Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Limba Soacrei - planta de apartament senzuala

Joi, 22 Mai 2008
Limba Soacrei - planta de apartament senzualaLimba Soacrei sau Opuntia Humifusa este o planta de apartament, pur si simplu adorabila, in momentul in care aceasta infloreste. Facand parte din familia Cactaceae, Limba Soacrei este usor de ingrijit si de aceea constituie modelul perfect al plantei de apartament. 









Limba Soacrei - planta de apartament senzualaOpuntia Humifusa este o planta perena, avand tulpina verde, inalta de aproximativ 15-30 cm, pe care se formeaza palete ovale sau eliptice cu spini.

Datorita faptului ca Limba Soacrei este un cactus, ea poate fi udata rar, deoarece iubeste mediul uscat (dar nu extrem de secetos), solul nisipos si lumina.







Limba Soacrei - planta de apartament senzualaFlorile sunt galbene sau portocalii, mari, asemenea unui clopotel deschis, au un aspect catifelat, perfect. In momentul in care le privesti ai senzatia ca nu sunt naturale, ci din ceara!

Limba Soacrei prefera solurile nisipoase, dar si acide sau bazice. Pentru ca planta de apartament sa infloreasca trebuie asezata la lumina, si daca se poate spre sud (NU la umbra).

Opuntia Humifusa se poate inmulti prin seminte si butasi. Perioada de inflorire - din mai si pana in iulie. Datorita spinilor, planta este rezistenta la frig (dar NU la inghet), la razele soarelui si la diferite boli sau daunatori.



Limba Soacrei - planta de apartament senzualaLimba Soacrei - planta de apartament senzuala
Te-ar putea interesa:
  • Fuchsia - o planta senzuala

    Mereu exotica si proaspata, Fuchsia este printre cele mai indragite plante de apartament. Provenind din Mexic si din Noua Zeelanda, Fuchsia este o planta curgatoare decorativa prin florile catifelate si parfurmate. Cercelus este denumirea populara pe care planta o are datorita florilor in forma de cercelusi.

  • Yucca - o planta nepretentioasa

    Una dintre cele mai iubite plante de apartament, originara din Mexic si Guatemala, insa foarte populara in Europa, este Yucca. Existenta in zeci de specii si varietati, isi incanta admiratorii cu flori albe, ce apar in luna august, dar si cu frunzele mari si verzi (mai ales daca este bine ingrijita).

  • Aloe - planta medicament

    Deosebita si nepretentioasa, aloe este o planta regala, superba atat cu dar si fara flori, cu frunze pictate parca si modelate cu atentie. Provine din Africa, Madagascar si Arabia, fiind o iubitoare de caldura si lumina.

  • Minunatele plante de apartament

    Le gasim aproape in fiecare apartament, infrumusetand balcoanele sau inflorind in geamurile caselor. Sunt plantele de apartament, cele ce salasluiesc tacut in ghivece si ghivecele de diverse marimi sau culori.

  • Inchirierea unui apartament

    Daca esti in cautarea unui apartament si optezi pentru a-l inchiria, este bine sa ai in vedere cateva aspecte referitoare la tot ceea ce presupune acest lucru. Pentru ca a inchiria mai ales pe termen lung o astfel de proprietate, poate reprezenta o sarcina extrem de dificila, stilfeminin te sfatuieste:

Mesaje (3) »
...
scris de mescalero, February 14, 2009

Opuntia humifusa rezista la frig, dar nu datorita spinilor :-)))), si la frig serios: macar -15 grade C cele mai sudice, sub -40 grade C cele mai tari.
Si de ce e senzuala???

...
scris de GEO-TM, September 05, 2011

Am si eu una in gradina , o am de 2 ani , a rezistat si la -20 , fara nicio protectie !

...
scris de elena alina vio, October 08, 2013

Stie cineva cum as putea procura planta limba soacrei?

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii