Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Serotonina sau "secretul fericirii"

Marti, 23 Octombrie 2012
ImageAi ramane surprins daca ti-as spune ca exista un mic secret al fericirii? Da, da… exista asa ceva. Numele lui este serotonina si se recomanda a fi hormonul fericirii.

De unde atata indrazneala la un hormon? Simplu: pentru ca serotonina este hormonul care raspunde de starea de bine, de calm, de liniste din organismul nostru. Nu-i asa ca suna bine? Ce spui, imi dai 5 minute din timpul tau pentru a-ti povesti despre serotonina?

Ai auzit de neuroni. Ei reprezinta celula nervoasa, unitatea de baza a sistemului nervos. In corpul nostru sunt milioane de astfel de celule care au rolul de a trasforma un stimul venit din exterior intr-un implus nervos. Celulele nervoase interactioneaza intre ele. Si acum vine rolul serotoninei, pentru ca ea este substanta chimica cu ajutorul careia neuronii interactioneaza.

Cum iti spuneam, serotonina este hormonul care iti asigura starea de buna dispozitie si de calm. In plus, ea se face raspunzatoare de calitatea somnului (de unde si o alta denumire a sa, ceasul corpului), de tensiunea arteriala precum si de functiile motorii. Grea misiune pentru acest hormon, nu-i asa? Un nivel scazut de serotonina inseamna o stare depresiva, anxioasa, tulburari de somn.

Image

Studiile medicale au aratat ca barbatii sunt mult mai avantajati decat femeile din acest punct de vedere, creierul lor producand cu aproximativ 50% mai multa serotonina. Ce norocosi, nu-i asa? Asa se explica de ce numarul femeilor care se confrunta cu probleme de acest fel este mai mare decat cel al barbatilor.

In plus, la femei se mai adauga si alti cativa factori care pot determina scaderea serotoninei. Ma refer  la menstruatie, nastere, menopauza, perioade care apar in viata oricarei femei. Scaderea estrogenului care are loc in aceste momente aduce dupa sine si o scadere a serotoninei. De aici si starile de disconfort psihic, depresiile si anxietatile de care se plang adesea femeile.

Ce este de facut in asemenea momente? Una dintre solutii o reprezinta antidepresivele care regleaza cantitatea de serotonina. Cu toate ca sunt recomandate de medic, antidepresivele prezinta efecte secundare. Serotonina trebuie recastigata insa. Sa cautam deci alte solutii.

Exista o serie de alimente care ne pot ajuta in acest sens. Alimentele despre care vreau sa iti vorbesc in continuare regleaza serotonina din organismul nostru si ne redau atat buna dispozitie cat si somnul odihnitor.    
   
Painea integrala, cerealele, toful, laptele, cacaoa, grepfrutul, banana, ananasul, ciresele, avocado, prunele, curmalele,  migdalele pot alcatui un mic dejun sau o gustare care iti vor mentine un tonus ridicat pe parcursul intregii zile. La pranz sau la cina poti consuma carne de pui, peste, orez, spanac, varza de Bruxelles. Sa nu uitam sa mai amintim soia, algele si usturoiul pe care le poti folosi de asemenea pentru completarea meselor tale.

Image

Micile delicii pe care ni le permitem din cand in cand, inghetata, ciocolata si bomboanele, le poti pune de acum pe seama serotoninei pe care acestea o produc. Parca nu te mai simti la fel de vinovat cand le mananci, nu-i asa? Toate aceste alimente te vor ajuta sa faci fata cu bine stresului cu care te confrunti zilnic, stimuland producerea de serotonina de care ai atata nevoie.

Un rol mai mult decat esential in reglarea secretiei de serotonina il au complexul vitaminic B si Magneziul. Le poti lua atat din suplimentele prescrise de medic cat si din alimente- lapte, branza de vaci, peste, soia, fasole uscata (vitamina B), nuci, cereala integrate, fructe uscate, legume, produse lactate.
   
Cred ca au trecut deja cele 5 minute pe care te-am rugat sa mi le acorzi. Mica poveste despre serotonina se opreste aici. Sper ca am reusit sa iti ofer cateva informatii folositoare si  sa te conving ca buna dispozitie este doar o chestiune de informare si alimentare corecta. Pentru ca daca este adevarat ca suntem ceea ce mancam, atunci este perfect adevarat ca putem fi fericiti mancand exact ceea ce trebuie.


Acest articol intra in concursul "Fii jurnalist!", lansat de stilfeminin.ro

Autor: Anca Neagoe

        
Te-ar putea interesa:
  • Organizarea - secretul longevitatii

    Persoanele ambitioase, organizate si constiincioase traiesc mai mult decat persoanele impulsive, potrivit unui studiu recent, efectuat de specialistii din cadrul Universitatii din California (SUA), informeaza MEDIAFAX .

  • Secretul longevitatii - stilul de viata sanatos

    Longevitatea nu se explica printr-o mutatie genetica, ci printr-un stil de viata sanatos, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii spanioli, care au analizat genele si densitatea osoasa a unui barbat de 113 ani, publicat in Journal of Gerontology si preluat de AFP. 

Mesaje (72) »
...
scris de P., October 19, 2008

dar tu cum stai cu serotonina?

...
scris de eu, October 21, 2008

tu cum crezi?

...
scris de elia, December 01, 2008

eu cred ca nu prea bine!!! ma ajuta cineva?

...
scris de dan.m, December 02, 2008

elia, tu nu stai bine cu serotonina sau cine? si la ce sa te ajute? te ajut eu :))

...
scris de anonimm, January 12, 2009

:) :) :) :) :)

...
scris de nu.are.importanta, January 12, 2009

Imi place cum scrii. Numai bine la tine acolo!

...
scris de tyndi , January 14, 2009

imi place articolul mai adauga ceva

...
scris de macavei_ani, January 29, 2009

mi-a placut articolul, eu stau f. prost cu serotonina,si tocmai de aceea iau tratament cu Arketis de vreo 5 luni. As vrea sa scap de el ca are efecte secundare, dar nu pot ca ma simt rau.Daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat.

...
scris de Anca Neagoe, February 03, 2009

Buna ziua, oameni buni!
Ma bucura faptul ca v-ati oprit putin ochii asupra articolului meu. Multumesc mult pentru timpul acordat. Imi doresc sa fii reusit sa va ofer cateva sfaturi utile.
Pentru ca exista si comentarii la articol (multumesc si pentru acestea)... sa raspundem pe scurt la ele.
P., stau bine cu serotonina. Mersi frumos pentru intrebare. Tu?
Elia, pune in practica sfaturile din articol si te vei simti ok.
Nu.are.importanta, mersi mult pentru urare. Si tie numai bine.
Tyndi, mersi frumos pentru aprecieri. Din pacate nu pot sa "mai adaug ceva" aici. Nu lucrez (scriu pentru acest site). Iar contextul in care am trimis acest articol aici a fost si nu mai este. Ne putem citi insa in alt context (a se citi "alta revista").
Macavei_ani, mersi frumos si tie pentru cuvinte. Referitor la intrebarea ta incearca un regim de viata cat mai sanatos (hrana, miscare, gandire pozitiva). In plus, poti apela cu incredere la tratamentele pe care medicina alternativa ni le pune la dispozitie. Te-ai gandit sa incerci acupunctura, homeopatie sau reflexoterapie? Rezultatele pozitive nu intarzie sa apara iar efectele secundare... nici nu se pune problema. Iti doresc sanatate maxima!
Va doresc numai bine la toti,
O zi faina,
Anca

...
scris de cameliay, March 09, 2009

este foarte interesanta povestea cu serotonina am un an si ceva de cand nu reusesc sa ma reabilitez la mine acasa este farmacie pun totul pe seama depresiei sper sa nu fie altceva mai grav .o zi buna la toti.

...
scris de P., March 26, 2009

nici acum nu lucrezi?

...
scris de Anca Neagoe, March 30, 2009

Buna!
Cameliay, mersi frumos pentru randurile tale. Nu uita ca este foarte important sa ai un diagnostic stabilit de medic. In functie de acest diagnostic se va opta un anumit tip de tratament. Iti doresc sanatate maxima!
P, hm, ce intrebare... Totusi, am sa iti raspund: In mesajul meu postat pe 3 februarie s-a strecurat o mica greseala. Fac acum rectificarea de rigoare. "Nu lucrez (scriu pentru acest site)." se modifica in "Nu lucrez (scriu) pentru acest site." Sper ca ti-am oferit un raspuns satisfacator. Numai bine!
O zi faina,
Anca

...
scris de ioana_, April 05, 2009

hormonii fericirii sunt endorfinele, putin diferiti de serotonina. pe scurt am putea spune ca serotonina te calmeaza, endorfinele iti dau energie. iti cresti nivelul de serotonina dupa o masa cu carbohidrati, de exemplu iar cel al endorfinelor dupa o partida de sex.. sau dupa o ciocolata, depinde ce e mai la indemana.

...
scris de laurentiu_ppd, April 05, 2009

esti cam deplasata, ioana. pe bune. aici se vb strict de serotonina nu despre hormonii fericirii. daca tu crezi ca ne putem hrani doar cu carbohidrati pentru a creste nivelul de serotonina chiar e ceva in neregula cu tine. iar faza cu endorfinele si sexul spune-o copiilor. ca doar si ei au probleme de genul asta. chiar si ciocolata ar fi o solutie total aiurea pentru un copil. probabil ca sexul e solutia ta pe care o ai la indemana cum prea bine spui.

...
scris de costinel iulie 2009, July 17, 2009

Buna sunt o persoana trista,cred ca sufar de depresie iar articolul dv.este interesant ,a-si dori sa aflu mai multe despre serotonina si cum m-a poate ajuta

...
scris de teo_2007, August 16, 2009

costinel ,nu confunda tristetea cu depresia ,poate esti mai melancolic daca ai o varsta mai frageda, [la pubertate sau adolescenta ] in caz contrar orice disconfort psihic sau stare de nefericire fara o cauza anume, o poti relata si cere ajutorul psihologului ,care va sti sa te trateze el sau cu ajutorul psihiatrului care-ti prescrie trat. adecvat. Alimentele care elibereaza serotonina in organism trebuie considerate acele " pofte"pe care organismul nostru in mod normal le "pofteste .Este un mod de adaptare la nevoi a unui organism sanatos.,dar o stare patologica de depresie ,de teama ,de anxietate nu trebuie neglijata nici nu se poate scapa de ele cu ajutorul alimentelor respective,este adevarat ca aceste stari mai apar si in hipocalcemie ,sau hipomagnezemie ,

...
scris de annaJANETTE, October 09, 2009

offff eu iau seroxat de 1 an jumate ptr serotonina naibii, e dat naibii hormonul asta. ffffff bun articol FELICITARI

...
scris de iuliann, October 28, 2009

salut tuturor..am citit si eu mesajele voastre si ma gasesc si eu printre voi sa zic asa ...nici acum nu stiu ce am ..oricum starile mele au inceput printr-un atac de panica apoi au avansat in emotii negative fara nici un motiv, senzatie de sufocare, hipertensiune arteriala ( desi am 24 de ani si 70 kg ), stari depresive, anxioase si mai ales seara cand sa adorm simt o agitatie adorm f greu si simt inima cum imi bate in cap, maini, piept, picioare..am fost la un psihiatru mi-a dat tratament cu bromazepam, depakine, trittico si rivotril l-am urmat 6 luni apoi m-am simtit foarte bine cam jumatate de an...au reaparut aceste stari am reinceput aceeasi medicamentatie, acum e pe final insa ma simt la fel agitat ( seara) emotii, furnicaturi etc etc...nu stiu ce sa fac...daca este cineva care a trecut prin aceeasi "treaba" si s-a vindecat sa-mi zica si mie ..multumesc frumos ! ..PS : daca vrea cineva sa vb cu mine id-ul pe e ianuknight.

...
scris de maria ,17 dec.2009, December 16, 2009

buna,ma regasesc in mes. de mai sus,am fost diagnosticata cu tulburari anxios depresive,tratam. meu consta in:magneb6,ca masticabil, tanacan,metroprorol,si nelipsitul xanax.am fost f. rau la inceputdar acum dupa 1 an jumate ma simt mai bn ,multumesc lui dumnezeu.avem nevoie de linistemulta,o viata cit mai echilibrata si lipsita de stres cit se poate,e o lupta ce se da in ginduri...succes


...
scris de P., January 26, 2010

oamenii au tendinta sa se afunde in propriile sensibilitati psiho. asta se datoreaza in special lipsei de activitati fizice (nevoite, genetic), alimentatiei (bogate in carbohidrati, zaharuri-nefiind necesare), lipsa timpului in care ne acordam atentie noua si numai noua precum si lispsei unei relatii sexuale satisfacatoare, ultima fiind cea mai importanta.
Anca, ce parere ai despre asta? ce parere ai despre relatiile in care de exemplu partenera voit face rau partenerului, in plan sentimental, dupa care regreta?

...
scris de eu_, February 06, 2010

Te iubesc, Anca!

...
scris de Anca Neagoe, February 08, 2010

Buna! Ioana, da, si endorfinele concura la starea noastra de bine alaturi de serotonina, hormonul care este considerat a fi unul al fericirii. Fireste, este un termen care nu trebuie luat ad litteram pentru ca serotonina, asa cum sustine articolul si asa cum spui si tu, de altfel, iti da o stare de calm. Mai exact “ iti asigura o stare de buna dispozitie si de calm… se face raspunzatoare de calitatea somnului, de tensiunea arteriala precum si de functiile motorii” .

...
scris de Anca Neagoe, February 08, 2010

“ Iti cresti nivelul de endorfine dupa o partida de sex sau dupa o ciocolata, depinde ce e mai la indemana” , spui tu. Desi articolul nu s-a referit la endorfine, deci, nu despre ele ar trebui sa vorbim aici, trebuie sa remarc faptul ca m-ai facut sa zambesc cu acel “ depinde ce e mai la indemana” . Continuand in aceeasi nota as spune ca noile preturi la produsele tip ciocolata vor face sexul mult mai la indemana decat o sarmana ciocolata. In plus, sexul aduce si alte beneficii in afara celor mentionate de tine. Dar despre asta, poate, intr-un viitor articol.

...
scris de Anca Neagoe, February 08, 2010

Buna! P, ma bucur ca revii asupra randurilor mele si ca te preocupa un lucru atat de important precum sanatatea. Da, este interesant ce spui tu. O completare perfecta adusa acestui articol care avut ca subiect serotonina. Dupa cum spuneam, nivelul scazut de serotonina se traduce prin stari depresive, anxioase, tulburari de somn. Cauzele acestor probleme nu tin insa exclusiv de serotonina. Exista o serie larga de motive care le poate determina. Referitor la a doua intrebare… chiar crezi ca acesta era locul in care trebuia sa ma intrebi asta?... Raspunsul meu? Raspunsul meu este: zambesc :)...

...
scris de koko bolnavul, March 11, 2010

am fost diacnosticat cu:extrasistole: apoi am consultat un dr psihiatru la recomandarea dr cardiolog.pot spune ca acum am medicatie si de inima si de atacuri de panica....adica e de vina serotonina.as dorii,va rog ceva naturist ce ar putea ajuta la cresterea nivelului de seretonina.multumesc

...
scris de Anca Neagoe, March 26, 2010

Buna! Koko, daca vei reciti cu atentie articolul, vei gasi raspunsul de care ai nevoie. Numai bine iti doresc!

...
scris de anda anda, May 10, 2010

f tare articolul. mi-a placut si mi s-a parut foarte interesant. cred k si eu stau prost cu serotonina.. p.s; m-a amuzat partea cu.."Parca nu te mai simti la fel de vinovat cand le mananci, nu-i asa?" :))

...
scris de Anca Neagoe, May 17, 2010

Buna, Anda! Multumesc frumos pentru cuvinte :). Numai bine! O zi faina!

...
scris de Lucicutzu, August 04, 2010

Buna, Koko! Incearca 5 - htp ,tratament naturist precursor pt. serotonina


...
scris de veronica31, August 26, 2010

fffff interesant articol....multumesc

...
scris de Anca Neagoe, August 26, 2010

Buna! Luci, interesant ce spui... Veronica, multumesc frumos... Numai bine! O zi faina!

...
scris de caty 123, August 26, 2010

interesant articol

...
scris de Anca Neagoe, August 28, 2010

Buna! Caty, multumesc frumos... Cu asa cuvinte frumoase incep sa ma simt o rasfatata :). Numai bine! O zi faina!

...
scris de serotonic, September 06, 2010

Serotonima nu este un hormon ci un neurotrasmitator! Hormonii sunt secretati de glandele endocrine si au rol cheie in functionarea anumitor organe, ba chiar a intregului organism Neurotransmitatorii, pe de alta parte, dupa cum le spune si numele, sunt substante chimice care actioneaza exclusiv asupra sistemului nervos, permitand transmiterea de informatii intre neuroni.

...
scris de vizitator, September 07, 2010

-), -)

...
scris de john71, September 18, 2010

ola...am fost diacnosticat ..tahicardie...iau acum coaxil de 8 luni si m-a simt minunat...dar dupa cel termin,ce voi face?..ca nu perioada fff mare...?????cu ce sas putea sa continui...???? ms mult....

...
scris de a.., September 19, 2010

Ptr. autoarea articolului . Serotomina este sau nu un neurotransmitator ?

...
scris de vizitator, September 21, 2010

Dar de ce esti atat de curios, a? Nu poti cauta singur raspunsul pe net?

...
scris de Sunt eu Cristina !, October 28, 2010


am suferit o depresie puternica dar mi-am revenit de una singura; am fost la psihiatru si-mi daduse niste somnifere si tratament pe baza de serotonina. in fiecare zi de una singura m-am incurajat spunandu-mi ca nu am nimic, ca eu sunt bine, ca va fi bine, ca voi trece peste moment !pastilele nu le-am luat, eu mi-am revenit doar gandind pozitiv si cautand sa fac in asa fel incat sa-mi demonstrez mie ca pot deveni vechea eu si ca un impas in relatia de cuplu, stresul acumulat in ultimul al de facultate si rutina de zi cu zi de la munca nu ma vor tranti la pamant ! ma simt bine, sunt puternica si frumoasa asta este tot ce mi-am spus si inca imi spun ! rezultatele au fost satisfacatoare, gandurile mele bune au dus la rezultate bune ! sunt implinita si multumita de mine si in fiecare zi imi spun: Bravo ! daca am reusit sa trec peste fobiile mele si starile depresive de una singura, inseama ca ....sunt Puternica !


...
scris de Sunt eu Cristina !, October 28, 2010

am uitat sa le multumesc celor care m-au facut sa sufar si Lui Dumnezeu ca m-a incercat poate, multumesc ca am cunoscut ce inseamna raul pt ca altfel nu as fi stiut sa pretuiesc binele ! Invatati sa va stapaniti propriile emotii si sa va incurajati in gand spunand " pot sa accept ca in viata mi se intampla si lucruri pe care nu le doresc , desi este neplacut "... lupta cu sinele e cea mai grea !
asa cum bine invinge raul intotdeauna intr-un basm, asa am reusit eu sa inving raul din mine (nesiguranta, frica, fobia) !
va multumesc ca ati citit aceste randuri, sper sa va fie de folos !

...
scris de Sunt eu Cristina !, October 28, 2010

RASPUNS PENTRU IULIAN...rivotril mi-a dat si mie ...nu am luat nu am sa iau in veci...incearca sa gandesti pozitiv...si la mine au inceput intai atacurile de panica, ma duceau ai mei la urgentza tot timpul sa-mi faca cei de acolo calciu si sa-mi dea calmogen, apoi au aparut stari de anxietate pana cand am ajuns la agorofobie...teama de spatii deschise, nu suportam sa ies in "lume"..aveam senzatia ca parca ma sufoc, parca imi luau aerul cei din jur....si mi-am revenit singura !
Incearca sa asculti muzica care nu te deprima si te agita si care e ritmata , sa iesi la plimbare cat mai des, sa stai o ora la soare, sa ai activitate, la un suc cu colegii, prietenii...un patinuar, un remmy pe net sau face to face, un bowling....fa orice ca sa-ti ocupi timpul si incearca sa te debarasezi de statul in casa si de izolare fata de ceilalti....


...
scris de addi, November 02, 2010

Cristina who?

...
scris de eu, November 05, 2010

mi-e dor de tine :(

...
scris de alina_3, February 13, 2011

eu m-am tratat singura de o depresie grava ,dupa moartea mamei,cu 1 pahar de vin rosu (merlot)pe zi si cu ciocolata ,efectul e miraculos !

...
scris de pt_alina3, February 13, 2011

alina, aia nu era depresie. insa te cred ca efectul era miraculos

...
scris de BRATUS, February 15, 2011

DRAGII MEI AM CITIT TOATE MESAJELE VOASTRE SI IMI PARE RAU SA CONSTAT CIT DE RASPINDITA ESTE ACEASTA AFECTIUNE DEFAPT A SUFLETULUI NOSTRU... DE ACOLO PLEACA TOTUL SI EU SUFAR DE DEPRESIE SI ANXIETATE DAR MA TRATEZ DE 7 ANI CU CYMBALTA CARE ESTE UN ANTIDEPRESIV FOARTE USOR 60 MG IN FIECARE ZI ESTE O DOZA FFF MICA CEA MAI MICA SI TE PUNE PE PICIOARE SI LA ADAPOST DE TOATE NECAZURILE ...ESTE UN SUPLIMENT DE SEROTONINA DE CARE CU REGRET AU NEVOIE ZILNIC CEI SENSIBILI EMOTIONAL ... SPER SA SE GASEASCA SI PE PIATA DIN ROMANIA URMARESC OAMENI SI PERSPECTIVE UN SHOW FFFFF BUN PTR SUFLET VA TINE IN CONECTIE CU DUMNEZEU LA FEL SI INTERCER UNDE VETI GASI DESTULE RESURSE SA VA INOBILATI VIATA SI SPIRITUL O ADEVARATA COMOARA CEREASCA EU VA SCRIU DIN USA SI VA DORESC SANATATE TUTUROR SI CREDINTA IN DUMNEZEU CAUTATI-L PE EL SI VE-TI GASI LINISTE SI PACE AJUTOR SI MINGIIERE NICIODATA NU VA LASA IN NECAZ SI DISPERARE PACEA DOMNULUI TUTUROR SI BINECUVINTARI CERESTI IN FIECARE ZI VA IUBESC

...
scris de Aristita 10 03 2011, March 10, 2011

Buna, si eu am avut probleme foarte grave, am facut atacuri de panica,care sunt ingrozitoare,va spun din propria experienta. Am ajuns la psihiatru binenteles dupa ce am eliminat toate celelalta cauze ex.(Endocrinologia sau neurologia) si am ajuns la concluzia ca totul este pe baza psihica.Psihiatrul mia dat tratament medicamentos dar si eu m-am documentat ,am citit cartea pe care vo recomand si voua "cum sa invingem atacurile de panica" autor Shirley Trickett, si in paralele fac exercitii de respiratie care sunt foarte importatne. Vreau sa va spun ca nu stim sa respiram corect si asta ne afecteaza toate organele ,din pacate, si binenteles pe langa exercitiile de respiratie trebuie si foarte multa miscare,foarte mult sport. Multumesc Anca pentru informatii si va doresc sanatate la toti cei care va confruntati cu asa probleme.

...
scris de Aristita 10 03 2011, March 10, 2011

daca doriti mai multe amanunute adresa mea de mail este: Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina.

...
scris de doina c, May 14, 2011

si eu mam confruntat cu simpome de panica ,stiti ce ma ajutat .............masajele la un centru CERAGEM sant o binefacere ,sant multiple beneficiile acestor masaje si in plus sant gratis .daca vrei poti intra pe internet ptr amanunte .va pup si va doresc fericire multa.

...
scris de vizitator, July 25, 2011

multa credinta in DOMNUL .EL poate da pace sufletelor disperate si desnadajduite

...
scris de admirator, August 08, 2011

felicitari autoarei! ce mai faci? te-ai casatorit? bebe? in rest, tot asa frumoasa ai ramas?

...
scris de Ombadon, January 12, 2012

Xanax 0.2 sau 0.5 dimineata, anxiar 0.1 la pranz, diazepam cu putin alcool seara. In rest, ce a spus Anca.

...
scris de ombadon?, January 14, 2012

cine esti. ombadon? ce sfaturi ai...

...
scris de mamaitza, January 30, 2012

va rog din suflet sa nu luati seama acestui articol,care in mare parte te induce in eroare,sa va spun si de ce:cum sa consumi grapefruit.ul,vitamina b?cereale?toate acestea contin compusi care ajuta la SCADEREA SEROTONINEI.am invatat sa citesc numai articole semnate de medici si sa ma informez s.bine despre serotonina si alimente colaterale ajutatoare.draga mea anca,esti cumva doctor psihoterapeut?daca da,imi cer scz,daca nu,te as ruga sa numai dai copy paste cand editezi un articol,deoarece cu DEPRESIA,chiar nu e de gluma.multa bafta

...
scris de doctor, January 30, 2012

mamaitza, ar fi bine sa taci. doctorii nu scriu articole. jurnalistii scriu pe baza documentarii. articolul e documentat, nu e copy paste, acuzi aiurea deci oamenii de la site ar trebui sa iti stearga commentul. e f adevarat ce se scrie aici. daca doctorii sunt corecti, cand iti dau prescriu medicamente pt depresie sau orice altceva iti dau si sfaturile astea. cum ei nu au timp sau nu vor pt ca ar insemna sa nu te mai duci la ei. tu invata sa scrii mai intai apoi deschide gura. si citeste inainte de a da sfaturi. ce legatura are psihoterapia cu ce e in articol? aia e alta mancare de peste. aici se vb de alimentatia care are leg cu modul in care ne simtim. atentie celor de la site cui ii publica commenturile, sunt multi oameni dusi cu pluta. si nu te mai trage de sireturi cu fata asta.

...
scris de pt mamaitza, January 31, 2012

mamaitza, te roade rau, dar rau de tot, nu? esti depresiva??? mamaie esti depre:)). ti-au taiat din pensie sau ti-ai pierdut din cordaci? :))

...
scris de florin matei, February 27, 2012

mamaitza, cum de ai tu tupeul asta, sa spui sa nu ia lumea in seama articolul? cand e un art bun, pe o tema care intereseaza. iti explica, iti da informatii, oricine il poate intelege, e facut sa fie inteles. eu n-am mai vazut articolul asta nicaieri,sau parti din el. dimpotriva, altii l-au preluat pt ca are informatii utile. cum de spui tu ca a dat copy paste? e articol original, documentat si prezentat frumos, pe intelesul tuturor, nu asa cum fac medicii care iti explica de te baga in ceata. si cum de ai tupeul sa dai tu sfaturi? femeia asta spune ceva de psihoterapie? ce are una cu alta? unde naiba vezi tu ca e vorba de psihoterapie aici de intrebi ca o desteapta daca e psihiterapeut? du-te si pune mana pe carte si apoi arunca-ti mizeriile in oameni care fac ceva pentru ceilalti. cum sa scada serotonina cerealele, vitamina B si grapefruitul??? tu de pe ce lume vii? dupa ce ca nu stii nimic, mai si vorbesti. alta nebuna cu aere :)).

...
scris de eu, April 02, 2012

da, s-a casatorit.

...
scris de P. , December 28, 2012

Anca, mi-e dor de tine!!!

...
scris de z , February 27, 2013

p, nu vezi ca nu o intereseaza de tine? ce tot o cauti? si-a batut joc de tine si tu ai acceptat de la inceput asta pentru ca o voiai pe ea pt ca voiai sa stai langa ea. ai acceptat asa. apoi ea te-a parasit si tu ai tot cautat-o. dupa ce s-a jucat cu tine, dupa ce si-a batut joc si te-a parasit.. si o tot cauti asa. nu vezi ca nu vrea sa stie de tine? zici ca a regretat ca si-a batut joc de tine? nici nu iti raspunde. nici nu regreta. sau poate ca regreta ca om. atat. dar tu ai acceptat si vei accepta toata viata asta. chiar daca numai asa poti fi langa ea. nu mai zice nimic, nu mai zice nici ca ti-a facut rau pt ca esti nebun dupa ea si accepti orice rau iti face doar ca sa o vezi. accepti orice. si acum ea te-a refuzat si ttu tot o cauti. nu o mai cauta nici aici nici personal.

...
scris de m, March 18, 2013

Simpamina, (derivat din amfetamina sau regenon se gasea pe la noi ,), mdma, ecstasy va poate ajuta de aceste depresii. CU Mare grija totusi, daca nu stiti ce faceti va poate afecta fizicul destul de grav. Asta nu inseamna ca nu va ajuta la nivel psihic, totusi eu optez pt o alimentatie sanatoasa si regulata. Dureaza mai mult dar este mai aficienta. Pt cei ce nu vor sa astepte aveti lista cu produse mai sus :))

...
scris de AndreeaMarusia, June 27, 2013

ce sa zic..nu prea putem trai fara nu nivel ridicat al serotoninei, dar nici cu ciocolata/inghetata/toate celelalte placeri vinovate nu ne putem indopa pentru ca ar trebui sa ne facem usi duble!!! eu am gasit o alta metoda, CRIOSAUNA!!! e supertare, daca va documentati ajuta foarte mult atat la cresterea nivelului de serotonina (ca tot vorbeam despre ea) si de endorfine, cat si la infrumusetare (slabit, anticelulita, antirid, antiaging, in general), dar si la redobandirea si pastrarea sanatatii!va recomand cu drag sa incercati si voi pt ca pertotal se economisesc o gramada de bani, timp si frustari. va pup bafta!!!

...
scris de fake Cartier Watches, November 20, 2013

The bad information is that no one <a rel="nofollow" href=http://www.montanagem.com/cartierwatches.asp>replica carier watches</a> , even your blind Aunt Millie will assume they're authentic Rolex timepieces <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> . <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches for sale</a> You will come across these Chinese fakes getting offered around the road with strange names around the dials like Folex or Rolexx. Our assistance is always to keep away from these cheapos. They are only very good for gag presents - at finest.

...
scris de replica cheap watches, January 03, 2014

Each glimmering red-Ecologically friendly demanding of medical clinic podiums of Oracle partnership <a rel="nofollow" href=http://www.vintageflames.com/mens.htm>imitation cartier chronoscaph</a> . <a rel="nofollow" href=http://www.alpine-air.com/faux.php>faux rolex watches</a> Remarkable, Bright emerald green township <a rel="nofollow" href=http://www.actoverco.com/bvlgari/>www.actoverco.com/bvlgari/</a> <a rel="nofollow" href=http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html>replica tag heuer watchesâ</a> , Any is going to-Constitute middle of e-The business sector whole world.

...
scris de LuisCo, January 17, 2014

5HTP--- ANTIDEPRESIV NATURAL,CU EFECTE 100%

...
scris de Dana P, January 23, 2014

Eu sunt acum o fericita!!! de cand iau 5HTP ma simt mult mai bine ,gata cu tableta de ciocolata seara inainte de somn )))) . O prietena stabilita in franta mi-a vorbit despre 5HTP de la Euro Form pe care i-am gasit si la noi pe net si Facebook -www.supliment.com.ro la inceput nu am simtit mare lucru dar dupa doua saptamani am inceput déjà sa dorm mult mai bine sa ma enervez mai putin si am constatat si o diminuare a poftei de a manca ciocolata ))) Am inceput chiar si sa slabesc oare se datoareaza 5HTP Euro Form sau e mai mult autosugestie?

...
scris de Aa, February 07, 2014

Dana P. multumesc in urma cometului tau i-am gasit pe cei de la Euro Form pe www.supliment.com.ro si am comandat 5HTP am o saptamana de cand iau si déjà incep sa simt efectul , va voi mai impartasii din starea mea pe viitor dar am vazut comenturi pozitive si pe siteul lor si cred ca ai avut dreptate produsul este frantuzesc si se vede ,e de calitate! Sanatate tuturor si fericire!

...
scris de Rox Enache, April 24, 2014

Tot ce vreau sa spun e ca hormonul fericirii e oxitocina, nu serotonina. Cea din urma are treaba cu somnul, depresiile, sindroamele obsesiv-compulsive si alte de-astea. As putea spune ca e chiar hormonul tristetii si blegelii. In rest, aprecierile mele pentru articol.

...
scris de Mariana C, May 05, 2014

Buna tuturor am citit si eu articolul si comenturile voastre , sunt interesante si e adevarat ca nu realizam de cele mai multe ori importanta seretoninei! Eu iau 5HTP de la Euro Form sunt frantuzesti si dupa multe alte incercari cred ca in fine am gasit ceva care e bun ,eu dorm super bine iau doar de vreo 15 zile si ma si enervez si stresez mai putin vad viata in roz ;) vi-l recomand cu incredere cel putin mie imi face foarte bine ,va las siteul lor:www.supliment.com.ro

...
scris de B B, May 14, 2014

Buna seara! Vroiam sa va multumesc deoarece datorita comenturilor voastre de o luna iau si eu 5HTP de la Euro Form si pentru mine a facut miracole sunt foarte incantat si chiar este de calitate !!! Vad ca nimeni nu a postat siteul lor si merita sa fie recomandati au produse de calitate se vede ca sunt frantuzesti : www.supliment.com.ro

...
scris de alex..., October 08, 2014

5-htp este un precursor de serotonina. este extras dintr-o planta si chiar face minuni in privinta anxietatii, depresiei, schimbarilor de dispozitie. reda starea de bine si somnul. nu se prea vorbeste despre el pt ca medicii psihiatri prefera sa ne indoape cu chimicale care de multe ori fac mai mult rau decat bine. vorbesc din proprie experienta. nu are foarte mare importanta firma producatoare. cine este interesat se poate documenta pt ca la o simpla cautare pe google se gasesc informatii despre acest produs. nu trebuie asteptate minuni din prima zi. este nevoie de 1-2 saptamani pana se face simtit efectul asteptat.

...
scris de Vallentinaa, November 11, 2016

Pentru cresterea apetitului sexual eu iau femax. Chiar ma ajuta.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii