Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Simptomele sarcinii

Marti, 09 Noiembrie 2010
Simptomele sarciniiPrezenta sarcinii nu poate fi identificata fara cunoasterea anterioara a unor simptome, in special atunci cand ramai insarcinata pentru prima oara. Ai mai jos lista celor mai intalnite simptome, cu atentionarea ca unele dintre ele pot reprezenta doar exteriorizarea unor afectiuni.

1. Lipsa menstruatiei

Intarzierea nejustificata a menstruatiei reprezinta simptomul de baza al unei posibile sarcini. Daca ovulul a fost fecundat, instalandu-se in uter, organismul nu va mai elimina membrana care este indepartata lunar sub forma sangerarii menstruale.

Uneori insa, apare o falsa menstruatie, tot cu scurgeri de sange, insa durata va fi mai scurta decat in cazul unui ciclu obisnuit.

2. Dureri la nivelul sanilor

Prezenta sarcinii in corp duce la modificari hormonale care afecteaza si glandele mamare. Sanii cresc si dor, iar femeia simte o sensibilitate sporita in zona pieptului.

De asemenea pot fi observate modificari la nivelul mameloanelor. Ele devin mai mari si devin mai colorate.

3. Senzatia de greata de dimineata

Uterul isi mareste treptat dimensiunile, provocand o presiune care produce femeii greata. Senzatia de rau poate fi data si de alimentele consumate, la care femeia insarcinata este mai sensibila decat pana atunci.

4. Foame exagerata

Viitoarea mama va constata o crestere semnificativa a poftei de mancare. Mananca mai mult in ceea ce priveste cantitatea de alimente consumate, precum si mai diversificat. Femeia isi va descoperi pofte culinare pe care nu le-ar fi avut in mod normal. Nevoia mai mare de hrana deriva din dezvoltarea treptata a bebelusului din burtica, care cere substante nutritive.

5. Nevoia de urinare frecventa

Femeia insarcinata va simti des nevoia sa urineze, situatie provocata de dezvoltarea bebelusului. Uterul isi mareste dimensiunile si preseaza vezica urinara. De asemenea, sarcina elibereaza hormoni care ajung in urina, ducand la nevoia de eliminare rapida.

6. Probleme digestive: constipatie si balonare

Tot marirea uterului duce la senzatia de presiune in zona canalului recto-anal, rezultand balonari si constipatii mai frecvente.

7. Oboseala si somnolenta

Sarcina induce o stare accentuata de oboseala si de slabiciune fizica. Energia femeii se imparte acum catre doua persoane, copilul luandu-si partea pentru o dezvoltare corespunzatoare. De aceea, se recomanda mai mult somn si momente mai lungi de repaos pentru viitoarea mamica.

8. O sensibilitate accentuata

Femeia insarcinata este mult mai sensibila la aspecte pe care in mod normal nu le-ar fi perceput. Se vorbeste in general despre o hipersensibilitate in cazul mirosurilor, fie ele placute sau neplacute. Multe ii pot induce brusc o stare de rau.

9. Dureri de cap si de spate

Durerile de cap apar ca urmare a cresterii cantitatii de hormoni din organism, iar cele localizate in zona coloanei vertebrale apar ca urmare a presiunii date de marirea treptata a uterului, care trebuie sustinut odata cu cresterea in greutate si in dimensiune.  


Te-ar putea interesa:
  • Copiii obezi prezinta de la trei ani simptomele unor viitoare boli de inima

    Copiii obezi prezinta inca de la varsta de trei ani semnele unor viitoare afectiuni cardiace, au afirmat cercetatorii americani de la Universitatea North Carolina (UNC), al caror studiu a fost publicat in revista Pediatrics, informeaza bbc.co.uk.

  • Interzis in perioada sarcinii

    Orice viitoare mama trebuie sa fie constienta de faptul ca cele 9 luni de sarcina reprezinta o perioada mai delicata, in care trebuie sa tina cont de cateva interdictii care sa o asigure ca bebelusul va fi sanatos si ca va prezenta o greutate normala la nastere.

  • Analizele din perioada sarcinii

    Indiferent daca este vorba de o sarcina normala sau de una cu probleme, orice viitoare mama trebuie sa faca o serie de analize in perioada in care este gravida pentru a fi sigura ca lucrurile sunt sub control si ca bebelusul se va naste sanatos.

  • Alimentatia in perioada sarcinii

    Femeia gravida va trebui sa adopte pe perioada sarcinii o cu totul alta alimentatie decat cea cu care s-a obisnuit pana atunci. Iar sarcina nu inseamna in nici un caz satisfacerea tuturor poftelor sau alimentatia la intamplare.

  • Incompatibilitatea Rh - riscuri asupra sarcinii

    Factorul Rh se face responsabil de compatibilitatea dintre tipurile de sange, implicand si grupele de sange Rh. Acestea joaca un rol important in transfuzie si obstretica.

Mesaje (7) »
...
scris de georgik19, December 17, 2009

f bun articolul,adevarat si informativ

...
scris de blondinutza, January 26, 2010

interesant

...
scris de hutuca, March 04, 2010

nu ai cum sa iti dai seama mai repede cum ar fi o sapt,2?numai daca iti faci test?

...
scris de vizitator, July 10, 2010

MA DOARE CAPUL SI SANI SI IA ACELASI TIMP SPATELE E POSIBIL SA FIE SARCINA

...
scris de vizitator, November 15, 2010

dar aceleasi simptome ...durere de cap, de sani dau de spate pot anunta viitoarea menstruatie depinde de fiecare femeie in parte

...
scris de fake Cartier Watches, November 15, 2013

<a rel="nofollow" href=http://www.montanagem.com/cartierwatches.asp>fake Cartier Watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches</a> Crude Cheapos - These watches cost about $70 to produce and use Chinese created actions <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches for sale</a> . The instances are badly machined, components are normally stamped metallic and the dials have fuzzy quantities, the fingers are clunky and they have mismatched day windows.

...
scris de fake patek phillipe watches for sale, January 05, 2014

<a rel="nofollow" href=http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/>replica montblanc watches</a> Rare to find any place else <a rel="nofollow" href=http://www.madisoncountyne.com/iwc/>replica iwc</a> . Takes a handful of month until it emits the reccommended synthetic version niche <a rel="nofollow" href=http://trentonlofts.com/philippe.html>patek philippe replica watches sale</a> .

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii