Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Exercitiile fizice, benefice si dupa varsta de 50 de ani

Luni, 09 Martie 2009
Exercitiile fizice, benefice si dupa varsta de 50 de aniUn program regulat de exercitii fizice, adoptat chiar si dupa varsta de 50 de ani, este la fel de benefic pentru sanatate ca si renuntarea la fumat, potrivit unui studiu suedez, publicat pe site-ul British Medical Journal, informeaza AFP.
Dupa zece ani de practicare a exercitiilor fizice, speranta medie de viata a persoanelor care au inceput sa faca sport regulat dupa ce au trecut de varsta de 50 de ani, era la fel de mare ca speranta de viata a persoanelor care au facut sport de-a lungul intregii vieti, afirma autorii studiului.
    
Studiul a fost efectuat, incepand din 1970, de cercetatorii suedezi de la Universitatea Uppsala, pe un esantion de 2.206 de persoane, relateaza Mediafax.
    
Reluarea exercitiilor fizice dupa varsta de 50 de ani este la fel de benefica ca si renuntarea la fumat, dar sportul trebuie practicat cu regularitate, timp de 5-10 ani, pentru ca efectele pozitive sa fie vizibile.
    
Rata mortalitatii este cu 32% mai mica in randul persoanelor care practica mult sport, fata de cea inregistrata in randul persoanelor care nu fac sport deloc sau foarte putin, si cu 22% mai scazuta fata de cea inregistrata in randul persoanelor care fac sport la un nivel mediu.
    
Persoanele care au participat la acest studiu au fost impartite in patru grupuri (sedentari, activitate redusa, activitate medie, activitate intensa). Voluntarii aveau in jur de 50 de ani in 1970 si au fost monitorizati la varstele de 60 de ani, 70 de ani, 77 de ani si, respectiv, 82 de ani.
    
Aproximativ jumatate din persoanele in varsta din Occident nu fac exercitii fizice in mod regulat.
Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii