Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Stresul in timpul sarcinii afecteaza fatul

Vineri, 30 Mai 2008
Stresul in timpul sarcinii afecteaza fatulFemeile care sunt supuse stresului pe timpul sarcinii prezinta de doua ori mai multe probabilitati de a naste un fat mort, potrivit unui studiu danez publicat in revista New Scientist si preluat de sky.com.

La studiu, realizat de cercetatorii de la Spitalul Universitar din Aarhus, au participat 19.000 de femei insarcinate, dintre care 33% au raportat un nivel ridicat de stres in ultimele trei luni de sarcina.
   
Din grupul femeilor care au fost supuse unui nivel mare de stres, 0,5% au dat nastere unui fat mort dupa 28 de saptamani de sarcina.
   
In grupul femeilor supuse unui nivel mediu sau scazut de stres, 0,3% au dat nastere unui fat mort. Desi cifrele sunt mici, cercetatorii spun ca rezultatele sunt semnificative.
   
Profesorul Kirsten Wisborg, coordonator al studiului, a indicat: "Nu stim inca daca stresul provoaca in mod direct moartea fatului, dar rezultatele sunt suficient de importante pentru ca medicii si moasele sa le ia in calcul".
   
"Din fericire, nasterile de bebelusi morti sunt evenimente rare. Insa inca nu se cunosc cauzele si orice indiciu pe care il descoperim poate fi important pentru reducerea riscurilor", a adaugat aceasta.
   
Stresul in timpul sarcinii afecteaza fatulStudii efectuate pe maimute au indicat ca hormonii stresului pot reduce fluxul sangvin spre placenta, restrictionand astfel cantitatea de oxigen necesara fatului.
   
Desi, in sine, efectul este minor, riscurile pot creste semnificativ daca bebelusul sufera si de alte probleme.
   
Studiul a avut in vedere doar cresterile recente de nivel de stres. Specialistii spun ca stresul cronic ar putea provoca un numar mai mare de nasteri de copii morti.

sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Stresul in timpul sarcinii duce la aparitia schizofreniei la copil

    Femeile insarcinate supuse unui stres puternic prezinta mai multe riscuri de a da nastere unor copii care vor dezvolta ulterior schizofrenie, potrivit unui studiu publicat, joi, de cotidianul specializat BioMed Central Psychiatry, potrivit MEDIAFAX .

  • Stresul in timpul sarcinii poate crea alergii la bebelusi

    Femeile care sunt supuse stresului pe timpul sarcinii prezinta mai multe probabilitati de a naste copii care sa dezvolte alergii sau astm, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, prezentat la o conferinta medicala organizata la Toronto, Canada, informeaza thisislondon.co.uk. 

  • Produsele de curatat folosite pe perioada sarcinii pot afecta fatul

    Cercetatorii de la Universitatea din Bristol trag un semnal de alarma pentru viitoarele mamici: folosirea unor produse de curatat neadecvate in timpul sarcinii poate avea repercusiuni grave asupra fatului, inducand serioase probleme respiratorii inca de la nastere.

  • 500.000 de femei mor anual in timpul sarcinii

    Peste 500.000 de femei mor anual in timpul sarcinii sau al nasterii, in timp ce numarul copiilor care decedeaza inainte de varsta de 5 ani este de aproape noua milioane, dintre care doua milioane de bebelusi inceteaza din viata in prima zi si patru milioane in prima luna de dupa nastere, arata OMS.

  • Migrenele pot provoca accident cerebral in timpul sarcinii

    Migrenele contribuie la cresterea riscului de producere a unui accident cerebral in timpul sarcinii, potrivit unui studiu american recent publicat in revista de specialitate British Medical Journal, informeaza bbc.co.uk.

Mesaje (61) »
...
scris de laura dogar, September 23, 2009

sunt insarcinata in a 2 luna,am probleme in familie si plang toata ziua....aceasta poate dauna fatului.............

...
scris de elena_marius08, October 23, 2009

draga mea nu stiu ce probleme ai,dar nu e bine si eu sunt foarte stresata si adeseori plang,ma supar repede.eu am muncit in strainatate pana la 5 luni ,acu am 35 de saptamani si sunt aproape la fel de stresata.iar sotul meu nu ma prea intelege cu durerile pe care le am de burtica si spate,si nu dorm noapte si nici ziua decat 2,3 ore mie foarte greu dar tre sa faci efort sanatatea ta si al copilului tau e pe primul loc.fi mai indiferenta,sanatate si numai bine iti doresc pa elena.

...
scris de flory tiron, December 05, 2009

sunt insarcinata in doua luni si am un serviciu la care sunt stresata mai tot timpul nu stiu ce sa fac nu vreau sa imi dauneze sarcini

...
scris de andreea supy, January 11, 2010

sunt insarcinata in 14 saptamani si sunt prea stresata,incerc sa ma calmez dar nu reusesc pt k sotul meu ma critica intruna,ma bate si imi spune cuvinte ffff urate si grele..aceasta situatie ma dat peste cap si nu stii ce sa mai fac,mie teama pt copil insa sotul nu intelege ca aceste suparari afecteaza fatul..prima sarcina am pierdut-o l 24 saptamani si mie teama sa nu se intample l fel

...
scris de mikkutza_luton, January 13, 2010

buna. sunt insarcinata in 16 saptamani, si sincer nu am probleme cu sotul, ci din contra ma sprijina si ma ajuta, am probleme cu familia, mama si sora cu care ma cert mai mereu si plang. sincer sunt ingrijorata ca copilul meu sa nu sufere! incerc sa ma calmez dar nu pot! pe tine andeea, te inteleg perfect dar trebuie sa te aduni si sa incerci sa fie bine pentru amandoi! si sanatatea ta e importanta precum a bebelusului! te pup si iti doresc multa sanatate si intelegere!

...
scris de fucu11, January 29, 2010

e foarte dureros sa stii ca ai inca un suflet in tine si sufletul de langa tine sa te faca sa suferi mai ales cand nu ai pe nimeni sa te consoleze


...
scris de teno, March 12, 2010

nu stiu ce sa ma mai fac...anu trecut am avut o sarcina fara embrion,am trecut peste toate iar anul acesta am ramas iar garvida,sunt insarcinata in 5 saptamani.Sunt insa fff stresata de faptul k voi pati la fel k si data trecuta,poate dauna stresul fatului?

...
scris de titina, March 19, 2010

eu..vreau sa spun, k in afara faptului k ma supar foarte tare si plang mult, nu mai pot nici sa mananc...stiu, e inadmisibil pentru fat, dar nu pot sa trec peste situatie asa repede....

...
scris de gabi,martie,2010, March 22, 2010

Am 22 de ani si sunt in luna a cincea,mi-am dorit un copil enorm de mult iar cand dumnezeu ni la dat au inceput si stresul....ne certam din cauza neajunsurilor,suntem plecatidin romaniaeu nu maipot lucra si el e singurul care aduce bani in casa,dar cu putin timp in urma a ramas si el fara munca ,trebuie sa ne mutam si nu avem nici un ban sa ne platim chiria!!de cand au inceput aceste probleme il simt pe bebe mult mai agitat,iar durerile sunt mult maimari.poate dauna acest stres fatului?

...
scris de ali29, May 14, 2010

buna am 13 saptamani de sarcina si sunt foarte stresata sotul ma parasit desi tin foarte mult la el, imi doresc copilul enorm am 29 de ani nu am mai avut nici o sarcina si nici o pierdere oare afecteza mult sresu ce as-i putea face. Va multumesc

...
scris de Andra Raisa, May 22, 2010

Din cate stiu eu stresul nu are absolut nici o legatura cu pierderea sau avortul spontan.Majoritatea cazurilor de avort spontan sunt genetic peste 50%.Avortul spontan se produce din alte cauze toxoplasmoza infectii etc.Cu siguranta nu vei pierde sarcina dar este spre binele copilului sa fii mult mai linistita caci atunci cand esti stresata se agita si copilul.O stiu din proprie experienta atunci cand sunt agitata in timpu sarcinii simt dureri de burta puternice ceea ce poate duce la contractii.E bine sa nu te mai gandesti la nimic detaseaza-te complet de situatii stresante mai bine asculta muzica clasica ii face bine si copilului.Un stres puternic poate sa cauzeze copilului poate sa fie mai speriat la nastere traumatizat etc.Linisteste-te citind o carte despre bebelusi sau distage-ti atentia urmarind un program frumos nu mai pune la suflet tot.

...
scris de iuliana oprea, June 20, 2010

sunt insarcinata in 28 de saptamani sunt prea stresata si nu pot sa ma controlez oricat as incerca,inbatranarea placentei poate fi cauzata din vina stresului? Vreau si eu un raspuns. Ce pot face atunci cand ma inervez ca sa ma pot calma? Si am mai observat ca am devenit prea sensibila ma supar din orice si imediat incep sa plang ma afecteaza tot ce e in jurul meu.

...
scris de gabriela lupu, July 17, 2010

buna fetelor am si eu o mica problema daca ma poate ajuta cineva????
sunt insarcinata in 22 de saptamani si nu prea ma simt bine plang aproape in fiecare zi credeti ca poate afecta bebelusului?????????

...
scris de buna sunt elena , October 05, 2010

si eu am o problema plang foarte mult ma supar din orce si sunt ansarcinata an 30 saptamani va rog ajutatima ce se antampla am foarte mare stres zi de zi cu sotul ai dauneaza la copil multumesc

...
scris de elena toma, October 18, 2010

buna, fetelor. Sunt Elena. Sunt insarcinata in in 8 saptamani. Sunt foarte stresata din cauza banilor si a casei. Stau in chirie si proprietara e nesimtita. Ma viziteaza doar cand ia banii, dar e genul de persoana frusttrata care interpreteaza orice cuvant, intra incaltata si fumeaza in bucatarie fara acordul meu. Co sotul meu e bine. Nu ne mutam deoarece vrem sa ne cumparam curand casa. Vreau sa va zic ca ma ajuta foarte mult mersul la biserica si rugaciunea sa ma linistesc. Nu uitati ca D-zeu are grija de copilasul nostru si de noi!

...
scris de Georgiana, Italia, October 27, 2010

Buna fetelor!!!eu sunt insarcinata in luna a8-a si va sfatuiesc sa nu lasati stresul sa va doboare!!!Eu am trecut printr-o perioada fff critica si am simtit pe pielea mea cand sunt nervoasa si copilul este la fel...este mult mai agitat si imi este foarte rau!!!Socrii mei nu accepta ideea ca eu si sotul meu vom avea copilul ...desi n-i l-am dorit din suflet amandoi....si este tot ceea ce avem!!!Am suferit mult....ajunsesem sa nu dorm deloc....tremuram fara sa-mi dau seama ba mai mult incepusem sa cred ca voi pierde copilul...lucru care nu trebuie sa-l gandim....!!!orice gest neplacut sau orice fel de stare se transmite copilului....ceea ce nu este bine!!!eu zic ca indiferenta doare cel mai tare....iar relaxarea conteaza cel mai mult si ajuta la dezvolatrea sanatoasa a copilului!!!
Un mesaj pt toate viitoarele mamici!!!!!!!
FRUNTEA SUS SI ATATA TIMP CAT VA ESTE BINE BINE VOUA NU DATI IMPORTANTA LA NIMENI SI NIMIC!!!

...
scris de Nic Vomvea, November 11, 2010

Sunt insarcinata in 8 saptamani si sunt o fire ff agitata si stresata la servici. Imi este frica pentru bebele meu sa nu fie afectat de acest lucru. Ce sa fac sa ma linistesc?


...
scris de mihaela vlasicu, November 16, 2010

buna sunt insarcinata i 32 de saptamani si sunt foarte stresata
din cauza parintilor mei .nu stiu ce sa fac simt ca mor nu mai am putere sa stau tot stresata si ma preocupa mult starea bebelusului meu nu stiu ce sa fac il afecteaza cu ceva pa bebe?
ajutatima v rog frumos

...
scris de monica, November 25, 2010

buna fetelor si ru sunt insarcinata in 29 de saptamani si vreau sa spun ca si eu am plans mai mult ca niciodata de cand sunt insarcinata. NU mai zic ca de curand am aflat ca sotul ma inseala cu o fata de 17 ani ,deci ganditi-va ce stres pe capul meu.Simt ca nu mai rezist.Ma rog la dumnezeu ca toate problemele mele sa nu afecteze copilul cu toate ca am auzit ca tot ce afecteaza mamica afecteaza si fatul. Ce sa facem parca suntem blestemate noi femeile.Va pup pe toate si capul sus

...
scris de DANIELA ITALIA, December 09, 2010

sunt insarcinata in 6 luni...sunt o fire sensibila de fel...acum insarcinata si mai mult...pt barbati plansul femeilor este o slabiciune...cand eram mica tatal meu pana nu ma impaca nu ma lasa..imi stergea fiecare lacrima...eram printesele lui impreuna cu sora mea...asa am crezut si despre barbatul care te iubeste...ca daca esti gravida esti o printesa pt el...nu este asa in cazul meu...numi lipseste nimic...dar cand plang ..cand fac crize de furie..nu stie sa ma impace..ajungem sa ne jignim...imi spune vorbe grele ...el este si tigan...imaginativa...nu vreau sa l afectez pe bebe...simt ca el este dusmanul meu si al copilului in momentul cand ma necajeste..incerc sa ma gandesc numai la copil pt ca imi este foarte teama pt sanatatea micutului...capul sus fetelo...eu gandesc ca este o minune sa ai un sufletel in tine...va pupic pe toate viitoarele mamici

...
scris de nica budu, December 11, 2010

Salut! Si eu sunt insarcinata in34 saptamini. Nu pot spune ca sunt stresata, doar ca mereu am o stare de frica foarte mare de nastere, ma simt agitata. Poate scrie cineva care deja a nascut si care a fost supuse stresului. Cum sunt copilasii vostri , daca e totul in regula... merci mult!

...
scris de fgh, December 19, 2010

si eu sunt insarcinata in 16 saptamani si mai am un copilas dulce de 5 anisori-am o problema foarte mare mi-a murit mama de 2 luni stau in italia cu sotul si fratele lui acestia nu ma suporta ma jignesc iar sotul de vreo 3 zile zice ca s-a saturat de mine mi-a vorbit foarte urat si vrea sa divortam sunt singura plang zi si noapte sufar enorm ajutati-ma va rog cu niste sfaturi


...
scris de nica budu, December 23, 2010

pentru fgh: Trebuie sa rezisti, de dragul copiilor tai. Daca Dumnezeu ti-a dat un copilas si inca unul pe drum....stie el ce face. Asa e viata, uneori mai grea, trebuie sa fii puternica, va iesi soarele si pe ulita ta!!! Succese!!!

...
scris de miahaela, December 29, 2010

si eu sant la fel de stresata din cauza sotului meu, san insarcinata in saptamana a 14 si plang mai mereu ce credeti il afecteaza pe bebe va rog raspundeti-mi. multa sanatate

...
scris de victoria 4, January 23, 2011

mamicilor,toate avem probleme diferite,la fel si eu nu ma pot intelege cu sotul deoarece mama si prietenii lui sunt mai importanti decit eu si copiluul nostru,am 12 saptamini dar el nu ma asculta si pling intruna.Dar noi trebuie sa avem grija de copilul nostru caci sufera si el.

...
scris de scris de nicoleta 27 01 2011, January 27, 2011

ce se intampla atunci cand ai 18 de sapt si simti ca bebe nu misca e prima sarcina si mie foarte teama

...
scris de enna30, February 13, 2011

salut,fetelor!!am citit multe mesaje despre situatii asemanatoare situatiei mele:sunt insarcinata in 20 de saptamani,mai am un inger de fetita de 2 ani si am probleme cu sotul...ne gandim serios la divort,desi motivele nu par grave,dar parca nu ne mai suportam.Mi-e foarte greu si sunt foarte suparata si stresata,sper sa fie totul bine,macar pt copilasi!!multa putere,dragelor si sa iasa soarele si pentru noi!!!

...
scris de alina andreea21, February 20, 2011

buna la toate fetele ,si eu sunt in situatie grava de cand am ramas gravida toti au cv cu mine si bebe,am ajuns in lunaa 8 si stau cu stres ca nu am unde il naste ,plang intruna si nu mananc nu pot dormni noaptea din cauza raceli puternice pe care am traso..acum is in italia toti care au zis ca ma ajuta sau dat la fund,cum poti sa te calmezi cand sti ca nu ai ce ii da la bebe nu ai unde il naste ?barbatu de lg m vede viata in roz nu ii pasa de nimika familiei mele la fel ..dati va parerea voi ce faceati in locul meu?????ast

...
scris de emilia parvu, March 12, 2011

buna mamicilor
si eu sunt insarcinata in 14 saptamani!cand sunagitata simt k si copilul e agitat.se pot transmite starile e la mama la fat.deci cat mai mult calm.va pup.

...
scris de cris-cris, March 20, 2011

si eu am fost agitata si stresata pe timpul sarcini si acum la fel sant ,am o panarama de barbat k nu-i pasa de copil nici macar nu vine sa-l vada ,ma inselat si ma mintit 3 ani de zile .acum e si copilu agitat nu ne intelegem deloc cand iesim in parc dak cva nui convine se tavaleste pe jos si tipa . simt k o iau razna,ajung la nebuni

...
scris de daniela italia, March 25, 2011

eu cred k toti barbatii sunt la fel...nu inteleg niciodata femeile...la inceput eu cred ca doar se prefac ca ne inteleg iar cand avem cea mai mare nevoie de ei in graviditate parca devin dusmani..numi lipseste nimic doar suportul moral al sotului...plang intruna sunt in luna 36..ma simt vinovata ca ai fac rau bebelusului...as merge la psiholog,,dar aici in it este mai greu k limba..imi este tare frica pt bb meu cnd o sal nasc ,..sa nu fie depresiv...voi merge si la biserica sa ma mai linistesc

...
scris de angi_claudia, April 09, 2011

Rugati-va la Dumnezeu si la Maica Domnului ca numai asa putem gasi linistea si pacea si sotii nostrii vor fi mai buni.Si la Sf Nectarie e de mare ajutor si pt cei care nu au servici...eu m-am rugat si tot timpul m-a ajutat nu am cuvinte.el a adus pacea in familia mea,binenteles si Dumnezeu...sarcina usoara si eu mai am putin pana nasc...cu Dumnezeu inainte!

...
scris de larisa caracal, April 24, 2011

fetelor nu va lasati sub picioarele barbatului, cand nu va simtiti respectate mai bine lasatii ca nu va respecta nici copii vostri.

...
scris de larisa caracal, April 24, 2011

barbaul ceea ce a vazut in familia lui asa trateaza si nevasta. fetelor trezitiva ca va puteti descurca si singure, mergeti inainte cu bebelusii vostri ca nu are rost sa traiti alaturi de persoane care va fac ca va simtiti rau mai ales in timpul sarcini atunci cand o femeie are nevoie de sprijin si intelegere, ei asta o stiu foarte bine dar frefera sa ne faca sa suferim ca femeia in evul mediu....suntem in 2011 a venit timpul sa ne trezim caci suntem mult mai puternice decat ei. va pup toate mamicile. impunetiva punctul de vedere, aratativa caracterul, multe femei sufera din cauza barbatilor dar nu am auzit deloc un barbat sa sufere din cauza femei

...
scris de AL, May 03, 2011

m-au uluit mesajele voastre.am un bb de 16 saptamani si eu sunt stresata,dar la serviciu.....sotul meu,multumesc lui Dumnezeu,numai pe picioare nu ma spala,e medicamentul care-l pui pe rana,mai ales de cand sunt insarcinata.Fetelor!!!!!!!TREZITI-VA!!!!nu aveti 2 vieti!mai bine singura cu o paine si ceapa,decat calcata in picioare.nu merita ,nu traiti in tarile arabe unde femeile sunt scut uman pentru barbati,aveti drepturi,DREPTUL LA FERICIRE.

...
scris de Evelina 24, May 28, 2011

buna fetelor am citit mesajele voastre si vreau sa va spun ca dacă va doriţ i un copil să nă tos trebuie sa renuntati la orice fel de stres, plâ ns sau nervi ... Eu sunt î nsă rcinată in 32 de saptamâ ni si de la 5 luni numai in stres am stat mi a zis medicul ca am colu scurt si trebuie repaus total la pat am contactat î ncă 4 medici si mi au spus ca nu am colul scurt ca nu e nevoie de stat in pat nu ş tiu pe cine sa mai cred, acum soţ ul meu a plecat in germania pt o saptamana pt a reziolva niste probleme si nü sunt obisnuita sa stau singura si iar m am pus pe plâ ns deş i ş tiu ca afectează copilul, el simte ceea ce simtim noi. Cred ca ar trebui sa fim mai puternice sa lă să m bă rbaţ i si toate cele sa ne gâ ndim ca in burtica avem o mana de om!!!

...
scris de vizitator, August 03, 2011

Ma intristeaza mesajele voastre.sper sa fiti fericite.Dumnezeu sa S fie cu noi

...
scris de lliana_doby , August 17, 2011

si eu sunt in luna a sasea si in ultimul timp am plans in fiecare zi imi este foarte frica sa nu afecteze bebelusul, dar am citit m voastre si am zis ca nimic nu conteaza acum decat copilasul meu

...
scris de camille, September 13, 2011

si eu sunt stresata si suparata iar sotul meu nu ma sprijina in nikiun feel si se poarta frumos doar de dragul copilului dar uneori este un nenorokit uneori plang si ma supar si stiu ca nu e bn dar devine insuportabil orice gest sau cuvant asa vrea doar sa stau singura si linistita decat cu un neorokit ca asta fetelor sa ne gandim la bebelusi inainte de orike si sa ingnoram pe cat posibil stresu si supararea daca ne dorimm un bebe sanatos aveti grija de voi si fiti puternice si dati dracu de barbati nebuni

...
scris de crismicaela , November 05, 2011

sunt in saptamina a36 toata sarcina a fost foarte bn cu sotu si cu tot, dar acum citeva zile am aflat ceva ce nu mia placut si pling de 3 zile numi mai intra nici mincarea in mine ,mie frica sa nu afecteze bebelusu,macar de miar da o explicatie poate ca mas mai linisti,dar continue sa taca si eu sa pling.acum ca am citit mesajele voastre mam mai linistit un pic.chiar am si ris un pic citind masajul ,, camilei,,fiti puternice

...
scris de vizitator, February 11, 2012

ma intristeaza si pe mine ce citesc....cumva insa nu ma mai simt singura pe lume...nu mai simt ca numai eu am neajunsuri si drumuri infundate....imi pare rau pt mine si-mi pare rau pt voi....dar cel mai rau imi pare pt copiii nostri....suflete nevinovate care nu au de ce sa sufere...eu incerc sa-i spun mereu lui bebe ca mamai moare dupa el si ca nu din cauza lui plange...mi-am scris gandurile intr-un caiet pe care cand are sa fie mare o sa i-l dau sa-l citeasca sa stie tot adevarul despre tot...il simt cum freamata in pas cu mine..noi avem 29 de saptamani si-mi doresc ca si cand va creste si va sedea langa mine sa fie batranetea mea ,trup si suflet cu mine...am 36 de ani in martie,nu am avut o viata usoara si nici ceea ce am acum nu e chiar paradis...hai sa ne stergem lacrimile...a pierde in copil e o tragedie mai mare decat a pierde un barbat....sint sigura de asta....milta sanatate la toata lumea si sarcina usoara in continuare!

...
scris de MZB, February 24, 2012

Sincer, n-am crezut ca suntem atat de multe....cum e oare posibil???....sa-ti fi ajutat omul de langa tine mai mult decat pe parintii tai...sa fi umblat cu el si parintii lui de cate ori au fost bolnavi la toti doctorii si la toate spitalele..si se poarte ingrozitor cu tine tocmai atunci cand esti insarcinata cu copilul lui...n-am crezut ca am sa traiesc vreodata chestia asta..sutn insarcinata in 23 de saptamani si plang cel putin o data pe saptamana..ma chinui sa n-o mai fac de acum inainte pentru binele copilului..dar e foarte greu.....culmea stiti care e? ca nu ma despart de el pentru ca maica-sa e infirma si n-are unde locui cu ea!!!....pur si simplu imi este mila de maica-sa ca este in virsta si nu au unde locui in conditii umane deoarece casa in care stam este a mea dinainte de casatorie....sper sa ne intareasca D-zeu si sa avem niste copii sanatosi..

...
scris de Tristutza, April 15, 2012

Buna,va scriu in speranta ca poate asa trec mai usor prin tot ce mi se intampla,de cateva zile am aflat ca nenorocitul de sot al meu ma minte si de atunci nu ma pot opri din plans si mi-e frica pt bebele meu frumos si nu ma pot abtine sa nu plang sau sa sufar desi ma rog la D-zeu sa fie bebele bine macar el,eu nu mai contez ma gandesc serios sa divortez nu mai am incredere deloc in el si imi trec prin minte mii de ganduri va rog sa ma ajutati sunt in 34 de saptamani si sunt ff suparata,nici de Paste acum nu am vb deloc,il doare undeva si sunt singura si intr-o tara straina nu am pe nimeni,nu am prieteni pe aici simt nevoia sa vb cu cineva daca poate careva sa lase id-ul de mess sa vb mai multe va rog si acum plang simt ca clachez nu mai pot iar dobitocului nu ii pasa deloc.

...
scris de adina medg, June 27, 2012

Este dureros sa treci prin momente grele mai ales in sarcina, cand stii ca afecteaza sufletelul din tine.Eu am probleme la serviciu, si din cauza mea pentru ca in timpul sarcinii am fost mai distrata si am tratat lucrurile cu superficialitate si de aceea in ultimele 2 luni am primit numai reprosuri si chiar amenintarea cu concedirea.Sunt aproape in depresie..plang tot timpul si as vrea sa nasc odata ca sa nu mai sufere bebe in burtica.Am 37 saptamani si incerc sa conving un medic sa imi faca cezariana ca nu se mai poate cu starile mele.

...
scris de Ilinca31, July 25, 2012

Buna Adina, ai incercat sa ceri si parerea unui psihiatru...poate nu iti place cum suna, dar sa stii ca poate fi de mare ajutor. Eu am avut o depresie postnatala mai puternica si am consultat un psihiatru si asa am reusit sa depasesc momentele alea...urmand bineinteles tratamentul prescris. Incearca sa gasesti si alte solutii in afara de nasterea asta rapida pe care ti-o doresti pentru ca si asa poti sa-i faci rau bebelusului. Daca ai cere sprijinul unui medic specialist ai putea rezolva problema si te-ai simti si tu bine si bebelusul tau. Uite,incearca sa citesti si pe depresiv(punct)ro despre depresie si sa vezi ce e de facut mai bine, sa-ti intelegi problema si sa iei o hotarare in beneficiul amandurora. Sanatate multa iti doresc si o nastere usoara la momentul potrivit !!!

...
scris de VV, July 26, 2012

Buna Mamici,
Imi dau seama cate femei trec in fiecare zi prin momente grele atunci cand au nevoie de mai mult sprijin si intelegere. Ciudat ca in loc de vorbe bune primim lovituri verbale si amenintari, uneori chiar batai. Daca ne incearca Dumnezeu rezistenta, e dovedit ca omul poate indura multe, dar ce vina are sufletul asta mic pe care il avem in pantec? Am venit la serviciu acum o ora cu capul greu, cu dureri abdominale, dupa o seara cumplita in jigniri si teroare, dupa o noapte de agonie in care am plans, si micul inger de 10 saptamani din burtica mea rezista. Ma rog la Dumnezeu sa-mi dea putere mie si ingerului meu sa rezistam. Uneori barbatii de langa noi devin niste totali straini. M-a linistit intr-un fel faptul ca nu sunt singura, nu pentru ca si alte femei sufera ci pentru ca mi-am dat seama ca sunt si alte femei care trec sau au trecut prin experiente identice cu a mea si au razbit, cel putin vreau sa cred ca au invins raul si acum sunt niste mame fericite.

...
scris de carmen andreea, September 13, 2012

buna mamicilor si eu am 35 saptamani si plang tot la cateva zile si sunt foarte stresata din cauza sotului meu fiindca cand se intalneste cu familia lui pe mine ma dispretuieste si ne certam si ne injuram,iar cand nu se intalneste cu familia lui este cel mai bun sot nu stiu ce sa mai fac plang in truna si mie frica sa nu pateasca bebele meu ceva ca pe sot in doare in cur cand ii spun mai termina ca nu mai pot el mai tare ma injura,mai bine de nu mai erau barbatii.dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine peste sarcina si sa avem copii sanatosii vam pupat

...
scris de Elena Godes, December 05, 2012

Ma bucur ca am intrat pe acest site pentru ca inainte credeam ca sunt singura care este disperata si plange in fiecare zi. Sotul meu este un om bun dar ma face sa sufar prin vorbe urate si jigniri. Sunt in 14 saptamani si de fiecare data cand fac o criza mi este teama pentru copilas, ma gandesc ca a murit sau ca o sa se nasca cu probleme. Dar toate sunt in mana lui Dumnezeu! M-am hotarat sa ma duc sa ma spovedesc. De fiecare data cand am facut-o m-a ajutat mult, m-am linistit, mai limpede la minte, am putut sa ma controlez. Si pentru gravide este un avantaj ca inainte de nastere preotul trebuie sa le impartaseasca indiferent de ce pacate mari au, pentru ca vor trece printr-o experienta extrema si trebuie sa fie pregatite pentru orice. Oricum, va doresc tuturor un copil sanatos de care sa va bucurati si eu voi incerca sa fiu mai ingaduitoare fata de sotul meu care saracul e si el stresat si nu stie cum sa se comporte cand fac crize...

...
scris de simona finaru, December 29, 2012

ma simt mai bine cand vad ca nu sant singura care are stres pe timpul sarcinii.sant insarcinata in 8 saptamani si sant foarte stresata.nu stiu de ce,dar simt tot timpul cum nu ma pot relaxa deloc,ma doare stomacul de atata stres.am baut si ceai de musetel dar chiar nu stiu ce altceva sa fac.cateodata ma cert cu sotul si mai tip,ma enervez si apoi ma doare burta jos.el zice ca ma intelege dar eu nu vad asta.vreau doar sa scap de tresul asta care ma mananca pe dinauntru si care ma face sa ma gandesc tot timpul la binele copilului.stiu k nu e bine,dar chiar nu ma pot relaxa in totalitate,sa scap de aceasta stare. daca vineva ma poate ajuta cu un sfat,ii multumesc foarte mult

...
scris de EUsiTU05, March 08, 2013

Foarte trist :(

...
scris de EUsiTU05, March 09, 2013

Am incercat si eu sa scriu povestea mea.....dar este atât de lunga încât după o ora ce mi-am spus toată durerea am stres-o....nu cred ca o pot scrie sa mă fac inteleasa si sa includ tot conținutul vieții mele in ultimele 8 luni de când sunt însărcinată!dar un lucru este cert...bărbații nu o sa ne fie alături când o sa plangem....ei vor fi mereu acolo după ca trec norii si iese soarele!distruge vise....încredere ....speranța si distruge IUBIREA ....!oare noi de ce ii strangem in brate si ii sarutam când lor le este greu?si ei sunt atât de reci când noi mai ales însărcinată avem nevoie de rasfat,plangem ptr orice...ne credem grase....urate...si plictisitoare!si toate tipetele si stresul ar trece cu o imbratisare din partea lui!un sarut...un zambet!nu cerem nimic mai mult!offff doamne câte gânduri ......astept sa mai scrieti!va poop si multă fericire

...
scris de eusiingerulmeu, March 09, 2013

ajutati-ma si pe mine cu un sfat va rog,sotul meu e un nenorocit sunt insarcinata in 23 de saptamani si in ultima luna numai in stres stau...a ajuns sa sara la mine nu il intereseaza ca ii port copilu in pantec pe langa asta si bea nu stiu ce sa mai fac...imi iubesc sotul dar mie frica pentru ingerul din mine el nu e vinovat de nimic..nu stiu ce sa mai fac am avut si probleme cu sarcina am avut de 4 ori iminenta de avort dar pe el nul intereseaza numai bautura si banii aia conteaza pentru el...

...
scris de CATA87, March 09, 2013

buna...suntem mici avem aproape 3 luni si am ajuns dintr-o mare greseala pe acest site...credeam ca internetul e..wow ...am gasit informatii foarte utile despre sarcina pana sa ajung aici ..unde la 3 cuvinte citeam "fat mort"la nastere".sa fac ceva pe studiile lor si pe siteuri menite sa ce?sa sperie femei insarcinate ?pai si daca nu esti stresata dupa ce citesti "aceste studii"cu siguranta vei fi...da intradevar incerci sa fii mai linistita pe perioada sarcinii daca poti...si daca e sa se intample ceva rau se intampla fie ca esti u linistita sau nu...este parerea mea!!!tot ce trebuie sa faci e sa ai grija de tine sa monitorizezi cat poti de mult sarcina si sa te rogi...o seara buna

...
scris de larisa negrei, April 06, 2013

sunt insarcinata in 3 luni ,prima sarcina , sarcina pe care miam dorito si eu si sotul , dar de cand am ramas insarcinata am inceput sa fiu tot mai stresata mai nervosa sa nu ma mai controlez sa plang toata ziua pana ce imi este rau.si mie frica ca sa nu afecteze copilul stiind ca am si niste probleme de sanatate.dar toate astea tot stresul e cand o vad pe soacramea ca stau in aceiasi curte cu ea si nimica nui convine si comenteaza ca parinti mei ma ajuta , si ea nu are cu ce cai place alcoolul si ca nul mai las pe sotul meu sa o sponsorizeze si ma vb la toata lumea de unde aproape in fiecare seara iese cate o cearta intre mn si sotul meu.Nustiu ce sa mai fac sa ma calmez sa fiu mai linistita sa nu mai plang ...............

...
scris de alessia bosii, June 30, 2013

buna fetelor,sunt in a 25 saptamina de sarcina si sunt foarte stresata ma cert cu toata lumea si imi pare ca toti sunt impotriva mea si nu ma inteleg, din cauza stresului am uterul incordat si risc de pierdere,sotul este bravo nu pot sa spun nimik dar parintii lui sunt niste fatarnici am o perioada de cind traiesc cu ei si nu vad ora sa ma duc la casa mea,persoanele la nevoie se cunosc iar eu mi-am dat seama acum cine iti e prieten si cine dusman.Fetelor nu va lasati calcate in picioare aveti pentru cine lupta nu va irositi puterile cu persoane care nu merita.bafta si nastere usoara tuturor.

...
scris de Florentina Minodora, August 17, 2013

Buna fetelor!am citit atatea mesaje triste:(pfff este foarte greu in ziua de azi să nu te stresezi si să nu plângi,fiecare dintre noi are are cate ceva pe cap fie sotu fie sotul sau neajunsuri,important este să trecem cu bine peste ele...eu sunt la prima sarcina am 5 sapt doar şi trec prin diferite stari dar încerc să mă odihnesc f mult şi sa nu mă gândesc la diferite lucruri care stiu ca imi fac rau...aveti grijă de voi ai de bebelusii voştri!

...
scris de patek philippe price, January 04, 2014

<a rel="nofollow" href=http://trentonlofts.com/philippe.html>patek philippe replica watches sale</a> N well prepared and as well as distinctive website published by partners in this area people individuals who else engagingly recount their specific sports intrusions <a rel="nofollow" href=http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/>replica montblanc watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.alpine-air.com/faux.php>rolex duplicate watches</a> ,--Catalogue log

...
scris de kate... harutaecaterina@y, May 12, 2014

salutare,burtici! felicitari tuturor care au aceasta sansa frumoasa de a deveni mamica, eu sunt in a 18 sapt. si ma simt bine din punct de vedere fizic, sa stiti ca probleme are toata lumea si intotdeauna problemele tale iti par mai mari decit a altcuiva, fiti optimiste,priviti la timpul frumos de afara si bucurati-va din orce,dar cel mai important e ca in curind veti tine in brate un ingerash micutz,care trebuie sa fie sanatos,iar de asta depinde starea voastra! deci pentru viitoarele noastre bucurii si clipe frumoase aveti grija de sanatatea voastra! numai bine!!!!

...
scris de vizitator, September 18, 2015

Buna sunt insarcinata in 21de saptamani si sunt fff stresata si pe deasupra plang mereu si cel mai rau e ca si fumez dati-m va rog un sfat ce sa fac

...
scris de CaroMaya, December 09, 2015

Buna fetelor...si eu am 2 luni si in fiecare zi plâng..prietenul meu are un caracter dificil,nu înÈelege ca nu e bine pt bb sa ma stresez sa plâng sa tip etc..Dar totuÈۙ i îÈi da seama de greÈٙ eala lui si îÈi cere scuze dar e prea târziu pt k nu m-a mai intereseazÄك scuz lui .. In fine trebuie sa fim tari si puternice pt BebeluÈii noÈٙ tri care nu au nicio vina k lumea e rea

...
scris de Iftode Georgiana , January 05, 2016

Buna ziua fetelor. Am aflat pe data de 29 decembrie ca sunt insarcinata. Am 24 de ani si sunt la a doua sarcina. Daca poftesc ceva si nu pot manca exista riscul sa pierd sarcina? Sunt intr-un stres total cu sotul meu. Parca nu il intereseaza deloc. Mereu imi scoate ochii din cauza banilor cand imi cumpar ceva de care imi este pofta. :(

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii