Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Hraneste-ti corect bebelusul

Luni, 19 Februarie 2007
Hraneste-ti corect bebelusulHranirea bebelusului pare sa fie mereu un lucru important si demn de speriat pentru tinerele mame. Indiferent ca este alaptat sau hranit cu biberonul, hranirea bebelusului nu este chiar o joaca de copii.
Bebelusul trebuie hranit atunci cand cere, asa ca nu il hrani in functie de stomacul tau, fii atenta de ce plange sau daca isi suge degetul si vei intelege ca iti cere mancare. Nou-nascutul trebuie hranit din 2 in 2 ore, sau poate chiar mai des. Daca il alaptezi, ai grija ca fiul sau fiica ta sa suga cate 10 -15 minute la fiecare san, iar daca il hranesti cu biberonul, asigura-te ca bea cel putin 80-90 ml lapte la fiecare masa. In primele zile, insa bebelusul tau va manca putin, asa ca la o masa alapteaza-l de la un singur san, incepe intai cu sanul drept si apoi cu cel stang.

Uneori bebelusii trebuie treziti ca sa manance, dar daca il hranesti cu biberonul incearca-l cu sticluta la fiecare doua ore is daca este flamand, se va lasa hranit chiar si daca doarme. Daca alegi sa il hranesti in timp ce doarme, asigura-te ca trage din  biberon si ca ii tii biberonul intr-o pozitie confortabila. Daca il alaptezi in timpul somnului, sau daca adoarme in timp ce il alapezi, nu indeparta bebelusul brusc, s-ar pute ineca sau speria, retrage usor sanul din gura beleusului apoi incearca-l sa vezi daca mai vrea sa manance sau nu.

Poti verifica daca bebelusul tau este bine hranit dupa ...cate scutece umezeste! Un nou-nascut bine hranit are nevoie de circa 6 scutece pe zi. Il mai poti verifica dupa orele de somn, daca adoarme imediat dupa ce s-a hranit si are un somn linistit inseamna ca a mancat bine. Atentie insa, nu hrani bebelusul daca este ud, schimba-l intai si apoi hraneste-l, altfel va avea o stare de disconfort si va refuza sa manance.

Pentru a hrani copilul corect, tine-l cu capu in dreptul umerilor tai. Tine o mana la ceafa copilului in timp ce il hranesti cu atentie. Daca il hranesti la san, dupa ce l-ai tinut 10-15 minute la un san, ridica-l si  bate-l usor pe spate, inainte de a-l muta la celalalt san. Aceeasi bataie usoara pe spate si dupa ce l-ai hranit cu biberonul. Nu uita sa mai tragi din cand in cand biberonul din gurita copilului, ca sa traga aer si apoi hraneste-l in continuare. Nu uita, aceasta bataie usoara pe spate, numita medical eructare, ii este necesara nou-nascutului pentru a scoate aerul inghitit in timpul alaptarii, altfel ea va duce la voma si la colici.

Mangaie-i burtica dupa ce a mancat, sau daca poti chiar in timp ce il hranesti, astfel vei diminua efectul colicilor, de care nici un copil nu scapa.
Te-ar putea interesa:
  • Cum dezveti bebelusul de biberon

    Bebelusul se ataseaza de biberon ca de un obiect necesar si de nelipsit. Daca a fost dificil sa il dezveti sa suga la san, acum e posibil sa fie si mai greu sa il dezveti de biberon. Bebelusul are nevoie de o perioada de timp in care sa se dezvete treptat de supt.

  • Zece moduri de a-ti inveseli bebelusul

    Zambetul unui copil este unul din cele mai pretioase lucruri pentru parinti. Cu ajutorul unor trucuri simple iti poti amuza zilnic bebelusul.

  • Ajuta-ti bebelusul sa invinga raceala!

    Temperaturile scazute ale noului anotimp te pot afecta atat pe tine, cat si pe puiul tau. Daca tu te poti proteja singura impotriva gripei de sezon, bebelusul tau are nevoie cu siguranta de sustinerea ta.

  • Trei vitamine esentiale pentru bebelusul tau

    Un bebelus poate dezvolta diferite afectiuni sau boli odata ce organismul lui prezinta o carenta de anumite vitamine. Trei dintre ele sunt vitale pentru o dezvoltare sanatoasa a celui mic.

  • Cand poti hrani bebelusul cu alimente solide?

    Cresterea treptata a bebelusului tau implca la un moment dat si aspectul hranirii cu solide. Uneori insa, mamele nu stiu care este momentul oportun pentru a introduce mancarea solida in alimentatia celui mic si nici ce anume sa ii ofere pentru ca acesta sa nu aiba probleme.

Mesaje (16) »
...
scris de anca, July 31, 2007

mai informati-va inainte sa dati drept informatie aberatiile astea proaspetelor mamici! :o :o :o copilul, chiar la o luna, cere singur mancare si noaptea, cum sa il trezesti la 2 ore sa vezi daca ii este foame, tot ce reusesti este sa il agiti aiurea.

...
scris de nia, July 31, 2007

este mai bine sa il trezesti ca sa pape, gandeste-te ca tot ce face toata ziua este sa doarma, deci are destul timp pt somn, iar baietelul meu nu a cerut mancare decat dupa 3, 4 luni, iar noaptea doar scancea incetisor sau se zvarcolea in patut

...
scris de vizitator, August 03, 2007

pentru bebele hranit cu biberonul frecventa meselor trebuie sa fie la 3 ore nu la 2 ore , pentru ca laptele sa poata fi digerat .

...
scris de xxx, August 28, 2007

eu am un bebe de un an care nu vrea sa manance decat lapte de la piept. Refuza laftele praf si nu mananca altceva si nu stiu ce sa fac. Nu vrea suzeta. Are 10 kg. 150 gr si 80 cm. inaltime

...
scris de Madalina, September 13, 2007

Inainte sa va dati atata cu parerea nu uitati ca fiecare bebelus e diferit.

...
scris de IOANA, September 27, 2007

SI EU CRED CA BEBELUSI MANANCA DE OBICEI LA 3 ORE
SI NU TREBUIESC TREZITI EI PLANG SAU SE AGITA CAND LE LE FOAME.FIECARE BEBE SE FMANIFESTA DIFERIT


...
scris de IOANA, September 27, 2007

NU CRED CA UN BEBE DE 1 AN SA VREA DOAR LAPTE DE ;LA SANI DAR STIU SI EU UN CAZ SI A DUSO ASA PANA LA 2 ANI CU BEBELEEEEEEEEEEEEEEEEE


...
scris de aura, November 08, 2007

nepotica mea plage chiar daca a mancat .are 1 luna.este foarte bine angrijita .mananca cu biberonul.ce sa facem


...
scris de margareta, December 06, 2007

fiecare copil e diferit. fata mea a supt din 2 in 2 ore dar nu intotdeauna suge pt ca ii este foame. poate suge si daca ii este sete. copilul alaptat la san nu are nevoie de apa sau ceai, iar laptele matern se transforma in functie de necesitatile copilului

...
scris de iulia,martie 12,2008, March 12, 2008

bebele meu se agita ff des mai ales dupa mancare,nu plange se agita doar

...
scris de vizitator, March 14, 2008

:) :) :) :)

...
scris de vizitator, March 28, 2008

parerea mea este ca bebe mananca cand ii este foame,nu trebuie fortat defapt nici nu ai cum.si eu am o fetita de 7 luni si nu vrea lapte praf mananca numai piept nici nmancare nu prea prefera uneori mai mananca cereale sau iaurt,poate si putina supa,dar asta cand ii este foarte foame.se dezvolta normal,dar fiecare bebelus este diferit,insa toti sunt niste dragalasi.multa sanatate la bebe


...
scris de denisa, May 08, 2008

daca alaptezi poti sa donezi singe

...
scris de vizitator, June 24, 2008

bebelusi trebuie alaptati cand cer nu trebuie facut un program.daca de exemplu tre sa manance la 3 ore si a mancat de o ora si se scoala ce sa fac sa las copilu sa planga?nu va luati dupa prostiile astea,dati bebelusului sa manance cand ii e foame.eu asa am facut si copilul meu in 2 saptamani ia in greutate 600 de grame

...
scris de roxana ana, September 28, 2008

fiecare copil ie diferit

...
scris de Washesca, June 03, 2015

Ce parere aveti despre aceasta mancare pentru bebelusi, vi se pare ok ? http://www.longeviv.ro/mama-copilul/mancare-bebelusi/mancare-bebelusi-legume-bio-goodness-gracious .

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii