Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Lipsa poftei de mancare la copii

Vineri, 17 Iulie 2009
Lipsa poftei de mancare la copiiLipsa poftei de mancare sau inapetenta la copii este una dintre cele mai intalnite probleme in procesul de dezvoltare al celui mic, precum si una dintre situatiile care nu isi gasesc o rezolvare pe termen lung.

Pofta de mancare a celui mic este cat se poate de instabila. Cauzele sunt multiple. De cele mai multe ori poate fi vorba de o indispozitie fizica sau psihica sau pur si simplu de faptul ca nu este atras de respectivul fel de mancare.

Parintii tind sa exagereze situatia si sa il oblige pe copil sa manance, lucru care de cele mai multe ori inrautateste situatia deja existenta.

Exista insa si cazuri mai grave, in care lipsa poftei de mancare persista pe perioade mari de timp, lucru care poate ascunde diferite afectiuni sau boli.

Afectiunile care pot sta la baza aparitiei unei inapetente indelungate sunt infectiile de focar, cronice, adeno-amigdaliene, parazitozele intestinale, anemia si, mai rar, tuberculoza, cardiopatiile congenitale, hepatita cronica sau colagenozele.

Inapetenta se asociaza cu anemia si cu anorexia. La anorexie se ajunge in momentul in care lipsa poftei de mancare persista, fiind implicata si o senzatie psihica de dezgust fata de mancare.

Lipsa poftei de mancare este una dintre cele mai intalnite afectiuni pentru care parintii vin la medicul pediatru sau la cel de familie. Initiativa este una buna, insa nu intotdeauna motivul este unul de ingrijorare reala. Insa odata ajunsi la medic, parintii pot afla exact care este cauza inapetentei copilului lor.

Nu este insa indicat ca parintii sa administreze copilului vitamine fara consultul unui medic, deoarece copilul se poate ingrasa excesiv, iar stresul psihologic dat de faptul ca nu mananca indeajuns ii poate agrava starea.

Insa in cazul in care situatia se agraveaza, va fi nevoie de o colaborare intre medicul pediatru, psiholog sau neuropsiholog.

Inapetenta trebuie vindecata si cu ajutorul parintilor. O buna comunicare intre ei si copil il va ajuta pe acesta din urma sa isi trateze incet, dar sigur afectiunea, fara sa simta mereu povara unei nereguli in ceea ce il priveste.

Inainte de toate, parintii trebuie sa inteleaga faptul ca nu trebuie sa isi forteze copilul sa manance, deoarece nu fac altceva decat sa ii inhibe si mai mult pofta de mancare. El trebuie lasat in ritmul lui si cu siguranta ca singur va cere de mancare in momentul in care i se va face foame.

Refuzul anumitor feluri de mancare nu trebuie asociat cu un moft. E posibil ca pur si simplu copilului sa nu ii placa pentru o anumita perioada respectiva mancare, insa sa revina ulterior la ea.

Parintii trebuie sa respecte alegerile copilului in materie de alimente, fara sa exagereze, bineinteles. Insa daca celui mic nu ii plac oualele de exemplu, se va renunta o perioada la ele si se va incerca inlocuirea cu altceva.

Parintii nu trebuie sa ii ofere copilului dulciuri intre mese, deoarece acestea nu fac decat sa taie pofta de mancare. Ele vor fi permise numai dupa masa.

In plus, parintii nu trebuie sa il pedepseasca in nici un fel pe micut, chiar daca problema persista, ci trebuie sa incerce sa gaseasca solutii care sa dea rezultate, bineinteles, in colaborare cu medicul pediatru.



Te-ar putea interesa:
  • Sfaturi pentru cresterea poftei de mancare la copii

    Mofturile la masa sunt situatii cu care adesea se confrunta parintii. Pentru ca o alimentatie sanatoasa sustine o dezvoltare normala, un refuz pentru ceea ce le este oferit in farfurie este considerat in mod gresit ca un atac asupra propriei sanatatii a copilului. Iata cate sfaturi pentru a face diferenta intre un copil satul si un copil mofturos.

  • Lipsa somnului provoaca obezitate bebelusilor

    Bebelusii care dorm mai putin de 12 ore pe zi prezinta mai multe riscuri de a deveni obezi pana la implinirea varstei de trei ani fata de copiii care dorm suficient, potrivit unui studiu realizat in SUA, publicat in Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine si preluat de sky.com. 

  • Obezitatea la copiii, provocata de lipsa somnului

    Lipsa de somn contribuie la cresterea riscurilor de instalare a obezitatii, potrivit unui studiu american, publicat in editia de pe luna februarie a revistei medicale Obesity, informeaza AFP. 

  • Lipsa vitaminei D provoaca tulburari cardiace la adolescenti

    Adolescentii suferind de carente de vitamina D sunt mai expusi in fata riscului de a dezvolta tulburari cardiace, diabet, hipertensiune si glicemie, potrivit unui studiu prezentat in cadrul conferintei anuale organizata de American Heart Association, informeaza AFP.

  • Lipsa de omega 3 in perioada intrauterina poate aduce depresie la maturitate

    Carenta de omega 3 - un acid gras esential - din timpul vietii intrauterine favorizeaza declansarea depresiei la varsta adulta, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Neuroscience, informeaza AFP.

Mesaje (19) »
...
scris de alex, August 23, 2010

am un bebe de opt luni si de curand a fost deranjat la stomacel si problema e ca acum nu mai vfrea sa manance el care inainte nu am avut probleme de acest gen ce sai fac?????

...
scris de lyly81, October 06, 2010

am si eu o fetita de 1. 1 luna si nu mananca mai nimic,norocul meu ca inca o alaptez la san,si nu stiu ce sa fac ca a slabit in ultimul timp?
va rog sa imi dat si mie un raspuns daca a ti mai trecut prin aceiasi situatie,
va multumesc


...
scris de ady83, October 06, 2010

am o fetita care nu doarme noaptea,pe zi doarme putin si nu stiu de unde are atata energie. imi da un sfat?

...
scris de iuly90, October 06, 2010

baietelul meu de la 4 luni nu mai doarme noaptea,si-a schimbat programul,ziua doarme si noaptea ne jucam. Va rog sa imi dati o solutie pentru a dormi si noi noaptea.

...
scris de cs.M, October 26, 2010

Am un baietel de 7 anii si nu vrea sa manance ori ce as face de mancare ce sa fac ;sa merg la medic?

...
scris de cs.M, October 26, 2010

Varog dat-im un sfat ce sa fac?

...
scris de @cs.M, October 27, 2010

Incearca sa afli ce alimente ii plac, trebuie sa aiba cateva preferinte. Daca tot nu mananca, da-i vitamina C, fiindca ii face pofta de mancare. Daca tot nu functioneaza, mergi cu el la pediatru, trebuie sa existe o solutie. Mult succes! :)

...
scris de vizitator, November 16, 2010

am o fetita de 7 ani si o problema f mare cu mancarea nui este foame

...
scris de corina anuca, December 16, 2010

am un baietel de 5 ani ce cintareste 15 kg nu mananca bine de loc doar ciuguleste la fiecare masa nu stiu ce sa ma mai fac as dori un sfat

...
scris de ALEXANDROV, February 04, 2011

AM O FETITA DE 2 ANI NU ARE POFTA DE MINCARE,,,,,,,,,,,,,CE SA FAC?

...
scris de iuliana-nina, February 27, 2011

baiatul meu are 6 ani si nu mananca´ decat lapte cu cereale si branza,ce sa fac sa inceapa sa probeze si alte feluri de mancare,refuza total fructele si deasemenea mancarea gatita.Aveti sfaturi pentru mine

...
scris de sndmrl, March 02, 2011

am o bebelusa de 3 luni si nu mai are pofta de mancare.Mananca mai putin decat trebuie si o ia si somnul in timpul mesei. Este normal?

...
scris de danielka, March 12, 2011

am un baiat de 10 ani si e mofturos tare un sfat


...
scris de mamaioana, June 28, 2011

Si eu aveam un baietel foarte mofturos, aici gasiti povestea mea http://mancarepentrucopii.weebly.com/

...
scris de mama dya, July 25, 2011

am o fetita de 6 ani si cantareste doar 14 kg.i am dat tot felul de vitamine si nici un rezultat.acuma ii dau omega3 de 2 luni si la fel nu se vede nimic.sa fie din cauza rh negativ?va rog ajutati ma

...
scris de mihaela ciurea, July 16, 2012

am o fetita de 5 ani si 9 luni si re 22kg,dar este foarte innalta are 1.22. si acum nu prea mananca , ma rog de ea,si este si amenica din luna dec anul trecut, si nu stiu ce sa ma fac cu ea i am dat ferrum 3 luni i am repett iar analizele iau iesit prost si iam dat iar ferrum la sfatul medicului si mitamine vreu un sfat ,va multumesc

...
scris de supermamici.ro, July 21, 2012

Fetelor, cand e vorba de copilul vostru, si recunoasteti anumite probleme mai critice nu cautati raspunsuri pe internet ci doar de la un pediatru sau de la un nutritionist recomandat de pediatru. Aici puteti gasi doar niste informatii sau sfaturi pentru a intelege anumite aspecte ale tratamentului, insa acesta trebuie dat doar de catre medic.

...
scris de Fake Hublot Watches, November 15, 2013

<a rel="nofollow" href=http://www.montanagem.com/cartierwatches.asp>fake Cartier Watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>fake hublot</a> How are you able to tell a phony Rolex in the real short article? <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>rolex replica watches for sale</a> <a rel="nofollow" href="http://lanasjewelry.com/cli/index.html">Replica Rolex Watches</a> Its easy, because the 2nd hand on a faux Rolex will shift with a "tick" while the 2nd hand on the real Rolex "sweeps" efficiently. If the vendor of any jewelry is unwilling to go to a jeweler to possess the piece looked at before you buy it then you can guess it's a faux <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> . <a rel="nofollow" href=http://www.montanagem.com/cartierwatches.asp>fake Cartier Watches</a>

...
scris de rolex replica watches under $100, January 04, 2014

<a rel="nofollow" href=http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/>replica montblanc watches for sale</a> N well prepared and as well as distinctive website published by partners in this area people individuals who else engagingly recount their specific sports intrusions <a rel="nofollow" href=http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html>replica tag heuer watchesâ</a> <a rel="nofollow" href=http://www.actoverco.com/bvlgari/>replica bvlgari online</a> ,--Catalogue log

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii