Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ceaiul de valeriana, „arma” impotriva fumatului, insomniilor si migrenelor

Joi, 08 Septembrie 2011
Ceaiul de valeriana, „arma” impotriva fumatului, insomniilor si migrenelorValeriana este o planta medicinala care se bucura de o apreciere mare in medicina naturista. Daca simti ca nu poti adormi, sau daca suferi de palpitatii, stari de nervozitate, neliniste, ceaiul de valeriana constituie un remediu excelent.

Este considerat cel mai eficient tratament naturist impotriva insomniilor, afectiune de care sufera cel putin 30% dintre adulti, dar trateaza cu succes si depresia, stresul sau starile de nervozitate extrema.

Ceaiul de Valeriana este facut din uleiuri esentiale extrase din radacina plantei de valeriana (Valeriana officinalis). Fiind de regula gasita atat in Europa cat si in anumite parti ale Asiei, valeriana este o planta cu flori perene, roz sau albe, avand un efect sedativ, relaxant.

Beneficiile ceaiului de valeriana sunt numeroase:

- trateaza insomnia; tratamentul cu valeriana nu te va face somnoros in timpul zilei, ci doar te va ajuta sa te relaxezi, somnul instalandu-se mai usor, doar daca esti obosit, dar nu poti sa inchizi ochii;

- actioneaza ca un sedativ natural, reducand anxietatea, precum si alte stari de neliniste, teama, cum ar fi depresia, stresul de zi cu zi;

- ajuta la tratarea crizelor de isterie, dar si alte disfunctii nervoase;

- poate ajuta la oprirea spasmelor musculare si convulsiilor, actionand doar complementar cu tratamentul epilepsiei, si nu ca substitut;

- ajuta la reducerea migrenelor;

- este analgezic, ajutand la ameliorarea durerilor menstruale;

- protejeaza si calmeaza sistemul digestiv, prevenind crampele;

- poate fi de ajutor in tinerea sub control a problemelor respiratorii, cum ar fi astmul;

- te ajuta sa renunti la fumat. Ceaiul facut din planta de valeriana ii da tutunului un gust rau, gretos care te face sa nu mai doresti sa fumezi, in acelasi timp ajutand la eliminarea starii de anxietate, declansate de privarea organismului de tutun;

- poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale si la impiedicarea sau incetinirea aparitiei tumorilor;

- unul dintre avantajele majore ale acestui ceai este faptul ca nu creeaza dependenta.

Tratamente naturiste cu ceai de valeriana


Pentru tratarea starilor de insomnie. Se recomanda a se consuma intre trei si cinci cesti de ceai de valeriana pe zi. Ultimul pahar de ceai trebuie sa fie baut cu aproximativ 30 de minute inainte de a merge la culcare. Desi nu este o planta toxica, este bine sa se ia in doze mici.

Indicat este sa incepi tratamentul cu mai putine cesti de ceai pe zi, pentru a vedea ce efect are asupra organismului tau. De asemenea, nu bea ceai de valeriana daca trebuie sa ramai treaz pentru a termina un proiect, pentru a nu fi nevoit sa combati efectul relaxant al ceaiului.

Pentru calmarea durerilor menstruale se recomanda a se bea zilnic pana la trei cani de ceai cald din urmatorul amestec de plante: 20 g radacina de valeriana, 20 g flori de musetel si 20 g frunza de menta.

Se pune apa la fiert si se opareste amestecul (1/4 l la 2 lingurite de plante). Este recomandat ca ultima cana de ceai sa se bea inainte de culcare.

Daca ai migrene sau nevroze trebuie sa bei doua-trei cani de ceai pe zi din urmatorul amestec de plante: flori de levantica, radacini de valeriana, frunze de menta, ciubotica cucului si frunze de rozmarin.

Daca vrei sa renunti la tigari, in mod natural, cu ajutorul plantelor, urmareste indeaproape pasii: la micul dejun, bea o ceasca de ceai de efedra, un dilatator bronsic si diuretic natural, care ajuta corpul sa scape de toxinele gasite in fumul de tigara.

La masa de pranz si cina bea cate o cana de ceai de menta, amestecat cu 1/2 lingurita de ghimbir, iar inainte de a merge la culcare, bea o ceasca de ceai de radacina de valeriana, pentru a scapa organismul de pofta de nicotina. De asemenea, ia cel putin 3g de vitamina C in fiecare zi, pentru ca ajuta la repararea tesuturilor si la cresterea sistemul imunitar.

Valeriana nu trebuie luat impreuna cu alte medicamente, in special cu acelea, care slabesc sistemul nervos central, cum sunt sedativele sau antihistaminele.

De asemenea, cand urmezi un tratament cu valeriana nu trebuie sa consumi alcool, nu trebuie sa conduci si nici macar sa te urci la volan. Totodata, specialistii recomanda sa nu se administreze valeriana inainte de o interventie chirurgicala, sau oamenilor care prezinta afectiuni ale ficatului.

Consulta un medic inainte de a incepe tratamentul.

PONT!

Un dezavantaj al valerianei il constituie mirosul neplacut, dar si gustul diferit, putin ciudat, de aceea, uneori este o idee buna sa amesteci planta de valeriana cu alte ceaiuri calmante, mai parfumate, precum ceaiul de tei.

Mai multe informatii despre beneficiile ceaiului de valeriana si despre proprietatile curative ale altor ceaiuri se pot afla in cadrul Festivalului de Ceai si Cafea (Tea&Coffee Festival) care va avea loc in Bucuresti intre 12 si 18 septembrie 2011. Pentru mai multe detalii despre acest eveniment, cei interesati pot accesa www.tea-coffee.ro

Ceaiul de valeriana, „arma” impotriva fumatului, insomniilor si migrenelor






Te-ar putea interesa:
  • Anticorpii rechinilor - arma impotriva cancerului

    Cercetatorii australieni au descoperit ca anticorpii din sangele rechinilor reprezinta o arma eficienta in lupta impotriva cancerului, conform unui studiu recent efectuat de Universitatea La Trobe din Melbourne, relateaza BBC News Online, preluat de MEDIAFAX.

  • Singuratatea are efectele fumatului asupra organismului

    Singuratatea contribuie la cresterea presiunii arteriale si a nivelului stresului, sporind riscul aparitiei maladiei Alzheimer, si are efecte la fel de nocive asupra organismului ca fumatul si obezitatea, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Chicago (SUA), informeaza Deccan Herald.

  • Interzicerea fumatului in locurile publice scade cu o treime cazurile de infarct

    Interzicerea fumatului in locurile publice poate reduce cu 36% numarul infarctelor, o dovada in plus care vine in sprijinul ideii de a impiedica angajatii sa fumeze la locul de munca, au anuntat cercetatorii americani, citati de Reuters.

  • Un medicament impotriva hipertensiunii lupta si impotriva sclerozei in placi

    Un medicament folosit in tratarea hipertensiunii arteriale este eficient si in tratarea sclerozei in placi, putand sa impiedice sau chiar sa inverseze efectele maladiei, caracterizata prin paralizia muschilor, potrivit unui studiu american publicat in Proceedings of the National Academy of Science.

  • Ceaiul verde - sursa ta de energie

    Una dintre cele mai sanatose bauturi este ceaiul verde( Camelia Sinensis), ce  provine din China. Datorita continutului de polifenoli, antioxidanti puternici si teina, el poate inlocui cu succes consumul de cafea.

Mesaje (2) »
...
scris de SMT, March 21, 2013

vai vai cate am incercat. metoda silva, metoda iertarii, terapia respiratiei… cam la toate am inteles ca apar rezultate asa in cateva luni daca practici cum trebuie etc. cand, cum, unde??!? na, intr-un final am dat peste eliminarea stresului http://www.brainsync.ro/magazin/eliminarea-stresului/ ce poate fi mai frumos decat sa-ti pui casti pe urechi, sa stai juma de ora si sa nu trebuiasca sa faci nimic… sa vezi relaxare inca de la prima ascultare… nu am crezut pana nu am simtit-o pe pielea mea. acum, culmea gasesc si cum si unde si cand sa fac diverse pentru mine ;)

...
scris de fake Cartier Watches, November 15, 2013

For any even though these knockoff watches largely came from Japan. These watches could look okay, <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> but their Japanese movements <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>fake hublot</a> <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> , which could be a bit clunky, certainly are a dead giveaway <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> . Count on to pay under $80 for 1 of those.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii