Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Curry-ul poate elimina celulele canceroase

Joi, 29 Octombrie 2009
Curry-ul poate elimina celulele canceroaseO substanta din condimentul curry, curcuminul, despre care s-a demonstrat deja ca poate ajuta la tratarea artritei si chiar a dementei, poate distruge celulele canceroase, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat British Journal of Cancer, informeaza bbc.co.uk.

Ingredientul cheie al acestui condiment, care ajuta si la prevenirea unor boli precum Alzheimer sau dementa, este curcuminul, un component al turmenicului. Turmenicul este extras din radacina plantei Curcuma longa, din aceeasi familie cu ghimbirul, care poate fi gasita in stare salbatica in muntii Himalaya. Mirodenia este utilizata la prepararea multor feluri de mancare indiana si ca agent colorant in mancarurile vestice. Curcuminul are efecte antioxidante, anti-inflamatorii si anticancerigene, conform unor studii realizate anterior, dar cercetatorii inca mai studiaza calitatile acestui pigment.

In urma unor noi teste efectuate de o echipa de cercetatori de la Cork Cancer Research Centre, s-a demonstrat ca substanta poate distruge celulele canceroase cultivate in laborator, inca din primele 24 de ore de la administrare. Mai precis, celulele au inceput sa se autodigere dupa ce curcuminul a declansat un semnal de autodistrugere a acestora, informeaza Mediafax .

Specialistii sunt de parere ca descoperirea poate fi un pas inainte in conceperea unor noi tratamente anticancer mai eficace, in special impotriva cancerului esofagian.

Rata cazurilor de cancer esofagian a crescut cu peste 50% din anii '70 si pana in prezent, iar acest lucru pare a fi asociat cu cresterea ratei obezitatii, a consumului de alcool, dar si a numarului de cazuri de boala de reflux gastroesofagian, astfel incat noua descoperire este foarte importanta pentru prevenirea maladiei.

Anual, numai in Marea Britanie, circa 7.800 de persoane sunt diagnosticare cu cancer esofagian. Boala se numara printre cele sase cele mai comune cancere letale si este la originea a circa 5% din decesele provocate de cancer in Marea Britanie.


Te-ar putea interesa:
  • Celulele canceroase pot fi distruse cu o noua metoda

    O noua metoda de distrugere a celulelor canceroase cu ajutorul unor discuri magnetice ultrafine, cu diametre de un micron si grosimi de un nanometru, a fost descoperita de cercetatorii de la Argonne National Laboratory din SUA, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Materials.

  • Celulele canceroase nu sunt distruse de sistemul imunitar

    Sistemul imunitar detecteaza celulele canceroase inca din primele zile ale formarii unei tumori, nu pentru a le ataca, ci pentru a le proteja, potrivit unui studiu recent publicat in Journal of Clinical Investigation, informeaza AFP.

  • Au fost produse celule susa care distrug celulele canceroase

    Oamenii de stiinta au produs o varietate de celule susa, modificate genetic, obtinute din maduva osoasa, care ar putea reprezenta o noua metoda de a transporta in organism o anumita proteina care distruge tumorile canceroase, potrivit unui studiu britanic recent, informeaza Reuters.

  • Un medicament care distruge celulele susa canceroase, descoperit de americani

    Un medicament numit Salinomycine, care combate eficient celulele susa vinovate de raspandirea tumorilor canceroase maligne, rezistente la tratamentele conventionale, a fost creat de o echipa de cercetatori americani, informeaza AFP.

  • Curcuma, un ingredient al sosului curry, poate preveni cirozele

    Curcuma, utilizata de mult timp ca un tratament antiinflamatoriu eficient in medicina alternativa indiana, ar putea fi folosit si in tratarea bolilor biliare, care conduc adeseori la ciroza hepatica, potrivit unui studiu realizat de cercetatori europeni si americani, informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii