Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Maternitatea la 40 de ani

Luni, 19 Februarie 2007
Maternitatea la 40 de aniMulte femei din ziua de azi intarzie sa devina mame, pentru cariera, pentru ca nu au gasit partenerul potrivit sau pentru ca vor sa creeze posibilitati necesare cresterii unui copil. De aceea multe femei moderne ajung sa devina mame la...40 de ani.

Ce inseamna insa maternitatea la 40 de ani, cum iti afecteaza organismul, sanatatea si ce riscuri impune?

O varsta inaintata nu presupune neaparat anumite riscuri ale sarcinii, insa in general femeile trecute de 30-35 de ani sunt femeile cu sarcini complicate. Femeile ajunse la aceasta varsta au presiunea sangvina mult mai ridicata ceea ce poate crea neplaceri sarcinii sau chiar anumite malformatii genetice bebelusului, dar acest lucru nu este o regula ci sunt cazuri extreme.

In zilele noastre, rata femeilor care doresc sa devina mame in jurul varstei de 40 de ani este dubla fata de rata mamelor tinere, chiar daca fertilitatea scade o data cu varsta, chiar daca maternitatea la aceasta varsta este predispusa complicatiilor si chiar daca riscurile sarcinii sunt mai mari.

Doua mari probleme apar la femeile care doresc sa ramana insarcinate la ceasta varsta: dificultati ale conceptiei si eventuale malformatii ale fatului.Este mult mai greu pentru o femeie sa ramana insarcinata la o varsta inaintata, in primul rand pentru ca fertilitatea scade o data cu varsta, apoi pentru ca organismul este deja invatat cu anticonceptionalele iar hormonii folositi pot afecta fertlitatea.

Malformatiile fatului pot fi cauzate de presiunea sangvuina, de o viata agitata, de consumul de alcool, de fumat, de stres. Acest factori pot duce la slaba dezvoltare a fatului, sau chiar la o sarcina inainte de termen.Mai mult, rata pierderii sarcinilor ajunge pentru femeile la 40 de ani, de pana la 25%, iar posibilitatea de a naste natural este foarte scazuta, majoritatea femeilor trecute de 35 de ani, nascand prin cezariana.

Insa riscurile nu sunt atat de mari. Iar factorii psihologici au un rol foarte important in cazul maternitatii la 40 de ani. O femeie cu o cariera solida care isi planifica o sarcina, pentru ca in general sarcina la 40 de ani este planificata, este o femeie matura, hotarata, care considera ca are deja conditiile in care poate aduce pe lume un suflet.

Este o femeie puternica si responsabila, femeile devenite mame la o varsta inaintata sunt insa mult mai grijulii si mai atente cu copiii lor, decat mamele tinere. Mamele tinere reusesc sa isi prelungeasca copilaria cu ajutorul bebelusului, insa mamele trecute de 35 de ani vad copilul ca pe un proiect bine analizat ce trebuie atent supravegheat. Uneori, mamele trecute de 35 devin mai exigente!

Iata cateva sfaturi pentru o sarcina corecta indiferent de varsta la care deveniti mame. In primul rand, va trebuie o relatie stransa cu medicul, care de acum devine confident si care trebuie tinut la curent cu fiecare pas si fiecare lucru pe care il faceti, legat de sarcina.

Apoi, trebuie sa stati cat mai departe de fast-fooduri si mancaruri nesanatoase, pregatiti-va pentru o dieta echilibrata si sanatoasa, pentru ca acum trebuie asigurati aportul de proteine, vitamine si calciu pentru doi!

Consumati cat mai multe legume verzi, sau cu frunze datorita continutului bogat de acid folic, responsabil cu scaderea riscului diverselor dereglari ( cea a coloanei sau chiar dereglari ale sistemului nervos).

Broccoli, conopida, spanacul si salata sunt cateva din legumele bogate in acid folic.

Mesaje (89) »
...
scris de carmen18, September 12, 2007

am nascut o fetita perfect sanatoasa la varsta de 42 de ani;nu am avut probleme si sunt mandra de mine si de copilul meu

...
scris de danyella, September 12, 2007

Exceptiile confirma regula.Sarcinile la varste de peste 30-35 ani sunt considerate la risc fiindca aici apar Sdr.Down ,malformatii etc.Carmen a avut un noroc de care nici nu-si da seama.Eu lucrez in domeniu si va zic ca sunt multe probleme cu mamele ...nascute mai devreme.Copiii se fac la tinerete cand organismul este capabil sa sustina o sarcina.Sarcina nu este o boala dar in anumite conditii devine patologica cu riscuri incomensurabile pentru mama si fat.

...
scris de danyella, September 12, 2007

Pot interveni si alte aspecte legate de modificarile ce apar la o anumita varsta.Cata rabdare si atentie are o mama atunci?Sa fii mama este super la orice varsta dar trebuie luate in calcul implicatiile sociale,diferentele de mentalitate ce apar .Eu am 36 ani si doi copii de 16 ani si jumatate respectiv 10 ani si jumatate si sunt diferente de optica asupra societatii .

...
scris de tina, September 24, 2007

eu am fost mama la 23 ani si am fost complet nepregatita.imi amintesc cum eu si sotul meu neavand pe langa noi pe cineva cu experienta stateam cu cartea "mama si copilul" in mana si la orice planset al micutei saream ca arsi...deci.e bine sa fii si mai matura atunci cand aduci pe lume un micut dar e adevarat ca si riscurile sunt foarte mari..si totusi.mama m-a avut la varsta de 40 ani iar pe sora mea la 35...amandoua am fost sanatoase si fara probleme..

...
scris de carmen18, October 29, 2007

atentie la prea multa atentie;este adevarat ca sunt multe riscuri la peste 40 de ani;dar in ultimul timp in spitale sunt mai multe mame tinere care nu pot ramane insarcinate sau nu pot tine sarcina(ex Andreea Marin;eu am ramas insarcinata din prima);e adevarat ca procentul este proprotional deoarece sunt mai multe mame tinere;dar sunt multe cazuri de sindrom Down si la mame tinere;eu am sa va spun o poveste pe scurt;am ramas insarcinata la 42 de ani;am avut o scurgere (un fel de ciclu)la doua saptamani si doctorul la care m-am dus a zis ca este avort si avrut sa ma interneze pentru chiuretaj;ceva m-a oprit si m-am dus la un alt doctor care mi-a confirmat sarcina ;azi am ofetita sanatoasa ;iar doctorul care m-a supravegheat imi spunea ca inaintea varstei e importanta sanatatea mamei;sunt rautati supraprofesionale tot ce se spune legat de varsta ;in trecut erau mame pana la 45 de ani;mama asa a fost facuta ca si alte mame din generatii dinainte ...iar cu rabdarea ,dragostea si diferentele de varsta...nu exista nici o diferenta din contra! totul este de la Dumnezeu si consider ca oricum acest capitol medical nu e pe deplin cunoscut si stapinit;asa ca hai sa nu mai fim rautacioase pe mamele nascute ...mai devreme

...
scris de dragana, November 01, 2007

Eu am nascut-o pe fetita mea la 38 ani si in timpul sarcinii m-am simtit mai bine ca oricand,neavand niciun fel de complicatii.Deasemenea,copilul s-a nascut in parametrii normali si nu a avut nici ulterior probleme majore de sanatate.In timpul petrecut la maternitate am cunoscut insa numeroase mame mult mai tinere care au avut diverse probleme de sanatate in perioada graviditatii,fie pentru ca au pus prea mult in greutate,fie pentru ca nu au dus o viata echilibrata in timpul sarcinii.Asadar,nu numai varsta conteaza ci si alti numerosi factori de care trebuie sa se tina seama cum ar fi:o alimentatie sanatoasa, gestionarea stresului,monitorizarea atenta a sarcinii etc.

...
scris de Jurnalist, November 02, 2007

Apogeul realizarilor mele este fiul meu, nascut intr-o familie in care de generatii sunt numai fete pe linia mea materna.
Am 5 copii, nasterea lor a avut loc la virsta mea de 19,20,28,33,35 de ani.
Primele si ultimele doua la date apropiate.A treia, dintr-o sarcina cu multe complicatii intr-o nastere usoara si fara probleme.
Ultimul si singurul meu baiat a venit pe lume prin operatie ceazariana.Celelalte pe cale naturala.
Copii, pentru miine,sunt un modus vivendi,e usor si placut sa traiesc alaturi de ei, acceptind ca viata s-a schimbat cu venirea fiecaruia pe lume si tinind cont de familie in TOATE planurile pe care le fac.
Am firma mea proprie,sunt studenta la cursuri ``de zi`` la jurnalism si `` la distanta`` la psihologie, sunt casatorita si intretinem gospodaria fara ajutor angajat sau bunici.
Munca,planificarea riguroasa si disciplina, dragostea de om si viata fac si lucrurile aparent imposibile ``sa mearga``.
Putem sa le aveti pe toate-bani,cariera,sot, copii,gospodarie, silueta acceptabila si vacante de neuitat, cine spune ca trebuie sa alegem?

...
scris de Jurnalist, November 02, 2007

Putem sa le avem.....(corectura mesajului de mai sus)

...
scris de clara, November 02, 2007

super, jurnalist, felicitari pentru tot ceea ce ai. esti un model de viata pentru toate femeile. sper sa revii, sa ne mai impartasesti gandurile tale. multa sanatate intregii tale familii!!!

...
scris de mitra, November 02, 2007

draga jurnalist, imi place foarte mult cum gandesti si imi place ca inca mai exista in ziua de azi, femei care-si doresc sa devina mame si nu de un copil- 2, ci de 5. BRAVOOOOOOO TIE...Asa este in viata, le poti avea pe toate, daca vrei...bafta multa in continuare :D :D :DAsteptam cu nerabdare mesajele tale :D :D :D 8) :o :o :o :o :o

...
scris de carmen18, November 05, 2007

adevarat ,singurul lucru pe care il regret este ca nu am mai multi copii;bravo Jurnalistei -e o fericire ca are 5 copii si ca stie sa-si organizeze si sa traiasca viata;cand fetita mea de trei anisori imi aduce pernuta ei sa mi-o puna sub cap simt ca sunt in al noulea cer!

...
scris de frunza, November 26, 2007

am 30 ani si imi doresc ffffffff mult copii!macar unul...problema este ca nu sunt casatorita si tare mi-e teama ca daca nu imi voi gasi barbatul potrivit nu voi putea trai experienta de a fi mama......dar cu ajutorul lui D-ZEU totul e posibil asa ca eu sper in continuare!

...
scris de vizitator, November 28, 2007

Buna ziua as vrea sa pun o intrebare? daca am hepatita cu virus C si am si 40 ani pot avea un copil acum? mi-am dorit ca al treilea copil sa il am dupa 38 de ani dar in momentul cand am aflat de boala am renuntat. acum vin sa intreb daca exista riscuri mari. va multumesc.-cornelia

...
scris de gergy, January 04, 2008

am 42 de ani si cred ca sunt insarcinata , am un baiat de 18 ani, nu am mai ramas insarcinata de 9 ani, si in tot acest timp mi-am dorit inca un copil, acum sunt putin speriata si nu stiu ce sa fac, ma puteti ajuta ?

...
scris de Ely, January 15, 2008

Fiecare femeie decide cand este momentul potrivit sa faca un copil.Multe femei doresc intai o cariera si,apoi maternitate.Acum,in vremurile de astazi,nu mai mira pe nimeni o femei care face un copil la 40 de ani sau chiar mai mult.Se spune ca este mai bine sa devii mama mai devreme,dar nu intotdeauna este posibil.

...
scris de rinina68, February 20, 2008

am 38 de ani in urma cu 8 luni am facut o operatie miomectomie .aveam doua fibroame unul de 2/3 si unul de6/6 .ma simt bine si tare mi-as dori un bebe. mai am o problema hepatita b inactiva. daca cineva s-a confruntat cu aceste probleme si imi poate da un sfat dat fiind si varsa inaintata pt bebe.

...
scris de alinuta, May 24, 2008

in iarna implinesc 40 de ani ,am un baiat de 18 ani,problema este ca pina acum nu mi-am dorit sa mai avem un copil.Dar s-a intimplat sa ramin insarcinata.Nu am stat prea mult pe ginduri si am facut avort,nu prea concepeam sa am 2 copii la 19 ani diferenta.Dupa avort au inceput parerile de rau,regret enorm ce am facut ,trebuia sa ma gindesc mult mai serios la asa ceva.Acum chiar mi-as dori inca un copil dar....?ce sa fac?

...
scris de iulia, 05.06.2008, June 05, 2008

am 38 de ani ,acum 3 luni am facut embolizare;mi s-a spus ca nu este indicat sa raman gravida cel putin 6 luni dupa embolizarea fibroamelor, dar nu am tinut cont de asta; nu am ramas gravida, simptomele groaznice pe care le aveam la ciclu (dureri mari,cheaguri mari si ciudate) nu le mai am dar nici gravida nu am ramas.Am citit undeva ca embolizarea afecteaza si uterul si ca dupa embolizare este foarte posibil sa ramai gravida dar daca ai peste 31 de ani nu se poate. Este adevarat? Stie cineva daca se ramane gravida si la varsta de 38-40 de ani dupa embolizare? V-as ramane recunoascatoare daca mi-ati raspunde

...
scris de zana, June 06, 2008

iulia, cred ca varsta si embolizarea vor face dificila conceptia...vb cu un medic, el stie cel mai bine ce trebuie facut

...
scris de miana/gl, November 27, 2008

am 40 de ani si 9 luni, nu am copii, am 4 sarcini oprite din evolutie, am avut un medic ginecolog, pe care cred ca nu vreau să -l mai vă d, pentru că am aflat multe de pe internet, gen că trebuia de la prima sarcina să fac un set de analize, pe care ea nu mi le-a dat, never. Î n prezent nu ş tiu cum să -mi gă sesc un medic ginecolog bun, care să comunice cu mine, să mă informeze, să mă ajute să am o sarcină pe care să o duc la capă t, ş i să nu mai trec prin experienţ ele de care am avut parte, ş i mai ales să simt acea minune, ş i acel sentiment de : MAMĂ . Este greu, trec printr-o perioadă dificilă din punct de vedere psihic, sunt demoralzată ş i fă ră vlagă . Vă d tot mai multe femei î nsă rcinate, prietene, cunoş tinţ e, care î mi provoacă ciudă , invidie... sentimente pe care nu le-am cunoscut pî nă acum. Sentimente care mă transformă . Am senzaţ ia că timpul meu a expiră că sunt la limită , ca ş i câ nd cineva mi-ar spune "GATA NU MAI SPERA, NU AI DE CE." M-am tot aş ezat la râ nd sperâ nd că va veni ş i râ ndul meu, dar sunt altele mai tinere, prietena, fina, colega.., iar eu ...... tot iau râ ndul de la capă t.............

...
scris de pt miana, November 27, 2008

Iubita mea, in primul rand multi ani sanatosi si frumosi inainte si sper ca Dzeu sa iti dea puterea de care ai nevoie in primul rand pt a spera! In ceea ce priveste sarcinile oprite, care este motivul? De ce nu s-au putut continua? Acum, nu stiu cat de implicat a fost acel medic ginecolog daca nu ti-a dat sa faci toate testele necesare, si, desi nu este indicat sa iti schimbi medicul, cred ca in acest caz poate fi o alegere buna. Iubita mea, chiar daca Dumnezeu nu ti-a daruit inca un copil, nu trebuie sa disperi. Alunga depresia din gandul tau, si hai sa gandim la rece. Analizele sunt ok? Care este concluzia la care s-a ajuns in urma testelor pe care le-ai facut? Stii desigur ca multe femei sufera de diverse boli care ingreuneaza ori chiar impiedica o conceptie. Si mai ales ca imi spui de cele 4 sarcini...mai mult ca sigur ca au o legatura cu lipsa conceptiei. Vorbeste cu un medic ginecolog, sau chiar mai multi. Cere-le sfatul, vezi ce te indruma...analize, tratamente poate, orice. Chiar daca va fi mai dificil tinand cont de varsta, nu e imposibil. In plus, gandeste-te ca sunt o multime de copii care au nevoie de o mama. Ce spui de o infiere? Timpul tau nu a expirat, draga mea. Roaga-te mult la Dumnezeu, vorbeste cu medicii, iar, in ultima instanta, gandeste-te serios la a adopta un copil. Daca esti din Galati, poate ar fi bine sa vii in Bucuresti sa porti discutiile cu medici de aici. Capul sus, scumpa mea! Esti o femeie matura, inteligenta si puternica, asa ca lasa gandurile rele si negre deoparte! Te pup dulce

...
scris de pt frunza, November 27, 2008

Ai rabdare, draga frunza, si intelepciune. La momentul potrivit, barbatul care va fi sa fie al tau iti va aparea in viata si va veti putea bucura amandoi de minunea de a fi parinti. Te sarut.

...
scris de pt cornelia, November 27, 2008

Draga mea, cu hepatita C nu este de glumit. Probabil stii deja ca aceasta este o afectiune care ramane activa in organism pana la sfarsitul vietii. Asa ca, scumpa mea, nu este potrivit sa ai un copil, indiferent de varsta pe care o ai. Nu gandi egosit. Stiu ca e superb sa iti tii pruncul in brate, sa il cresti...dar draga mea...riscul de a-i transmite boala este prea mare. Gandeste-te la el, la tine, gandeste-te ca i-ai face rau cu buna stiinta. Eu iti doresc numai sanatate si sa auzim de bine!

...
scris de pt gergy, November 27, 2008

ioubita mea, ce altceva mai pot spune decat FELICITARI! Cu atat mai mult cu cat ai mai trecut printr-o sarcina, cred ca nu ai motive de ingrijorare. Esti o norocoasa, gergy, multe femei trecute de 40 de ani isi doresc sa fie in locul tau. Asa ca tot ce mai ramane de spus e sa va dea Dumnezeu sanatate si tie, si copiilor tai!!Te sarut

...
scris de pt alinuta, November 27, 2008

Draga mea, stiu ca nu este usor sa traiesti cu mustarea asta de constiinta. Oricum, timpul inapoi nu il mai poti da, incearca acum sa gandesti ca aceea era atunci, poate, cea mai buna alegere. numai bine!

...
scris de pt rinina68, November 27, 2008

Si din nou despre hepatita...offff...Iubita mea, virusul hepatic b, pt ca de el este vorba in cazul hepatitei, indiferent ca este activa sau inactiva, exista in sangele tau si poate fi transmis copilului in timpul sarcinii. Daca in ceea ce priveste interventia nu cred sa fie probleme de conceptie, vorbimd despre afectiunea ta cred ca ar trebui sa te mai gandesti. Oferi o viata, draga mea. Ii vei darui pruncului tau o viata. Asta este intr-adevar de laudat si de binecuvantat. Dar ii oferi si o boala, grava totusi, care se poate manifesta destul de urat mai ales la o varsta frageda. Scumpa mea, toti ne dorim un copil sanatos, nu toti il avem insa, dar sa faci cu buna stiinta asta nu e moral. Vorbeste totusi cu un medic ginecolog, el iti poate da mai multe sfaturi. Multa sanatate!

...
scris de miana/gl, November 28, 2008

ce pot spune... mulţ umesc pentru î ncurajă ri.... Este din ce î n ce mai greu.... "De ce s-au orpit din evoluţ ie?", o î ntrebare care mi-o pun î n fiecare zi, medicul nu mi-a spus de ce , sau ce trebuie de fă cut ca să aflu motivul.... După ce am citi pe internet ce set de analize se fac , am plecat la medicul de familie, cu notiţ ele ş i am cerut trimitere, numai că din 7 analize, mi-a dat doar 2 ( Papanicolaou ş i anti Rh ), spunâ ndu-mi că restul trebuie date de un medic specialist. Am fă cut acele analize, acum aş tept rezultatele, am fost ş i la un medic "specialist" - ginecolog, care ma consultat ş i .... atunci câ nd te duci la un medi, te duci cu spreanţ a că te va face bine, sau că -ţ i va spune ce ai de fă cut, sau cum o să procedă m, sau... î n concluzie.. î ţ i dă speranţ ă ...., dar mie .... " Acum veniţ i, aş a tâ rziu.. la 40, dar ce aţ i fă cut pâ nă acum...", fă ră să ş tie istoricul problemei mele, ş i a urmat să -mi spună care sunt riscurile, dar spre a mă descuraja, mi-a spus de tot felul de sindroame la fă t câ t ş i la mamă ... etc. Cert este că am plecat de acolo mai tristă ş i descurajată . Se tot spune că se î ncurajează natalitatea cum? aş a, ruş ine medicilor care procedează cum a procedat acest medic specialist( din spitalul jud. Gl.). Mi-a dat î ntr-un final, după ce a vă zut că plâ ng, un set de analize care trebuiesc fă cute la Bucureş ti, ş i chiar ş i de ambii parteneri, dar repetâ nd câ t de scumpe sunt, î ntre 15 -20 mil. Poate nu problema banilor sunt, dar cine î mi dă acea garanţ ie că va fi bine, sau cine mă va î ncuraja î n direcţ ia asta, un astfel de specialist pe care am avut "ş ansa" să -l cunosc. E grea viaţ a. Pe scurt istoricul meu: m-am mă ritat la 22 de ani , la 26 de ani mă internez cu o gravă anexită stg. ş i fac un tratament de lungă durată ,după 9 ani divorţ ez din cauză că nu vroia copii, m-am recă să torit cu actualul un om deosebit, care ă ş i doreş te copii, suntem î mpreună de 10 ani, î n tot acest timp am pierdut 4 sarcini, toate la vâ rsta aproximativ 1,5 luni, 2 luni, 2,5 luni. Nici un medic nu a fă cut investigaţ ii, tot timpul să vedem ce facem la urmă toarea, sau mai aş teptă m, sau poate că tu ai Rh neg. ş i soţ ul poz., dar cum am mai spus nimeni nu mi-a spus ce să fac. Ş i ată că am ajuns la 40 aproape ş i unu ş i .... nu cunosc sentimentul de mamă , sentiment ce î l cunoaş te alte femei. Sunt foarte deprimată , am o inimă grea, parcă nu pot merge mai departe, sufă r. Am ş i de î nvă ţ at ( sunt la master ) foarte mult, nici nu mă pot aduna, citesc dar.... mintea î mi fuge î n altă parte.... acolo unde totul este negru, acolo unde nici lumina nu pă trunde. Stimată doamnă sau domniş oară , am plî ns la râ ndurile tale, am simţ it că cineva mă aude, cuiva î i este milă de suferinţ a mea.... Poate exagerez, cred că sunt multe femei care poate au mai grave probleme dar, î ntotdeauna noi oamenii ne gâ ndim la noi, ş i apoi la celă lalt, ş i mereu ne punem î ntrebarea: DE CE EU?

...
scris de Marina1, January 04, 2009

Buna ziua! In primul vreau sa spun ca in sfirsit sint fericita pt ca am gasit un astfel de site unde sa-mi spun si eu oful.
Despre mine, am avut acum vreo 10 ani doua avorturi, mi-am facut analizele nu am probleme, acum citiva ani m-am casatorit si de 2 ani am plecat sa lucrez in occident pentru ca aici din pacate nu am gasit, profesia mea economista. Acum mi s-a propus un contract de munca peste hotare cu un cistig bun si am evaluat cu sotul meu toate lucrurile, eu am 37 de ani, 38 implinesc la mijlocul anului, noi ne dorim f mult un copil si sintem constienti ca nu vom avea ajutor din partea nimanui dupa nastere, efectiv n-am avea la cine apela. Si mai mult chiar si sotul meu este destul de copilaros si nu ar putea face un sacrificiu mai mare decit salariul pe care/l aduce acasa.
Intrebarea mea stringenta este pina la ce virsta as putea ramine gravida? Pt ca nu vreau sa ma trezesc intr-o buna dimineata si sa vad ca nu mai am menstruatie si deci nu mai pot face copii.
Prima menstruatie mi-a venit la 13 ani.
Se pot face analize pentru a fi mai sigura de aceasta perioada?
Nu sunt documentata in acest sens de aceea doresc sa-mi dati o mina de ajutor.
Va multumesc anticipat!

...
scris de Marina1, January 04, 2009

Doresc sa adaug ca sotul meu este nevoit sa ramina aici din cauza contractului semnat inca 4 ani iar contractul meu cu un salariu atractiv este peste hotare, deci unul hais altul cea...


...
scris de carmen 69, June 15, 2009

Sunt că să torită de 13 ani si niciodată nu mi-am dorit copii,nici eu nici sotul meu. La 38 de ani am primit amara veste că sunt î nsă rcinată ş i nu mi-a venit să cred.Tot timpul m-am î ntrebat, cum am putut să facem o greş eală aş a de mare după atâ ţ ea ani de experienţ ă . Am crezut tot timpul că voi pierde sarcina deoarece aveam foarte multe probleme ş i plâ ngam foarte mult dar am dus sarcina pâ nă la capă t. A fost foarte greu. iar această perioadă o compar cu chinul unei persoane aflate î n metastază , aveam probleme cu inima (numai î n această perioadă ) ş i am avut stă ri depresive pe toată perioada sarcinii.Era greu să mă opresc pe stradă ş i să vorbesc cu cineva.Am avut tot timpul greţ uri î mpreună cu senzaţ ie de leş in.Nu m-am bucurat nici un pic de această perioadă frumoasă .Am dat naş tere unei fetiţ e de 3650gr. ş i 55 cm. perfect să nă toasă .Tot timpul î mi era frică că se va naş te cu sindromul Dowm, dar nu a fost aş a. Am ală ptat-o ca la carte, deş ii nu am crezut că voi fi î n stare la 38 de ani de acest sacrificiu.Ş i acum, la un an ş i trei luni o mai ală ptez ş i sunt foarte fericită că am acest copil.Vreau să spun că am ră mas î nsă rcinată câ nd aveam uter fibromatos ş i noduli la ambii sâ ni,nu am luat nici un tratament de susţ inere a sarcinii.Am nă scut la 39 să ptă mâ ni prin cezariană .Pentru cele care doresc să aibe copii,ca un sfat le spun să î l facă la tinereţ e pentru că au putere ş i sunt persoane pline de entuziasm la acea vâ rstă . Eu mă simt un om terminat fizic.Menţ ionez că mă ajută doar soţ ul.

...
scris de ioana67, October 24, 2009

Sunt disperata,am 42 de ani si acum 1 sapt. am fost dignosticata cu sarcina oprita in evolutie la 8 sapt ,dupa 6 ani de taratamente si un fiv esuat .A urmat o interventie f. dureroasa -aspiratie si o tauma psihica greu de imaginat .Cauza -necunoscuta ,analizele mele si ale sotului bune Ce pot face??????

...
scris de gheea, December 06, 2009

Am 40 de ani si ca o nebuna ce sunt nu am vrut copii prea repede. Amanam ca sa ma distrez, ca sa ma simt libera, feroce egoism. Ei bine, fix in ziua in care am implinit 40 de ani, am intrat in panica si m-a apucat disperarea. Am insitat pe langa prietenul meu ( de peste 5 ani) dar mai tanar sa facem repede un copil. Nu a vrut, dar vazandu-mi disperarea a acceptat. Dumnezeu s-a indurat de mine si am ramas insarcinata la a doua incercare. Nu speram sa ma ierte atat de usor. Acum sunt insarcinata in 3.5 si sunt terorizata ca acest copil ar putea avea probleme. Alaltaieri am facut amniocenteza care a fost oribila si traumatizanta. Am stat lungita in pat aceste 2 zile de frica sa nu cumva sa pierd sarcina. Sunt angoasata si stressata de spaima ca copilul meu ar putea avea probleme de sanatate sau mai grav, datorate inconstientei mele de pana acum si a varstei. Asa ca, in asteptare imi petrec timpul plangandu-mi egoismul si iresponsabilitatea de pana la 40 de ani.

...
scris de anca 14.12.2009, December 14, 2009

Am 40 ani si am ramas insarcinata.Dar am vezica hiperactiva ,varice si fac infectii urinare cu streptococ frecvent.Sunt disperata ,nu stiu ce sa fac.

...
scris de gheea, December 28, 2009

Am primit raspunsul de la amniocenteza si e bun. Problema e ca am slabit si acum sunt stresata pentru ecografia cea importanta din saptamana a 22-a de sarcina-8 ianuarie. O data cu amnio am aflat ca o sa am un baietel, adica exact ce am vrut. Multumesc lu Dumnezeu ca a fost atat de bu cu mine si ca m-a iertat.

...
scris de MIRA;TIMISOARA, April 30, 2010

Buna tuturor.Sunt Mira si am 43 de ani.Imi doresc enorm un bebe acum chiar daca am 43 de ani.Am un fiu de 19 ani care isi doreste un fratior sau o surioara,sa nu fie singur pe lume,dar pana acum nu am avut un partener potrivit sa fie tatal viitorului meu copil.Acum sunt cu un barbat minunat care ma iubeste asa cum il iubesc si care nu are copii,chiar daca are 40 de ani.In sfarsit simt ca pot face acest copil si ca vom fi parintii potriviti pt. el sau ea!Voi incepe toate investigatiile necesare si trebuie sa reusim sa avem acest bebe.Sunt optimista si f. motivata.Promit ca voi mai scrie daca am reusit ce ne dorim....un copilas sanatos si frumos care sa creasca iubit de noi si de fratele lui.Va pupa Mira

...
scris de Radoviceanca, May 02, 2010

Eu am 42 de ani si la vara vreau sa concep fratior pt. fiul meu de 15 ani.Mira as vrea sa ma tii la curent cu ce ti se intampla.Te pup.

...
scris de ioneliaiolanda, August 03, 2010

Dragele mele, am un sot bun, iubitor si calm, intelegator, cu varsta de 36 ani. Eu am implinit 42 si avem o fetita de 4 ani si jumatate. Micuta noastra, nu stiu de ce, s-a fixat pe ideea ca ar dori sa mai aiba o surioara, cu care sa se joace si astfel, sa nu mai fie singura. I-am explicat ca surioara sau fratiorul nu sunt numai pentru joaca, ci uneori plang, nu dorm sau trebuie sa-i stergem la fundulet... Nu stiu cat a inteles, dar discutiile acestea mie mi-au aprins in minte intrebarea: ar fi bine sa mai avem un copil? Sunt o femeie inalta, solida si chiar mai grasa decat este normal. Am o functie de conducere iar sarina mi-ar impune ca o perioada sa "stau pe margine"! As putea pierde pozitia si implicit veniturile s-ar diminua, pentru ca sotul castiga mult mai putin decat mine. Ce sa fac? Sotul meu ar respecta ceea ce as hotari eu, dar nici eu nu stiu cum este mai bine. Multumesc anticipat!


...
scris de ioneliaiolanda, August 22, 2010

Din moment ce nimeni nu mai este interesat de acest subiect, cred ca ar trebui inchis!

...
scris de De la Mira pt. Radoviceanca..., September 06, 2010

Buna,draga mea,scz k nu ti-am rasp. mesajului tau dar nu am mai fost pe acest site de cand am scris mes. meu...Sa sti k nu am reusit inca ceea ce imi doresc dar inca nu mi-am pierdut speranta k voi reusi;totusi sunt curioasa daca tu ai reusit sa ai un bebe...Astept sa imi raspunzi;multa sanatate tie si fam. tale...

...
scris de mihaela65, September 14, 2010

buna!am 45 de ani si imi doresc cu disperare inca un copil.se mai poate face ceva la varsta asta, am 10 ani de cand incerc si....in zadar.am doi copii mari de 24 de 22 de ani dintr-o casatorie anterioara.ce sa fac??????

...
scris de Andreea-Lygia, September 28, 2010

pentru mihaela65,
eu am aproape 41, nu am avut copii si de vreo patru ani tot incercam. Nu mi-am pierdut speranta si nici nu am de gand sa o fac. Daca iti doresti un copil cu orice pret, nu te descuraja, eu una nu cred ca e prea tarziu niciodata.
Mama a pierdut a doua sarcina la aproape 45 de ani, dintr-o prostie a medicilor, asa ca eu zic ca se poate.
Ai incercat la Bucuresti? Am multe prietene care au avut probleme de fertilitate si care au reusit sa si le rezolve. Multe dintre ele la peste 38 de ani. Iar tu ai deja doi copii deci nu se pune problema ca nu poti avea. Succes mult!

...
scris de Andreea-Lygia, September 28, 2010

Se poate sa ramai insarcinata, nu sa o pierzi, in cazul mamei a fost o greseala grosolana. Nu am fost clara acolo, scuze.

...
scris de mihaelamihamihai, January 12, 2011

pentru mihaela65
draga mea sunt EXACT in aceeasi situatie ca si tine, AM 45 DE ANI imi doresc enorm un copilas cu al doilea sot cu toate ca mai am un baiat de 15 ani. daca afli de un ginecolog fff bun din bucuresti te rog sa ma anunti si pe mine. DUMNEZEU SA NE AJUTE SA AVEM COPIII SANATOSI

...
scris de mihaelamihamihai, January 12, 2011

mai am o problema , voi stiti care sunt riscurile unei sarcini cand iei medicamentul prozac ?????? va multumesc

...
scris de anaziga, February 02, 2011

am 40 ani sunt in 5 saptamani si totul merge perfect Sunt sigura ca totul va fi ffffbine.In orice situatie critica, aveti incredere in D-zeu, rugati-va sa fe sanatos

...
scris de nico februarie 16, February 16, 2011

am 47 ani si am alaturi de mine un barbat de 37 ani suntem impreuna de 10 ani am ramas gravida de 2 ori la38 ani si la 39 ani pentru ca nu fost pregatit a trebuit sa fac avort ,acum crede ca este si vrea un copil credeti ca voi reusi ?i oare cum?/ciind eu am o virsta si un copil de 27 ani de la prima casatorie

...
scris de novaci, February 19, 2011

si eu imi doresc un copil am 42 ani dar imi e tema de 1an nu am ramas insarcinata e posibil sa nu pot mentionez mai am 2 copii

...
scris de novaci, February 19, 2011

care au reusit le doresc din inima sa se bucure de copii,sa fie sanatoase ,doamne ajuta sa ma pot bucura si eu din nou

...
scris de gersomina, April 04, 2011

Nu conteaza ca ai HCV ,daca vrei un copil atunci il vei aduce pe lume pri cezariana ,care oricum este calea cea mai buna ,tinand cont de varsta....
Prin cezariana ,copilul nu s infecteaa cu Hcv sau HIV.....
si apoi contaminarea cu HCV prin contact sexual vaginal este estimata de cel mult 3%-5%......va doresc succes!...

...
scris de anca70, April 20, 2011

am 41 de ani si am ramas gravida desi nu e luna de la dumnezeu sa nu ma protejez. n-am vrut sa ramana gravida pentru ca deja am doi baieti superbi care-mi lumineaza zilele. nu-mi trebuie complicatii tocmai acum cand viata mea a luat-o pe un fagas linistit. dar totusi, care este cretina aia criminala care ma poate sfatui sa avortez pe premizele ca musai o sa fac un copil handicapat cand sunt totusi sanse sa nasc un copil sanatos?

...
scris de trandafir_roz, April 23, 2011

am 45 de ani si se pare ca sunt insarcinata. e mai ciudata situatia deoarece am intrat in saptamana a 11-a de ieri si totusi primele doua luni am avut ciclu menstrual...in plus, am facut si un test de sarcina la 8 saptamani si a iesit negativ...dar eu STIU...
problema e ca am o fiica de 18 ani care nu va fi prea incantata... probabil nici tatal...cu care am o relatie mai neconventionala....si desi ne iubim, nu tin sa ne casatorim.
sarcina asta, care pentru mine e o minune, si din motiv de varsta si pentru ca e total neplanificata...mi-a dat viata peste cap...
inca nu stiu sigur ce voi face...

...
scris de buna sunt elena am 40 de ani si o frumoasa domnisoara de 18 ani nu am mai ramas insarcinata de 17 an, May 05, 2011

buna sunt elena am 40 de ani si o frumoasa domnisoara de 18 ani nu am mai ramas insarcinata de 17 an

...
scris de buna sunt elena am 40 de ani si o frumoasa domnisoara de 18 ani nu am mai ramas insarcinata de 17 an, May 05, 2011

ce sa fac

...
scris de vizitator, June 17, 2011

adica ?ce sa faci sa ramai sau ce sa faci ca ai ramas?iti doresti un copil?un copil e o binecuvantare,e itradevar si varsta dar nimic nu se intampla fara un scop anume.

...
scris de anca71, June 29, 2011

Am nascut primul copil la 49 de ani. E un baietel frumos si sanatos. Am avut o sarcina si nastere usoara desi toata lumea imi spunea ca pot sa am probleme din cauza varstei. Multumesc lui Dumnezeu ca nu a fost asa ,iar copilul imi incanta viata!!! Imi aduce atata bucurie si fericire !!! Chiar ma gandesc sa mai fac unul desi in curand o sa fac 40 de ani. nu conteaza varsta pt. a aduce pe lume copii...important e sa fiti sanatoase!

...
scris de aresoren, July 23, 2011

am 43 ani sunt sanatoasa ,mi-as dori un copil [precizez ca pana acum nu mi-am dorit copii. in urma cu 2ani am facut un avort] ce ziceti as mai putea sa fac un bebe sanatos?

...
scris de kamelia69, August 12, 2011

Am 42 de ani si in baiat de 11 ani.
Imi doresc din tot sufletul inca un copil.Insa am avut pana acum 2 sarcini extrauterine .am extirpata una din trompe. Pe cealalta nu am pierdut-o pentru ca am facut tratament cu metotrexat. Credeti ca exista vreo modalitate in care sa raman insarcinata fara sa fac iarasi extrauterina.

...
scris de elena13133, September 11, 2011

am 43 ani si as vrea un copil dar am ciclurile foarte neregulate-la 14 sau 22 -24 zile -si dupa ciclu raman cu sanii tari si durerorosi-ce sa fac sa raman insarcinata?

...
scris de pentru anca71, September 17, 2011

draga mea te rog sa ne spui la ce minune de dr ai mers, deoarece mai rar oameni ca medicul tau, cu siguranta un adevarat profesionist. Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate tie si copilului si ramai alaturi de noi sa ne ajuti cu sfaturi. Multumim

...
scris de lilianabod, October 14, 2011

buna numele meu este liliana si am 40 de ani am o fetita de 18 ani si sunt insarcinata in 6 saptamani nu stiu ce sa fac .as vrea sa ma ajutati cu un sfat ma simt confuza si speriata fata e mare si nici nu vrea sa auda de un bebelus crede ca va fi data deoparte mai ales ca sunt la a doua casatorie si sotul are tot o fata din prima casatorie de aceeasi varsta mi-e greu nu stiu cum sa depasesc momentul si ce sa fac ce e curios faptul ca nu ma simt rau cu fata la 22 de ani am crezut ca mor pana la 5 luni

...
scris de marilisa, November 22, 2011

Pe cuvant daca inteleg ce tot aveti cu varsta femeilor..si sarcina...eu am 44 de ani si sunt insarcinata.... si sunt .sunt ok...pana acum nu am fost niciodata insarcinata....acum a vrut bunul Dumnezeu sa imi dea un copil...si ii multumesc zilnic pentru asta...Si in plus nici tratamente de fertilitate nu am facut..pur si simplu s-a intamplat natural...mergeti si cautati copiii cu malformatii...parintii lor sunt de regula oameni tineri, cu o viata dezorganizata...Traiti frumos si sanatos..si va fi ok...Multa sanatate tutror mamicilor indiferent de varsta!!!!

...
scris de Meeri, November 30, 2011

Am 38 de ani ,si cred ca sunt insarcinat ,nustiu ce sa fac . Mi-am pierdut un copil la varta de 16 ani ,si nustiu ce sa mai fac ,sotul are 44 de ani .

...
scris de Meeri, November 30, 2011

Am 38 de ani si cred ca sunt insarcinata ,mai am un baietel de 8 ani .acum 6 luni mi-a murit fetita in varsta de 16 ani ,o plangem zilnic si nustiu ce sa mai fac . dati-mi un sfat .

...
scris de Dana mesaj pentru meeri, February 19, 2012

sa te rogi la D-zeu sa duci sarcina cu bine, sa ai un copil sanatos, iar noi cele de pe forum sa venim la botez! Sarcina usoara!!!Si o sa vezi ca va fi fetita

...
scris de rebecca 07, March 05, 2012

Am 40 de ani si nu mai raman insarcinata. Ne-am tot ferit atatia ani, si de aproape 3 ani nimic. Oare ce se mai intampla?

...
scris de nutik, June 20, 2012

Este foarte greu sa vezi ca atunci cand iti doresti sa ai un copil nu vine si multi ani la rand nu ai vrut ...din nefericire facem greseli mereu ...pe care le regretam amarnic...mentionez ca am 44 de ani si vrem un bebe...de ceva timp..

...
scris de d.i.d, July 01, 2012

am 44 ani si tocmai am aflat ca sunt insarcinata,am un baiat de 17 ani ,sunt disperata nu stiu ce sa fac

...
scris de Luminita D, September 23, 2012

Implinesc in curand 47 de ani mi-am dorit un copil dintotdeauna. Nu am ramas insarcinata niciodata mereu mi s- spus sterlitate primara..etc .Ma poate sfatui cineva daca as mai avea vreo sansa...am ciclul destul de regulat.Daca a fost cineva in situatia mea astept un raspuns.Multumesc anticipat.

...
scris de sirana, March 29, 2013

pentru cine vrea sa ramina insarcinata eu recomand branca ursului la mine a functionat...mai greu dar acum dupa 2 ani sint insarcinata in 5luni si am 38 de ani ,prima sarcina si sper sa fie bine pina la capat si am avut incredere in cel de sus ca are grija si de mine...
bafta ,a si am mai folosit si metoda zilelor 9,12,14,16...acum care a functionat nu stiu sa va spun exact
spor la treaba si multa incredere...

...
scris de , April 14, 2013

am 42 ani doua cezariene si doua fete mari,cm l-am avut in ianuarie normal dupa un tratament cu dufaston ptr un mic fibrom,imi doresc un copil cu cel de-al doilea sot,el ffnd mai mic cu 6 ani,din ianuarie nu mi-a mai venit cm doar into zi doua trei picat inofensive,dupa un mers pe bicicleta am avut cam o zi intreaga un fel de cmdar fara dureri nimic,burtica mea a cam crescut vizibil,mananc mai mult,obosec,ma cam doare spatele,urinez mai des,ma dor sfarcurile,oare pot fi insarcinata mai pot face o cezariana? va multumesc si astept clipa sa fac un bebita incerc de 7 ani.

...
scris de Loredanutza, June 16, 2013

Pentru femeile de peste 40 de ani, nu pot decat sa le spun: felicitari, nu fiti speriate, ce bucurie pe voi! Eu am 41 de ani, a trecut timpul cu o viteza infioratoare, cred ca sunt in premenopauza, as vrea si eu un copil, nici nu indraznesc sa mai sper. Sunt facuta praf cu nervii, am luptat in Germania, si acum cand in sfarsit am un serviciu solala si stresant, dar sigur si un barbat exceptional, iata nu raman insarcinata, am un ciclu neregulat, intre 23 si 26 de zile, si sunt singura cu problema mea. ca sa nu zic cum isi bat altele joc de mine, ca n-am copil.

...
scris de vizitator, August 15, 2013

Si eu am 44 de ani si doresc cu disperare un copil, nu esti singura draga mea...sa ne rugam la Bunul Dumnezeu poate ne ajuta si pe noi...Felicitari pentru celelalte mame!

...
scris de fake hublot, November 09, 2013

Crude Cheapos - These watches cost about $70 to produce and use Chinese created actions <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches for sale</a> . The instances are badly machined, components are normally stamped metallic and the dials have fuzzy quantities, <a rel="nofollow" href=http://www.marioslakegeorge.com/watches-sale.html>fake rolex for sale</a> the fingers are clunky and they have mismatched day windows.

...
scris de mic.bebe, April 30, 2014

felicitari mamelor care au reusit sa isi implineasca visul e a avea un copil ! Eu am 2, m-am recasatorit si ne mai orim unul... am 43 e ani ! ma simt minunat ca am gasit aici mamici e varsta mea !

...
scris de mic.bebe, April 30, 2014

Daca ma poate cineva ajuta,as dori un minim de informatii legate de riscuri, daca exista cu adevarat,...sau o recomanare cu privire la un set minim e analize, de la o mamica e varsta mea...sao o persoana de specialitate.

...
scris de Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , November 18, 2014

sunt inca una careia i'a trecut timpul printre degete si imi este jena sa spun ca am 47 de ani...foarte mare jena si mai ales ca as vre a ca Bunul Dumnezeu sa imi dea si mie un bebe...din ceea ce am citit este periculos la aceasta varsta sa faci FIV ...sunt sanse de nereusita...se merita sa incerca...oare?

...
scris de daniel Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , February 20, 2015

ciao ma numesc nicoleta am 45 ani stau de 5 ani cu un baiat de 35 ani asi vrea sa stiu ce sanse sunt dea ramane insarcinata astept un raspuns sigur va multumesc

...
scris de corinaandries, April 28, 2015

Am 42 de ani si sunt insarcinata in 9 luni. Mai am o fetita pe care am nascut-o la 39 de ani. Ambele sarcini au fost superok si bucuria din viata mea nu are margini. Nu va lasati descurajate de varsta sau de prejudecatile celor din jur. Nu exista limita de varsta, atata timp cat exista sanatate si dorinta de implinire prin copii. Va tin pumnii sa aveti copii atunci cand va doriti, caci nimic nu e mai frumos decat un copil care creste in acceptare si dragoste !

...
scris de Simona Tuteanu, May 31, 2015

Buna,am trei copii majori din prima casatorie de care sunt foarte mandra ,si nu consider ca varsta de a avea un copil este limitata ,chiar pot spune ca acum la aproape 41 De ani imi doresc un bb si vom face cu ajutorul lui d-zeu :).Doresc la toate aspirantele la bebe sa aibe speranta si credinta.

...
scris de cami0709, October 06, 2015

Buna,am 43 de ani si cateva luni.Am o fetita de 24 de ani si sunt insarcinata in 12 sapt..Acum un an , testul Papa ,mi-a dat viata peste cap.Am bocit cateva luni apoi m-am resemnat ....fie ce o fi.....si acum o luna si jumatate ....surpriza ....hainele nu ma cuprindeau.....eram insarcinata! Circumferinta taliei a fost singurul indiciu ,ciclu avusesem in fiecare luna, nu mi-a fost rau, nimic suspect. Dupa ce am folosit cinci teste de sarcina, diferite marci,mi-am facut analize , prin care s-a confirmat sarcina. Pentru mine a fost un soc .

...
scris de florea costanta , December 04, 2015

buna ma numesc flori am 45 de ani am 4 intreruperi de sarcina si nicio nastere nu am mai ramas insarcinata de 10 ani.si mi asdori foartemult un bebe .dar problema este ca am si 3 fibroame de 2 si 3 cm.am v cu doctorul ginecolog si mi a spus ca imi va da un tratament sa ramin insarcinata lam intrebat daca e vreo problema cu sarcina din cauza fibroamelor si a spus ca sar putea ca ele sa dea inapoi din cauza sarcini ..vas ruga daca stiti daca ati auzit pe coineva care sa confruntat cu aceeasi problema ca a mea sa imi lasati mesaj..mie teama sa incerc din cauza sa nu se intimple cv rau daca ramin insarcinata cu mine sau cu sarcina

...
scris de Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , December 04, 2015

buna ma numesc flori si a 45 de ani am 4 intreruperi de sarcina si nici o nastere mi as dori din suflet un bebe dar nam mai ramas insarcinata de 10 ani sianul acesta in urma unui ecograf mi sa depistat 3 fibroame de 2 si 3 cm am discutat cu medicul ginecolog si mi a spus ca imi va da un tratament pt a ramine insarcinata lam intrebat daa fibroamele nu ar pune in pericol pe mine sau sarcina si mi a spus ca fibroamele sar putea d inapoi din cauza sarcini ..va rog daca cineva sa confruntat cu o astfel de problema lasatimi un sms la id de mai sus ..va multumesc din suflet

...
scris de Kness, December 06, 2015

Vreau să împărtăşească mărturia mea şi fericirea mea cu tine toate în acest site, anul trecut sotul meu lăsat pentru o altă femeie în locul său de muncă şi a abandona mă şi 2kids meu, totul a fost atât de greu pentru mine pentru că îmi place-l atât de mult, asa ca am vazut mărturii ale Mutaba mare, el a ajutat doamnelor în obţinerea acolo soţul înapoi asa ca am contactat-l şi El ajută-mă să o vrajă retur pentru meu soţul şi în 2 zile sotul meu lăsat altă femeie şi a venit înapoi la mine cu atata dragoste şi grijă. nu voi uita niciodată acest ajutor care-a dat mare Mutaba şi meu children.if care sunteti aici ai nevoie de ajutor să te iubita inapoi puteti contacta-l prin acest e-mail de Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. sunt mândru de a fi pe mărturia lui

...
scris de ambra.ana, January 29, 2016

Buna seara fetelor.am aproape 41ani si tocmai ce am aflat ca sunt însÄrcinatÄà . Mai am un copil de 1an si 9 luni si nu stiu ce sa fac.as vrea sa discut in privat cu fete in aceeaÈi situatie cu mine...varsta..sarcina...MulÈٛ umesc.

...
scris de AddyRe, March 09, 2016

Prostii! Eu am ramas insarcinata intr-o Luna! Totul e ok! Si am 39 de Ani! La varsta de 20 de Ani, am pierdut Doua sarcini!

...
scris de MNastase, September 17, 2016

Buna fetelor,am 44 de ani si un baietel de 9 ani.Baietelul meu cat si noi ca.parinti ne dorim ff mult un bebe ca Alex sa nu ramana singur pe lume Mentionez ca nu am folosit anticonceptionale niciodata din contra pe Alex l-am facut cu ajutor hormonal.Am ramas dupa Alex cand el avea 10 luni si nu am avut curaj sa-l las.Acum i pare nespus de rau!!Nu stiu ce sa fac??Sa incerc sa merg la clinici ptr. insamantare artificiala ??Am inca mestruatie regulara la 28 de zile.

...
scris de MNastase, September 17, 2016

Sper ca bunul Dumnezeu sa-mi ajute!!!

...
scris de cristiana t, October 12, 2016

Buna, Am 44 ani, sotul meu are 48 ani si avem o fiica de 16 ani. Am ramas insarcinata din intamplare, nu credeam ca mai este posibil. Am facut avort la recomandarea medicului ginecolog, care ne-a spus ca sunt f multe riscuri si ca nici sa nu ne gandim sa-l pastram. Acum imi pare f rau si as vrea sa incerc sa raman din nou insarcinata. Daca aveti un sfat...

...
scris de Mary si D, January 05, 2017

Buna ziua.Mai am putin si o sa fac 40 de ani.Am pierdut o sarcina luna trecuta si am un baiat de 9 ani jumate.As mai vrea sa fac un copil, dar mi-e frica de toate;varsta,probleme, nu stiu ce sa fac.Daca as fi stiut ca sunt insarcinata,aveam mai multa grija de mine,dar asa a fost sa se intample...Care e procentul femeilor care au 40 de ani si au facut copii fara probleme ?In ziua de azi ...la ce modificari sunt in alimentatie nu stiu ce sa fac.ms

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii