Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Separarea fratilor gemeni la scoala nu afecteaza rezultatele scolare

Miercuri, 16 Decembrie 2009
Separarea fratilor gemeni la scoala nu afecteaza rezultatele scolareSepararea fratilor gemeni la scoala, o dilema destul de frecventa in randul parintilor, nu are niciun impact asupra rezultatelor scolare, potrivit unui studiu olandez publicat, marti, in revista Journal of Epidemiology and Community Health, informeaza AFP.

Tinca Polderman de la VU University din Amsterdam, autoarea studiului, a monitorizat 2.003 de perechi de gemeni olandezi nascuti intre 1986 si 1993, pana la varsta de 12 ani. Dintre acestia, 839 perechi erau gemeni monozigoti si 1.164 perechi erau gemeni dizigoti, informeaza Mediafax .

La varsta de 12 ani, peste 70% dintre gemeni au studiat in aceeasi clasa in timpul perioadei de scolarizare, 19% au studiat in clase diferite dar paralele, iar 9% au impartit aceeasi clasa doar pentru o anumita perioada de scolarizare.

Nivelul de cunostinte a fost masurat la varsta de 12 ani cu ajutorul testului olandez CITO, care analizeaza mai ales cunostiintele lingvistice si matematice. Cercetatorii nu au remarcat diferente semnificative intre rezultatele celor trei grupuri, indiferent daca era vorba de gemeni monozigoti sau dizigoti, de baieti sau de fete.

Oamenii de stiinta au testat cu aceasta ocazie un esantion mai mic de voluntari, pentru a vedea daca gemenii din aceeasi clasa prezentau o tendinta mai pronuntata decat ceilalti participanti de a avea aceiasi prieteni. Cercetatorii au aflat ca lucrurile stau intr-adevar astfel, insa acest rezultat nu este deloc surprinzator, deoarece camaraderia din scoala primara se bazeaza in principal pe apartenenta la aceeasi clasa.

"Decizia de separare a gemenilor ar trebui luata de catre profesori, de catre parinti si de catre copii, in functie de caracteristicile fiecarei perechi de gemeni", au concluzionat cercetatorii olandezi.



Te-ar putea interesa:
  • Guma de mestecat imbunatateste rezultatele la matematica

    Mestecatul gumei poate ajuta la imbunatatirea rezultatele scolare, potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii americani, prezentat la conferinta organizata de American Society for Nutrition din New Orleans, informeaza Reuters.

  • Emotiile primei zile de scoala

    Copilul tau trece printr-un oarecare stres in momentul in care constientizeaza ca trebuie sa mearga la scoala, in sensul ca deja nu se mai poate opune, nu are optiune. Obligativitatea scolii ii poate speria pe cei mai multi dintre micuti, insa din nou parintii au un rol important in atenuarea unui posibil discomfort.

  • Nasterea de gemeni - o bucurie dubla

    Nasterea de gemeni poate fi o bucurie sau o grija dubla. Depinde de atitudinea parintilor fata de aparitia unui nou copil sau copii...

  • Adolescentele absenteaza nemotivat de la scoala mai des decat baietii

    In timp ce unii adolescentii chiulesc de la ore fara un motiv aparent, altii lipsesc din cauza fricii de a merge la scoala, indica un studiu elvetian.

  • Cezariana afecteaza nasterile ulterioare

    Nasterea prin cezariana, numita si sectionarea C, poate afecta nasterile urmatoare, dupa spusele cercetatorilor. 

Mesaje (1) »
...
scris de replica bvlgari, January 03, 2014

<a rel="nofollow" href=http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html>jandbcoffeeco.com/product/imitation.html</a> <a rel="nofollow" href=http://www.madisoncountyne.com/iwc/>fake iwc watches</a> As a result of five sequential a great deal of natural stone-And after that-Function real estate encourage outcomes <a rel="nofollow" href=http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html>replica watches sold in the usa</a> , <a rel="nofollow" href=http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html>replica tag heuer watchesâ</a> All this concluded as quickly due to tart babes fashion.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii