Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Dietele dupa varsta de 50 de ani

Miercuri, 23 Septembrie 2009
Dietele dupa varsta de 50 de aniVarsta de 50 de ani si peste reprezinta cea mai dificila perioada din viata unei femei in ceea ce priveste lupta cu greutatea. Problemele apar in special din cauza instalarii menopauzei.

Odata cu inaintarea in varsta, o femeie va tinde sa se ingrase mai mult decat un barbat. Modificarile hormonale aduse de menopauza duc la acumularea de grasime, mult mai repede decat in cazul unei persoane mai tinere.

Odata cu instalarea menopauzei, organismul secreta din ce in ce mai putin estrogen. Organismul cere mai multa hrana decat in mod normal, de aici prezenta unei pofte de mancare uneori exagerate.

Abdomenul devine cea mai "voluminoasa" zona a corpului. In plus, se manifesta o retentie sporita a apei.

Masa musculara este inlocuita de tesuturi grase, favorizate si de o viata sedentara. Asa ca fii pregatita sa admiti faptul ca organismul tau va lua in greutate mult mai repede. Poti insa sa intervii, urmand dieta specifica varstei tale, precum si facand sport.

Ai grija insa de sanatatea ta, nu adopta sub nici o forma dietele - fulger. Daca o persoana tanara isi mai poate reveni in urma unei slabiri pronuntate, varsta de 50 de ani nu iti mai da voie sa risti. Asa ca incearca sa fii realista si sa ai grija de organismul tau, pentru a nu complica situatia deja existenta.

Iata care este dieta potrivita varstei de 50 de ani si peste:

Micul dejun


- lapte semi-degresat

- paine

- unt si doua linguri de dulceata

- 1 fruct

Pranz

- fainoase

- legume crude sau preparate

- carne slaba

- un iaurt natural integral

- un fruct

Gustare

- paine

- branza

- o data pe saptamana: 30 de grame de ciocolata

Cina

- supa de legume sau legume preparate

- peste

- un iaurt natural

- un fruct

- o data pe saptamana: mezeluri



Te-ar putea interesa:
  • Dietele in functie de varsta

    Kilogramele in plus si obsesia unui corp frumos modelat ne determina sa alegem diete la intamplare, fara sa tinem cont, printre altele, de varsta pe care o avem. Adoptam diete minune care au functionat in cazul altor persoane, fara sa ne gandim la faptul ca suntem persoane distincte, cu un regim de viata, stare de sanatate si metabolism diferite.

  • Dieta dupa varsta de 40 de ani

    A tine o dieta dupa varsta de 40 de ani nu mai este atat de usor ca la 25 sau 30. Organismul este mult mai sensibil, iar efectele pot fi uneori dramatice.

  • Dietele la 20 de ani

    Varsta de 20 de ani iti permite multe excese. Inca nu iti faci griji ca o gustare nepotrivita sau o noapte pierduta ar putea avea repercusiuni. Organismul tau este tanar si se reface foarte repede.

  • Dietele intre 30-50 de ani

    Perioada de timp este una destul de mare, insa ea cuprinde cele mai importante schimbari, atat din viata unei persoane, cat si din organismul uman. De asemenea, perioada aceasta este marcata de efecte vizibile asupra fizicului prin tot ce inseamna regim alimentar necorespunzator, stres sau diverse boli si afectiuni.

  • De ce dietele nu functioneaza la fel?

    Ti s-a intamplat deseori sa auzi cazurile unor persoane mai cunoscute sau mai putin cunoscute care au slabit miraculos in urma unei anumite diete. In momentul in care ai adoptat si tu respectiva dieta, rezultatele nu au mai fost aceleasi. Tot aici putem vorbi si despre discrepanta majora intre femei si siluetele lor: unele depun foarte repede kilograme in plus si apoi se chinuie mult timp sa scape de ele. La polul opus se afla acele persoane care pot manca aproape orice fara sa se ingrase vizibil. Atunci ne intrebam dezorientate: de ce dietele functioneaza atat de diferit de la caz la caz?

Mesaje (3) »
...
scris de geta lugoj, October 04, 2009

pai cum sa slabesti cu atita mincare si cu piine daca cineva a slabit cu acest regim sa scrie ceao

...
scris de capri, October 06, 2009

asta nu e dieta , este o alimentatie normala. Cum sa slabesti cu paine, fainoase......

...
scris de gerda2011, February 19, 2011

4 kilograme urgent,,,,,,,,,,,,,,,,,,ce si cum sa fac?????????

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii