Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ulcerul gastroduodenal- cauze si simptome

Miercuri, 21 Februarie 2007
Ulcerul gastroduodenal- cauze si simptomeUlcerul gastroduodenal face parte din marea familie a ulcerelor peptice, care se manifesta sub forma unor leziuni pe mucoasa stomacala (gastrica) ori duodenala (intestinului subtire superior). Leziunile apar ca urmare a actiunii de iritare si lezare emise de catre secretiile gastrice, acestea continand acid clorhidric si pepsina. Uneori, aceste secretii pot afecta chiar si esofagul. Cauze:

Cele mai frecvente cauze ale aparitiei ulcerului gastroduodenal sunt infectia cu bacteria Helicobacter pylori si utilizarea indelungata a antiinflamatoarelor nesteroidiene.

Desi aproape intreaga populatia a planetei poarta, in stare latenta, bacteria H. pylori , numai cei predispusi spre ulcer vor cunoaste aceasta boala. O serie de factori cresc sansa dezvoltarii ulcerului in organismul uman:
–    tutunul,
–    abuzul de alcool,
–    stress,
–    traume sau accidente grave.

Inflamatoarele nesteroidiene sunt prescrise si recomandate pentru a reduce durerile sau inflamatiile in cazul bolnavilor cronici, in artrita sau dureri de cap. In cazul unui abuz, utilizate pentru luni de zile, acestea pot afecta mucoasa gastrica.

O a treia cauza a aparitiei ulcerului o reprezinta sindromul Zollinger-Ellison (o boala relativ rara care forteaza stomaculs a secrete acid clorhidric in exces.

Simptome:

Modul de manifestare al acestei boli variaza de la caz la caz, in diverse forme si variatii, iar unii pacienti pot sa nu prezinte nici un fel de simptomatologie.
In general, cele mai des intalnite manifestari ale acestei boli sunt:
–    dispepsia ( senzatia de disconfort aparuta dupa masa),
–    dureri asemanatoare unor arsuri in zona numita popular “capul pieptului”, care pot dura de la cateva minute pana la cateva ore, aparand si disparand periodic,
–    lipsa apetitului,
–    balonari abdominale si senzatie de voma.
De cele mai multe ori, durerile apar dupa inainte sau dupa masa, insa ele pot aparea si in timpul noptii.

Complicatiile care pot aparea pe parcursul bolii sunt:

–    hemoragia,
–    perforatia tractului digestiv sau
–    obstructia acestuia.
Te-ar putea interesa:
  • SOS: Candidoza vaginala, cauze, simptome si tratament

    Candidoza vaginala sub numele stiintific "Candida albicans" este o micoza ce apare din cauza unei ciuperci (fung) microscopice. Aceasta boala este foarte des intalnita la femei, in perioadele fertile din viata.

  • Cancerul de san - factori si simptome

    Cancerul de san reprezinta una dintre cele mai intalnite forme de cancer la femei. Aflata in continua crestere in tarile dezvoltate ale lumii, frecventa aparitiei cancerului de san ii sperie pana si pe cei mai increzatori specialisti. Anual, acest flagel secera vietile a peste 77 000 de femei, numai pe continentul european. Ce este mai ingrijorator insa este faptul ca incidenta acestui tip de cancer creste constant in fiecare an.

  • Stresul - factori si simptome

    Cuvantul "stres" defineste un raspuns nespecific al organismului la presiuni, solicitari sau la factori perturbatori. In mileniul trei, stresul apare ca o maladie care afecteaza sistemul nervos, provocand boli grave de inima. Stresul cauzeaza oboseala, iritare, dureri de cap, cresterea tensiunii arteriale, albirea parului. 

  • Menopauza - caracteristici si simptome

    Considerata drept una dintre cele mai dificile perioade din viata unei femei, menopauza reprezinta, in unele opinii, momentul incetarii existentiale.

  • Insomnia - cauze si remedii

    Insomnia este o tulburare a somnului caraterizata prin imposibilitatea de a adormi sau prin trezirea dupa o scurta perioada de somn (si eventual de mai multe ori in timpul noptii). Un adult sanatos ar trebui sa doarma in general 6-8 ore pe noapte iar copiii mai mult. Unele persoane au nevoie de mai putine ore de somn, dar astfel de cazuri sunt exceptii.

Mesaje (2) »
...
scris de vizitator, October 31, 2007

>:(

...
scris de apa structurata, November 16, 2014

Prin utilizarea apei alcaline ionizate pentru baut si prepararea hranei, am observat clinic la pacientii nostri urmatoarele: - scaderea nivelului de zahar din sange la pacientii cu diabet zaharat - imbunatatirea circulatiei periferice in gangrena diabetica - scaderea concentratiilor de acid uric la pacientii cu guta - imbunatatirea functiei hepatice in bolile hepatice, ciroza hepatica, hepatita - imbunatatirea starii de sanatate la pacientii cu ulcer gastroduodenal si prevenirea recidivelor mai mult pe: http://apastructurata.blogspot.ro/2014/11/studiu-clinic-privind-consumul-de-apa.html

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii