Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cancerul de san - factori si simptome

Miercuri, 14 Februarie 2007
Cancerul de san- factori si simptomeCancerul de san reprezinta una dintre cele mai intalnite forme de cancer la femei. Aflata in continua crestere in tarile dezvoltate ale lumii, frecventa aparitiei cancerului de san ii sperie pana si pe cei mai increzatori specialisti. Anual, acest flagel secera vietile a peste 77 000 de femei, numai pe continentul european. Ce este mai ingrijorator insa este faptul ca incidenta acestui tip de cancer creste constant in fiecare an.

Fiecare femeie poate deveni o victima a cancerului de san, de aceea fiecare dintre noi are obligatia morala fata de ea si de cei dragi de a se informa din timp in ceea ce priveste pericolul care ne pandeste mai ales odata cu inaintarea in varsta.

Ce este cancerul?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare nu este necesara o cunoastere anatomica aprofundata. Organismul uman este constituit din mii de miliarde de celule care formeaza tesuturile a diferite organe (inima, ficat, plamani, rinichi, creier). Aceste mici organisme emit si primesc de-alungul vietii lor diverse semnale de diviziune ori de incetare a procesului de multiplicare. Daca insa una dintre celule refuza raspunsul la aceste semnale, activitatea sa scapa de sub control- celula se inmulteste necontrolat, in detrimentul celorlalte. Astfel ia nastere cancerul, ca produs al activitatii necontrolate a unei celule.

Care sunt factorii aparitiei cancerului?

In urma a mii de analize realizate in cele mai cunoscute laboratoare si cu cele mai performante tehnici de analiza, cercetatorii au putut stabili o serie de factori care duc la aparitia celulelor cancerigene:
-    interni- aparitia precoce a primelor menstruatii, absenta nasterilor, instalarea tardiva a menopauzei, sarcina tardiva (depasind varsta de 40 de ani),
-    genetici- antecedente de cancer la san in arborele genealogic,
-    externi- o alimentatie excesiva in grasimi si conservanti chimici, excesul ponderal.

Care sunt simptomele cancerului de san?

La majoritatea bolnavelor, prima manifestare a bolii consta in aparitia unui nodul in partea superioara a sanului, in imediata apropiere a axilei. Alte simptome, mai rar intalnite, sunt secretia mamelonara si deformarea formei areorale sau a mamelonului. Au fost insa semnalate si cazuri in care boala nu a prezentat nici un semn extern. Ceea ce este important de stiut este faptul ca nu orice nodul in zona sanului este canceros. El poate fi un chist, un adenofibrom (tumora benigna des intalnita) ori poate fi datorat perioadei premenstruale.

La primul semn insa, consultul medical de specialitate este obligatoriu!

Te-ar putea interesa:
  • Stresul - factori si simptome

    Cuvantul "stres" defineste un raspuns nespecific al organismului la presiuni, solicitari sau la factori perturbatori. In mileniul trei, stresul apare ca o maladie care afecteaza sistemul nervos, provocand boli grave de inima. Stresul cauzeaza oboseala, iritare, dureri de cap, cresterea tensiunii arteriale, albirea parului. 

  • Ceasul biologic este influentat de factori externi

    Ceasul biologic intern este influentat de vreme, dar si de anotimpuri, potrivit unui nou studiu al cercetatorilor britanici de la Universitatea din Edinburgh, care spera ca aceasta descoperire va putea fi utilizata pentru eliminarea problemelor aparute din cauza diferentelor de fus orar.

  • Boala cronica de rinichi si diabetul, principalii factori ai reducerii sperantei de viata

    Specialistii estimeaza ca diabetul determina o crestere de aproximativ 12 ori a riscului de boala cronica de rinichi stadiu terminal, in conditiile in care prevalenta bolii cronice de rinichi in populatia generala atinge valori intre 11-15% si este in crestere. Cea mai frecventa cauza de mortalitate in randul pacientilor cu nefropatie, indiferent de stadiul de afectare, ramane cea cardiovasculara.

  • Menopauza - caracteristici si simptome

    Considerata drept una dintre cele mai dificile perioade din viata unei femei, menopauza reprezinta, in unele opinii, momentul incetarii existentiale.

  • Ulcerul gastroduodenal- cauze si simptome

    Ulcerul gastroduodenal face parte din marea familie a ulcerelor peptice, care se manifesta sub forma unor leziuni pe mucoasa stomacala (gastrica) ori duodenala (intestinului subtire superior). Leziunile apar ca urmare a actiunii de iritare si lezare emise de catre secretiile gastrice, acestea continand acid clorhidric si pepsina. Uneori, aceste secretii pot afecta chiar si esofagul.

Mesaje (62) »
...
scris de anonim4567, June 18, 2009

am 20 de ani si inca nu mi-am inceput viata sexuala e posibil sa am cancer la san?Mentionez ca in familia mea nu au existat astfel de cazuri

...
scris de atir, July 05, 2009

daca am proble cu tiroida si dupa ecogr. nu necesit tratament dar mana dreapta amorteste e posibil sa am cancer la san?

...
scris de vizitator, August 11, 2009

da este posibil

...
scris de emmayrd, August 28, 2009

de la caty ani pozate incepe cancerul de san?

...
scris de andreescu s, September 09, 2009

am 44 de ani,durere de sani iar de o zi mi-a aparut o mica pata rosie chiar langa mamelon la sanul stang si ma doare acolo.am apasat si nu este tare sau nodul poate fi ceva grav


...
scris de stoica ramona mihaela, September 21, 2009

am 27 ani si sunt mamica de 1 an de 3 saptamani ma doare sanul drept ma ustura se pate sa am cancer in familie am avut matusi care au avut cancer si au decedat va rog nu imi ocoliti intrebarea

...
scris de wladutzu, October 02, 2009

mama mea are un nodul pe unul din sani deci poate bavea cancer ca sa fac?


...
scris de eu, October 14, 2009

acum un an am observat ca am un nodul de 3 cm la sanul drept.am fost la medic,am facut ecografie si mi s-a spus k nu e nimic grav dar totusi trebuie sa ma operez.e posibil sa fie cancer la san?

...
scris de felicidad rara, October 21, 2009

de vreo doua lunima dor sanii ingrozitor,nu mai suport nici sutienul ,nici alta lenjerie lipita de corp,si astept rezultatul unei ecografii la sani.
am 36 ani si doi copii mari.E posibil sa fie cancer?

...
scris de vizitator, October 30, 2009

am 25 ani si am descoperit k am un nodul la sanul drept in partea d jos si nu i dureros , in familia mea nu a avut nimeni nici un fel de cancer . E posibil k eu sa am cancer ? va rog sa mi raspundeti k sunt f speriata si d medic nu vreau sa aud

...
scris de vizitator, December 08, 2009

in primul rand, as vrea sa stiu daca e posibil sa ai cancer la san daca ai 21 de ani? pentru ca am un nodul aproape de axila, si mama are la fel, dar ea are 50 de ani si a fost la doctor si i-a spus ca nu e de natura canceroasa, e doar un ganglion .... mi-e frica sa ma duc la doctor ....

...
scris de Predescu Mara, February 04, 2010

Imi amorteste, ma doare si chiar am senzatia ca imi paralizeaza mana stanga. Alertata, am luat un antibiotic-oxacilina si imi trece, dar revin aceleasi simptome prezentate mai sus, dupa doua, trei saptamani. Ce poate fi? Stie cineva? Multumesc!

...
scris de Predescu Mara, February 04, 2010

Am uitat sa mai mentionez ca pe langa ,ca ma doare mana stanga, cu senzatie de paralizie, de fapt ma doare si axila stanga. Este posibil sa am cancer la sanul stang! Astept un raspuns. Multumesc!

...
scris de cristina nts, March 04, 2010

am dureri la sanul stang si ma arde ....as putea sa am noduli ....

...
scris de cristina nts, March 04, 2010

va rog sa mi raspunde ti

...
scris de vizitator, March 07, 2010

am fost la doctor si am facut oechografie mamara si mia esit doi ganglioni unul este de 8;3mmsi celalalt de 7;9mm va rog sa imi dati raspuns.daca am cancer sau nuam.

...
scris de elena.b, March 27, 2010

o durere in mana dreapta poate sa fie simptoma cancerului la sanul drept?

...
scris de alina 28 martie 2010, March 28, 2010

dureri de sani poate fi inceputul unui cancer mentionez faptul ca acum doi ani am nascut un copil nu lam alaptat si de atunci am dureri de sani

...
scris de scris de maria 21ap 2010, April 22, 2010

am doua chisturi la parte stanga si ma dor am fost la medic acum doi ani asi putea avea ceva grav
ca nu am bani de a merge la cluj ras


...
scris de maria 22 aprilie 2010, April 22, 2010

am un nodul de 2,3 cm si nu am bani sa merg la un medic specialist

...
scris de maria 22 aprilie 2010, April 22, 2010

am un nodul la sinul sting de 2,3 cm ca am facut mamografie dar nu am bani sa merg la un medic specialist mai departe pentru alte investigatii multe femei mor din cauza banilor, avem un sistem f prost in ROM la noi ca la nimeni. Astept raspuns

...
scris de steluta 41ani, May 03, 2010

am un nodul la san este aproape sub brat are 2,5cm si am mai multi ganglioni mici sub brat e posibil sa am cancer?mamografie am facut in februarie 2010 nu mia iesit cancer ce sa fac mai departe

...
scris de incrosnatu liliana caracal, May 10, 2010

cat costa o ecografie mamara in bucuresti ?

...
scris de dragut, June 01, 2010

eu am sanii mici si de cateva zile ma cam dor si sa-u marit un pic si am 23 ani e posibil de cancer?

...
scris de gorban, June 24, 2010

ma ustura cand fac efort ce poate fii

...
scris de gorban, June 24, 2010

am uitat sa mentionez ca ma ustura sanul stang

...
scris de alina fotanis, June 29, 2010

mi-a iesit de vreo saptamana un nodul pe sanul stang si ma doare cand il ating trebuie sa ma ingrijorez. mentionez ca sunt in perioada ciclui.


...
scris de corne cata, July 21, 2010

de ceva timp am dureri groznice la san nu stiu ce sa mai fac nu mi am inceput viata sexuala ,am dureri ingrozitoare mai ales cand misc din ei sau atunci cand sar in sus.sunt foarte speriata va rog un raspuns !

...
scris de io, July 25, 2010

si pe mine ma doare sanul drept si e putin deformat dar fetelor e timpul sa mergem la un specialist nu sa ne punem fel si fel de intrebari sper sa nu fie nimik grav la fel va doresc si voua dar trebuie sa consultam un specialist.

...
scris de adriann, August 07, 2010

buna ziua mama mea are o secretie din sanul stang e posibil sa aiba cancer la san?

...
scris de iftimia, August 12, 2010

o data cam la doua saptamani mi se intareste sanul drept si am si secretii mamare poate fi cancer?

...
scris de natyy, August 17, 2010

am 12 ani si in urma cu 2 zile m.am lovit la sani si au inceput sa sangereze si apoi sa se cicatrizeze. acum sangereaza din nou si se cicatrizeaza fara motiv. e posibil sa fac cancer? va roggg raspundeti.

...
scris de larisa 91, August 30, 2010

am sani mari ..si deci sunt mai grei...iau si antibebe......as vrea sa stiu daca la 19 ani poti avea cancer la san?din cate am aflat nu prea poti ..pt ca sanul nu este complet dezvoltat ........

...
scris de simo 22 ani, September 07, 2010

am dureri la sanul stang spre exterior,ma doare cu tot cu umar.....va rog,un sfat.multumesc.

...
scris de vizitator, September 21, 2010

AM 21 DE ANI SI MA DOARE SANUL DREPT, DAR AM SI INTEPATURI SI ESTE SI MAI MARE DECAT CELALALT SAN OARE AM CANCER VA ROG RASP

...
scris de silvia 33 ani, September 23, 2010

ma doare de 3 zile mana stanga si imi amorteste si mi s-a umflat putin axila si gatul pe partea stanga , am facut operatie anul trecut in octombrie (mi s-au extirpat 2 noduli dar nu de natura canceroasa) am intrat in panica , ce sa fac , am cancer?

...
scris de silvia 33 ani, September 23, 2010

va rog sa-mi raspunda cineva

...
scris de scris de geta 32 ani, October 01, 2010

am o durere la sanu stang si durerea se termina prin a ma frige,si in timpu ce ma dore ma si frige un pic

...
scris de ionela 79, October 04, 2010

buna sunt mama unei fetite minunate de 4 ani .acum 1 an mi-a aparut un nodul la sanul drept ma doare numai la menstruatie cu 1 saptamana inainte .Poate fi cancer?

...
scris de mirela s, October 08, 2010

bunaziua mam lovit la san si am o vanataie pe mamelon este posibil sa fie cancer? va rog sa-mi raspundeti

...
scris de ancuta_atu, October 13, 2010

buna ziua sunt mama unui baietel de un anisor la o luna dupa ce am nascut am fost operata de mastita acuta la sanul drept.aceiasi dure pe care am avut-o atunci o am si acum.este posibil sa am cancer?

...
scris de claudia_irina, December 12, 2010

Buna am 20 de ani si de cateva saptamanii ma doare sanul drept poate fi si de la sutien va rog raspundeti?

...
scris de C. Bitulescu, December 31, 2010

Am 62 de ani si pot spune ca sunt unul din putinele cazuri fericite cu cancer la san tratat, probabil si datorita faptului ca l-am descoperit in stadiul doi dar mai ales datorita unui tratament naturist extrem de eficient care il recomand tuturor femeilor bolnave de cancer la san. Daca doriti sa-mi aflati povestea intrati pe siteul http://cancerulinvins.blogspot.com/ Va doresc multa sanatate!

...
scris de dumitru cristina, January 12, 2011

am 31 ani de 2 ani ma chinuie sinul drept .intii fac febra apoi frisoane dupa care pe linga sfirc se inroseste si coace puroind afara am incercat tot felul de antibiotice dar trece si la interval de 2 3 luni apare din nou.
ce credeti ca ar putea fi.

...
scris de vizitator, January 22, 2011

buna m-ar interesa daca se pot face implanturi daca am noduli la sani nus cancerosi va rog rasp

...
scris de munteanu maria elena, January 23, 2011

ma doare la sanul stang intr-o parte si cateodata ma arde ar putea fi cancer la san? Va rog sa-mi raspundeti.

...
scris de anooonim, February 01, 2011

buna:-s.deci de ieri ma doare sanul stang si mi sa intarit partea de sub sfarc.-s. si s-a inrosit.. si as vrea sa stiu daca ar putea fi cancer de san;|. Multuumesc:*.!

...
scris de Alexandra1980, February 05, 2011

E nu pot sa inteleg cum puteti pune astfel de inrebari pe site..
Gen, am 2 noduli, unul de atati mm, altul de atati mm, e cancer sau nu?
De unde ar putea sti cineva, chiar si medic fiind, daca e cancer sau nu?
Mergeti cu analizele, la doctori specializati si va vor da raspunsul.


...
scris de miha1986, February 08, 2011

buna,am 24 de ani si cu un an in urma am descoperit ca am un nodul la san am facut ecografii am fost la 3 doctori si toti mi-au spus ca e un fibroadenom.Am plans m-am suparat tare ca trebuia sa ma operez si eu eram super speriata ma gandeam la tot ce e mai rau.am ajuns la Cluj la domnul doctor Eniu si m-am operat in dec. cu toata frica pe care o aveam.va spun sa mergeti la ecografii si sa nu va fie frica de operatie la mine a trecut cu bine operatia si rezultatu a fost k,nu m-a durut nimic dupa operatie iar a2a zi am plecat acasa.Sanatatae multa si sa treceti peste frica,eu cred ca eram cea mai fricoasa dar a fost totul bine cu ajutoarul lui Dumnezeu

...
scris de mary9597, April 07, 2011

am 14 ani si ma dor sanii f tare de la un timp...nici nu pot sa dorm pe burta de durere...nu mi-a venit ciclul niciodata si nuj ce sa fac...cred k am o infectie in uter si poate asta este cauza durerilor...se poate sa am cancer la san la varsta mea?...sa ma ajute cineva pls


...
scris de c raluca, April 17, 2011

am 34 ani si am 3 noduli de la sinu sting am facut eco si mamografie si mia recomandat operatia la fundeni sunt durerosi acum o sa fac biopsia dar sa vrea sa stiu daca a incercat cineva alt tratament si a dat rezultate nu stiu ce sa fac

...
scris de grozavu iulia, July 01, 2011

am 25 de ani am o fetita de un an si 3 luni
acum cateva luni mia aparut un ganglion la sanul drept ar putea fi canceros

...
scris de Utsa, July 19, 2011

Buna ziua ! Va rog frumos ajutati-ma si pe mine . M-am intepat la san si ma doare in jur . Nu a fost o intepatura tare , un pic , a curs putin sange .Posibil sa fac cancer ? Bunicul a avut cancer dar nu cred ca are importanta , deoarece el este barbat si este in varsta . Nu am mers la doctor sperand ca imi dati ceva sfaturi ! PS: am 13 ani.Multumesc!!:*

...
scris de nena*, November 13, 2011

de un an de zile ma doare sanul stang...acum cateva luni am avut o umflatura tare si dureroasa aproape de axila,dar la o luna si ceva a disparut acea umflatura..dar a ramas durerea..ma doare f tare sanul cu tot cu umar gat si mana stanga...e posibil sa fie cancer?nu am facut nici o radiografie..imi este teama de rezultat..am 36 de ani si o fetita de 11 ani..va rog sa.mi dati si mie un raspuns la temerile mele..multumesc anticipat!

...
scris de nena*, November 13, 2011

unde se citesc raspunsurile la intrebarile noastre?

...
scris de nena*, November 13, 2011

am uitat sa mentionez ca nu am in familie pe nimeni bolnav de cancer..

...
scris de steluta jarcau, January 27, 2012

am 23 de ani si am o durere la ambii sani si o intaritura k niste noduli in urma cu un an am fost la medic si mi spus ca nu este nimic grav sa stau linistita.aceasta durere vine si dispare si este numai deasupra sanului ....pate fi ceva grav sau sa fie ceva temporal .si cum trebuie tratata multe multumiri.

...
scris de Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , December 03, 2013

Multumesc pt raspuns am26 de ani nam fost la doctor am sini foarte mari nustiu de ce cred ca am cancer la sinu sting cind ma ating simpt putin asa ca o vena mai groasa oarei normal dar numa doare nimica vamultumesc pentru raspuns

...
scris de Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. , December 03, 2013

Nu stiu ce seamna aia nodul la sin

...
scris de replica iwc watches, January 04, 2014

<a rel="nofollow" href=http://trentonlofts.com/philippe.html>replica patek philippe</a> N well prepared and as well as distinctive website published by partners in this area people individuals who else engagingly recount their specific sports intrusions <a rel="nofollow" href=http://cheddarbay.com/panerai/â>fake panerai watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.alpine-air.com/faux.php>rolex for $80</a> ,--Catalogue log

...
scris de Maria47, February 23, 2014

Am 46 de ani sunt la menopauza de un an ,si de citeva zile am descoperit un nodul cam de doi centimetri sub sinu sting .Mentionez ca in ziua cind lam descoperit imi iesise sirma din sutien si toata ziua ma jenat,practic seara am descoperit nodulu.Imi este foarte frica de ce poate fi mai rau,imi este si frica,ca acel nodul a fost de mai mult timp acolo. Oare poate sa fie cancer,sunt in germania la munca,aici nici nu pot merge la medic ca este f scump,si pina merg acasa in ro mai sunt inca doua luni,a mai patit careva din voi sa va jeneze sirma sutienului si sa se formeze in acel loc un nodul ?

...
scris de blaga zenovia elena, January 27, 2015

Buna nu am ciclu menstrual de 4ani si10 luni si ma doare foarte rau sani la nastere mi sa facut extractie uterina

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii