Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Stil si bun gust: cum sa combini hainele?

Joi, 22 Septembrie 2011
Stil si bun gust: cum sa combini hainele?
Sursa foto: Hepta
Combinarea hainelor
poate fi o adevarata provocare si de cele mai multe ori, este vorba de bun gust. Poate tie iti place, dar altora nu.

Dar combinarea hainelor si bunul gust se refera la ceva mai mult decat la niste haine trendy de firma. Stilul tau personal se bazeaza pe abilitatea ta de a combina piesele vestimentare, prin urmare inspira-te din ponturile noastre pentru a afla cum poti combina hainele intr-o maniera ideala.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont in momentul in care combini hainele este ca tinuta trebuie sa vorbeasca despre tine, despre gusturile tale, personalitatea ta, individualitatea ta si nu a unui brand sau a logo-ului unui designer de pe o geanta sau bluza.

Stilul este ceva ce exprima gustul tau si preferintele tale si desi nu este nimic in neregula cu logo-urile unui designer sau brand, ele nu iti definesc stilul tau caracteristic, nu indica nivelul tau de bun gust.

Adu-ti aminte de tinutele vedetelor aflate pe lista neagra. Ele poarta haine create de designeri, dar nu reusesc intotdeauna sa le combine cum trebuie. Inca o data, poate fi vorba si de bun gust, dar exista cateva reguli in ceea ce priveste asortarea pieselor vestimentare.

Marimea ideala

Marimea ideala nu se refera doar la masura hainelor, ci si la acele piese vestimentare potrivite in functie de constitutia corpului tau. In momentul in care alegi hainele, incearca sa observi diferenta pe care o anumita piesa vestimentara o poate face in ceea ce priveste constitutia corpului tau. Ascunde cat trebuie sau lasa sa se vada prea multe? Scurteaza picioarele? Este foarte important sa arati bine in hainele care iti plac. Din pacate, uneori, rochiile care iti plac te pot face mai scunda sau pot accentua ceva ce tie ti-ar fi placut sa ascunzi.

Culorile si imprimeurile

Culorile si imprimeurile sunt foarte importante deoarece pot pune iti pot pune in evidenta ochii, parul sau nuanta pielii, te pot face sa arati mai palida sau terna. In momentul in care iti cumperi haine, incearca mai multe culori si imprimeuri si vezi care ti se potrivesc cel mai bine. Mai tarziu, in momentul in care combini mai multe piese vestimentare, poti folosi aceleasi culori si imprimeuri pentru a evidentia punctele tale forte.
 
Exista foarte multe modalitati si metode de combinatie a pieselor vestimentare pentru a obtine tinuta potrivita. Ai nevoie doar de putina fantezie si creativitate. Stilul reprezinta viziunea ta. Prin urmare foloseste-te de aceasta viziune pentru a crea cele mai elegante tinute care sa atraga atentia.

Centrul de interes


Poti alege o singura piesa vestimentara din garderoba ta intr-o culoare puternica si sa o folosesti drept piesa centrala in jurul careia sa iti construiesti tinuta. Incearca sa eviti clisee de genul bluza alba combinata cu pantaloni negri sau incearca sa spargi monotonia tinutei adaugand o pata de culoare printr-o jacheta interesanta, pantofi mai ciudati sau accesorii.
 
Piesele vestimentare clasice

Cu siguranta ai cateva piese vestimentare clasice in garderoba ta precum fusta creion sau pantalonii negri, o camasa alba sau o jacheta.

In momentul in care combini mai multe piese vestimentare, poti include si una dintre aceste piese clasice, dar pentru a le pune in evidenta si a atrage atentia asupra ta, acorda atentie detaliilor precum pantofii, geanta, accesoriile, palariile sau bijuteriile, acele detalii care pot face o diferenta.

Combinarea culorilor si a formelor

Nici acest lucru nu este usor, dar este foarte important sa incerci diverse culori daca vrei sa iti inviorezi tinuta si garderoba ta, in general. Alege culorile care ti se potrivesc cel mai bine si care iti pun in evidenta nuantele pielii si ale parului. Incepe prin combinarea culorilor, nuantelor neutre, culorilor de baza precum negru si alb si acorda atentie si texturilor.

Formele sunt foarte importante. Pernitele pentru umeri sunt indicate in cazul in care ai umerii mici, de exemplu. Fii atenta la formele si croielile care se potrivesc cel mai bine constitutiei corpului tau. Descopera ce fel de decolteuri ar trebui sa porti, care te-ar avantaja si ti-ar pune cel mai bine in evidenta trasaturile.

Si inca ceva in plus

Dupa ce te-ai straduit sa iti alcatuiesti tinuta ideala, cum ramane cu parul si machiajul? Acestea ar trebui sa se asorteze cu tinuta ta sau sa fie usor contrastante pentru a da un accent in plus si diferit look-ului tau.

Apeleaza la ajutorul profesionistilor in ceea ce priveste stilul de coafura, astfel incat sa iti faci o coafura in functie de forma fetei si alege un machiaj potrivit si diferit pentru fiecare tinuta in parte.

Daca nu iti place sa te machiezi, tot trebuie sa arati impecabil si sa ai niste sprancene frumos pensate, de exemplu.

Te-ar putea interesa:
  • 10 reguli de bun gust si stil

    Orice femeie isi doreste sa arate bine, dar unele nu stiu cum sa obtina acest lucru. Drept dovada, poti observa multe femei pe strada care nu stiu sa se imbrace. Foarte multe dintre ele poarta aceleasi haine lipsite de bun gust si in acelasi stil. Diversitatea culorilor si combinatia gresita de stiluri i-ar intrista pe designeri.

  • Tinute - Te avantajeaza hainele largi?

    Tie ce haine iti place sa porti? Haine largi sau stramte ? Daca esti mai plinuta, crezi ca hainele largi te ajuta sa pari mai slaba ?

  • Hainele largi sunt cool!

    Una dintre cele mai importante reguli in fashion este ca trebuie sa porti haine care ti se potrivesc perfect, care iti imbraca trupul seducator, nici prea stramte, nici prea largi. Cu toate acestea, una dintre cele mai importante tendinte ale sezonului toamna/iarna 2012-2013 consta in haine largi, dar cu atitudine. Oversize is cool! Orice haine largi – de la haine-cocoon la pantaloni bufanti, de la fuste cu volum la pulovere XXL – vor fi in trend in aceasta toamna. Insa pentru a fi stylish va trebui sa respecti cateva reguli. Iata cum sa porti hainele oversize…

  • 5 modalitati de a stratifica hainele fara volum

    Modalitatea numarul 1 de a supravietui in sezonul rece: stratifica. Ti-am pregatit 5 combinatii de stratificari pentru orice ocazie si orice nivel de schimbare climatica de la interior la exterior. Trebuie sa ramai la caldura si sa fii plina de stil in acelasi timp.

  • Hainele Victoria Beckham, accesibile online

    Cui nu-i place de Victoria Beckham si cine nu suspina dupa creatiile sale? Fie ca e vorba despre haine sau despre accesorii, tot ce poarta semnatura fostei Spice Girl este absolut senzational!

Mesaje (1) »
...
scris de Jess2929, March 05, 2016

Bună, Am si eu o problema cu combinația între culori, nustiu cum sa asortez nici hainele pe mine.. nu ma îmbrac foarte rau dar miar place sa ma îmbrac si mai bine.. ce sfaturi miati putea da ...

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii