Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Muzica usureaza sarcina

Luni, 20 Octombrie 2008
Muzica usureaza sarcinaFemeile insarcinate pot scapa de stresul si anxietatea din perioada sarcinii prin simpla ascultare a unei muzici relaxante, arata un nou studiu preluat de Reuters.

Cercetatorii taiwanezi au descoperit ca femeile insarcinate care ascultau muzica pentru 30 de minute zilnic prezentau un procent mai scazut de stres, anxietate si depresie.

Cercetarile au aratat ca muzica poate oferi o modalitate de autocontrol in ceea ce priveste stresul prenatal, conform unui raport al Jurnalului Clinic.

"Sarcina reprezinta o perioada stresanta prin faptul ca mamele asteapta momentul nasterii, aceasta implicand anxietate si depresie din cauza perioadei lungi de timp", a spus Dr. Chung-Hey Chen, co-autorul studiului.

Cercetatorii au analizat date de la 236 de femei insarcinate impartite in doua grupuri: un grup avea parte de terapia muzicala, iar celalalt grup primea o ingrijire standard pentru femei gravide. In ceea ce priveste genul muzical, femeile insarcinate ascultau muzica clasica, sunete din natura, cantece de leagan si cantece de copii.

La inceputul si la sfarsitul studiului, femeile au completat chestionare cu intrebari referitoare la stres, anxietate si simptome depresive.

Dupa doua saptamani, cercetatorii au descoperit ca femeile din grupul cu terapia bazata pe muzica au aratat o schimbare considerabila in ceea ce priveste cele trei aspecte, spre deosebire de celalalt grup, in care nu s-a remarcat nici o imbunatatire.

Astfel, muzica poate oferi o modalitate de tratament la indemana oricui, ieftina si fara efecte secundare in tratarea femeilor insarcinate, afectate de stres.

Marinela Gheorghe
Te-ar putea interesa:
  • Excesul de exercitii fizice in primele luni de sarcina poate creste riscul de sarcina extrauterina

    Femeile care au o activitate sportiva intensa in primele luni de sarcina, de peste sapte ore pe saptamana, prezinta de 3,5 ori mai multe riscuri de a avea o sarcina extrauterina fata de cele care nu practica nici un sport, potrivit unui studiu care va fi publicat in New Scientist, informeaza AFP.

  • Fitness in sarcina. Implicarea tatalui in sarcina

    Exercitiile fizice sunt utile pentru o nastere usoara si o buna tonifiere a muschilor, dar facute impreuna cu partenerul veti putea impartasi experieta sarcinii.

  • Sarcina extrauterina

    Sarcina extrauterina sau ectopica reprezinta, asa cum ii spune si numele, o stare in care ovulul fecundat se stabileste in afara uterului, unde se si dezvolta. Desi prezenta la doar 2% din sarcini, cea ectopica necesita o atentie deosebita din partea cadrelor medicale implicate. In marea majoritate a cazurilor, ovulul se plaseaza in trompa lui Fallopio (trompa uterina), dar poate fi localizat si in cavitatea abdominala, ceea ce creste gradul de risc. 

  • Totul despre sarcina toxica

    Aproximativ 2% dintre femeile gravide prezinta "hiperemesis gravidarum" - sarcina toxica, o afectiune ce perturba in primul rand viata sociala si sanatatea mamei, dar ce se poate rasfrange si asupra fatului.

  • Tot ce trebuie sa stii despre sarcina, la diferite varste

    Mai intai de toate, felicitari! Desi multi dintre noi considera conceptia unui copil ca fiind un lucru simplu si natural, sarcina inseamna de fapt o intreaga inginerie.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii