Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Somnul insuficient poate cauza sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD)

Miercuri, 29 Aprilie 2009
Somnul insuficient poate cauza sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD)Copiii care nu dorm suficient risca sa dezvolte o serie de probleme comportamentale, precum sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie - ADHD, potrivit unui studiu recent publicat in jurnalul Pediatrics, informeaza scotsman.com.

Copiii in varsta de 7-8 ani care dorm in mod constant mai putin de opt ore pe noapte se confrunta cu un risc crescut de aparitie a sindromului hiperkinetic cu deficit de atentie - ADHD.
    
"Am putut sa demonstram ca somnul de scurta durata si dificultatea de a adormi sunt asociate cu simptomele comportamentale ale ADHD. Am demonstrat, de asemenea, ca somnul de scurta durata in sine agraveaza aceste simptome comportamentale, independent de dificultatea de a adormi", a explicat Juulia Paavonen, de la Universitatea din Helsinki, coordonatoarea acestui studiu.
    
La studiu au participat 280 de copii, care au fost monitorizati in timpul noptii. Rezultatele monitorizarii au fost comparate cu cele ale unor teste efectuate pentru diagnosticarea ADHD, informeaza Mediafax.
    
Astfel, copiii care au dormeau, in medie, mai putin de 7,7 ore pe noapte au obtinut scoruri mai mari la testele de diagnosticare a ADHD (comportament marcat de hiperactivitate, impulsivitate), comparativ cu copiii care dormeau mai mult. Niciunul dintre copiii testati nu suferea de tulburari de somn.
    
"Acest studiu sugereaza faptul ca mentinerea unui program adecvat de somn in cazul copiilor reprezinta un element important in prevenirea simptomelor comportamentale", a adaugat Juulia Paavonen. Ea a indicat, totodata, ca este necesar sa se efectueze si alte studii care sa determine natura acestei legaturi.
    
In 2008, cercetatorii britanici au indicat ca, potrivit unor studii, parintii se bazeaza prea mult pe medicamente precum Ritalin pentru a trata simptomele ADHD, precizand ca acestea trebuie prescrise doar in cele mai severe cazuri.
    
Anul trecut, in Marea Britanie au fost prescrise circa 700.000 de retete pentru Ritalin si medicamente similare, ceea ce reprezinta o crestere de 7% a consumului in ultimul deceniu.
    
In Marea Britanie, aproximativ 3% dintre copiii cu varsta scolara sufera de ADHD, o maladie despre care se spune ca afecteaza si 2% din populatia adulta.




Te-ar putea interesa:
  • Sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD), determinat de o mutatie genetica

    Un copil din 50 sufera de sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie (ADHD), o maladie ale carei cauze nu sunt pe deplin intelese si care ar putea avea origini partial genetice, potrivit unui studiu publicat, joi, in revista britanica The Lancet, informeaza AFP.

  • Somnul insuficient provoaca obezitate la copii

    Obezitatea reprezinta o problema intens discutata si studiata, in special atunci cand vine vorba de copii, deoarece boala este mult mai dificil de tratat, odata instalata din perioada copilariei. Un studiu recent a gasit o noua cauza a obezitatii in cazul copiilor, si anume somnul insuficient de pe perioada noptii.

  • ADHD-ul, intre ignoranta si stigmat

    Sanatatea si bunastarea copilului pot deveni cauza principala a insomniilor din viata de parinte. Setea parintilor de informare si documentare in aceasta directie nu va fi niciodata potolita. ADHD-ul este una dintre cele mai frecvente afectiuni comportamentale intalnite la copii si adolescenti, confirmarea se regaseste si in primul studiu calitativ al serviciilor de sanatate mintala din Romania („Analiza serviciilor de sanatate mintala a copiilor din Romania”) ce va fi lansat de Organizatia Salvati Copiii pe 7 octombrie 2010.

  • ADHD - afectiune comportamentala la copii

    ADHD reprezinta o afectiune comportamentala care poate aparea atat la copii, cat si la adolescenti. Boala debuteaza din copilarie si poate persista de-a lungul vietii atat timp cat e ignorata si nu este tratata.

  • Sindromul zgaltairii la copii

    Bebelusul tau plange si tu il zdruncini puternic, poate poate se va opri din plans. Afla insa ca miscarea brusca a copilului poate duce la aparitia sindromului zgaltairii copilului, care poate afecta creierul sau poate duce chiar la moarte.

Mesaje (2) »
...
scris de Anonimus Maximus, April 30, 2009

cum se poate trata cu exactitate sindromul ADHD?

...
scris de OXIDE, April 30, 2009

cum se poate trata?


Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii