr-o varietate de stiluri si modele. O revenire spectaculoasa pe podiumuri a avut-o fusta tip creion - mulata pe corp, lunga pana la genunchi si cu talia inalta - preferabil accesorizata cu o curea subtire. Acesteia ii putem asorta un top din dantela sau din piele (ca la Celine), o camasa din matase – uni (ca la Yves Saint Laurent) sau cu imprimeuri -, ori un body cu detalii sofisticate.

Pentru cele mai indraznete dintre noi, John Galliano propune pentru Christian Dior fustele scurte din dantela si matase, in combinatie cu sacouri foarte cambrate si trenciuri scurte stranse in talie, in timp ce Yves Saint Laurent si Celine mizeaza pe fustele din piele, negre sau in tonuri nude. Tot Celine propune si o reinterpretare a fustei scurte tip safari, lejere si inrudite in aceeasi filozofie a comoditatii cu fustele plisate din colectia 3.1 Philip Lim. In timp ce Burberry Prorsum isi reia locul la masa de joc a marilor creatori de moda printr-o lovitura de maestru: fustele drapate. Iar noi ii urmam exemplul si dam lovitura, fie prin combinarea acestei fuste cu un taior clasic a la Chanel, fie prin combinarea ei cu o jacheta de inspiratie army.

So...1..2..3...and let the best Mix&Match-er win!
 

Andreea Peticaru

Badgley_Mischka2_hepta.jpg
Badgley_Mischka_hepta.jpg
Betty_Jackson_costum_hepta.jpg
Burberry_Prorsum_hepta.jpg
Celine_costum2_hepta.jpg
Celine_costum3_hepta.jpg
Celine_costum_hepta.jpg
Donna_Karan_costum_hepta.jpg
Jil_Sander_costum_hepta.jpg
Stella_McCartney_costum2_hepta.jpg
Stella_McCartney_costum_hepta.jpg
YSL_costum_hepta.jpg
 

Sursa foto: Hepta


Te-ar putea interesa:
  • Costume dama - toamna - iarna 2008 - 2009

    Update: Costume dama 2009-2010 Vreti sa fiti chic si in sezonul rece? Scoateti-va costumele la inaintare.Asa cum va spune titlul, vom vorbi astazi despre costume dama. Confortabile, elegante si trendy, costumele din stofa, lana, spandex, angora sau satin sunt la moda in toamna - iarna 2008 - 2009.

  • Moda 2010: costume de baie

    Mini-vacanta de 1 Mai a venit si a trecut repede, dar ne-a dat ragazul necesar pentru a ne reaminti ca vara se afla la doi pasi de noi. Si chiar daca al nostru concediu este inca departe, putem profita de iesirile la strand sau la piscina pentru a ne etala gratios cele mai noi si mai seducatoare costume de baie.

  • Costume de baie semnate Catalin Botezatu - BFW primavara 2010

    Celebrul designer Catalin Botezatu a incheiat spectaculos cea de-a treia seara a Bucharest Fashion Week (2 mai 2010), printr-o colectie de costume de baie inspirata de modernele calugarite din filmele cu Louis de Funes.

  • Catalin Botezatu - costume de baie - Fashion TV Summer Festival 2010

    In ultima seara a Fashion TV Summer Festival 2010, Catalin Botezatu si-a prezentat cea de-a patra colectie promisa pentru acest eveniment, si anume o colectie de costume de baie inspirata de un brand de sampanie.

  • 5 Costume de Baie boho

    Daca esti adepta stilului eclectic si ai un spirit liber, daca iti plac imprimeurile vii si formele cool inseamna ca te potrivesti perfect in stilul boho.

Mesaje (5) »
...
scris de rociana, April 16, 2010

wow cemi place al-4 costum este soper frumos as vrea si eu sa mil iau nu cont pretul va rog sa ma contactati pe id barbie_andreea_aly -sunt o barbie si ma imbrac asemena

...
scris de Fake Tag Heuer, November 14, 2013

<a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches for sale</a> Knockoffs -- These watches ordinarily cost the producer no greater than $40 to produce and are recognized for his or her cost to quality ratio <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> .

...
scris de Replica Rolex Watches, November 17, 2013

<a rel="nofollow" href=http://www.montanagem.com/cartierwatches.asp>fake Cartier Watches</a> These watches almost often have quartz movements <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>fake hublot</a> . <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> The excellent news is they operate Ok and they're definitely low cost - below one hundred bucks.

...
scris de where to buy a fake rolex, January 03, 2014

<a rel="nofollow" href=http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html>http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html</a> Each glimmering red-Ecologically friendly demanding of medical clinic podiums of Oracle partnership <a rel="nofollow" href=http://trentonlofts.com/philippe.html>fake patek phillipe watches for sale</a> <a rel="nofollow" href=http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html>replica tag heuer watches online</a> . Remarkable, Bright emerald green township, <a rel="nofollow" href=http://www.alpine-air.com/faux.php>faux rolex watches</a> Any is going to-Constitute middle of e-The business sector whole world.

...
scris de cheap replica watches for sale, January 04, 2014

<a rel="nofollow" href=http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html>fake tag heuer online</a> Being a topic of reality <a rel="nofollow" href=http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html>http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.htmlâ</a> <a rel="nofollow" href=http://cheddarbay.com/panerai/â>fake panerai watches</a> , <a rel="nofollow" href=http://www.alpine-air.com/faux.php>faux rolex watches</a> the ideal way to guarantee this really is to make certain they do have a return or exchange coverage by letting the seller know up front that there is a chance you might wish to return or trade the mens observe in the event the individual you happen to be obtaining it for will not like it. <a rel="nofollow" href=http://www.madisoncountyne.com/iwc/>replica iwc watches</a>

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii