Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Despre compromis sau curajul de a avea coloana vertebrala

Duminica, 20 Iulie 2008

Inca de mici ne trasam viitorul sau macar avem impresia ca vom sti ce vom face cand vom fi mari. Astfel, cand eram mica, la intrebarea "Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?", raspundeam intotdeauna ca vreau sa lucrez la un ziar sau la un radio.

Anii au trecut, dar raspunsul la intrebarea legata de viitorul in plan profesional era acelasi. Am intalnit reticenta, bataie de joc din partea colegilor pentru ca, desi invatam cel mai bine, locuiam intr-un cartier rau famat din Valea Jiului. Nu de putine ori am auzit expresii de genul ca "la ziare sau la radio lucreaza oamenii destepti si bogati, nu toti saracii".

Dar, uite ca am ajuns exact ceea ce am vrut: un pui de ziarist (mai intai crainic de radio) ce se afla in curs de formare. Dar, greul de abia cand am pasit in lumea aceasta a inceput. De ce? Pai, a fi ziarist de provincie inseamna, ca la un moment dat, vei fi nevoit sa faci compromisuri mai mari daca ai fi in alta parte.

Am colegi de breasla pe care ii includ in categoria "lingailor", intrucat acestia scriu "de bine" pentru o friptura, pentru 250.000 de lei pe un articol. Iar la conferintele de presa isi indeasa nesatuli fursecurile in genti. Mi-e scarba, ei o stiu ca le-am spus-o de atatea ori, dar nu am ce face.

Cel mai rau insa este cand un material de-al tau este cenzurat. Sau pur si simplu nu ai voie sa scrii despre unul sau despre altul, pe motiv ca este "prieten" cu parlamentarul care iti patroneaza ziarul de partid la care lucrezi. Si, daca l-ai deranjat cumva, risti sa zbori. De fapt, aici voiam sa ajung cu ideea materialului meu.

Cum iti poti pastra acea coloana vertebrala pe care un ziarist ar trebui sa o aiba, in conditiile in care in jurul tau sunt numai oameni care se ocupa de santaje, rautati, cenzura? Cineva mi-a spus odata ca "sunt oameni care vor putea schia fara probleme pana la 90 de ani, fiindca ei nu au coloana vertebrala si nu se pot accidenta". Avea mare dreptate. Dar noi, noi ceilalti, care vrem sa fim corecti, care nu vrem sa stim notiunea termenului de compromis pentru a favoriza pe unii, ce putem face?


Acest articol intra in concursul "Fii jurnalist", lansat de stilfeminin.ro

autor: Anamaria Nedelcoff
Te-ar putea interesa:
  • A avea sau a nu avea... un al doilea job

    Lucrezi deja, salariul este acceptabil, insa ai momente in care simti ca nu ti-ar strica si mai multi bani... Nu de alta, dar ai vrea sa iti poti permite si tu o haina de firma sau un concediu in afara. Ce e de facut? Ia-ti un al doilea job!

  • Femeile stresate la serviciu au sanse cu 40% mai mari de a avea probleme cu inima

    Femeile cu profesii stresante prezinta un risc cu 40% mai mare de a suferi un atac de cord, un atac cerebral sau de a fi operate pentru deblocarea unei artere obturate, comparativ cu cele ale caror profesii genereaza mai putin stres si mai multe satisfactii, potrivit unui studiu citat de AFP.

  • Stresul provocat de munca poate avea impact asupra organismului

    O slujba stresanta poate avea un impact biologic direct asupra organismului, crescand riscul de maladii cardiace, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici publicat in European Heart Journal si preluat de BBC. La studiu, desfasurat in perioada 1960 - 1985, au participat peste 10.000 de functionari in serviciile publice din Marea Britanie. 

  • Adevarul despre minciunile din CV

    Situatia economica dificila si o piata a muncii instabila ii poate determina pe unii dintre candidatii la un job sa apeleze la masuri mai mult sau mai putin disperate. Una dintre aceste asa zise solutii poate consta in falsificarea CV-ului in ceea ce priveste studiile, experienta sau aptitudinile, in ideea de a atrage atentia angajatorilor, indiferent de riscuri. Chiar si interviul poate reprezenta un lux, aspect pentru care multi sunt dispusi sa se foloseasca de minciuni, cel putin in prima instanta, in ideea ca ulterior se vor descurca fara mari probleme.

  • Ce trebuie sa stii despre diplomele online?

    Educatia online este o varianta de studiu ce a devenit recent populara. La fel ca multe alte lucruri in viata, optiunea online are avantaje si dezavantaje. Insa in momentul in care esti intrata deja in campul muncii, programele de studiu pe internet sunt o varianta demna de luat in considerare.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii