Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

10 reguli de bun gust si stil

Luni, 18 Februarie 2013
Stilfeminin – 10 reguli de bun gust si stilOrice femeie isi doreste sa arate bine, dar unele nu stiu cum sa obtina acest lucru. Drept dovada, poti observa multe femei pe strada care nu stiu sa se imbrace. Foarte multe dintre ele poarta aceleasi haine lipsite de bun gust si in acelasi stil. Diversitatea culorilor si combinatia gresita de stiluri i-ar intrista pe designeri.

Ei incearca sa creeze colectii frumoase, sa lanseze noi trenduri, dar majoritatea femeilor prefera lucrurile ieftine si epatante.

Cu siguranta, motivul principal invocat este lipsa resurselor financiare pentru a-si cumpara haine de firma, dar specialistii demonstreaza ca acest detaliu nu este relevant.

Daca ai abilitati naturale pentru a-ti alege hainele potrivite atunci esti norocoasa. In cazul in care nu este asa, nu renunta! Bunul gust poate fi educat, trebuie doar sa urmezi cateva reguli si totul va fi bine.

1.Cu cat mai putin, cu atat mai bine


Evita sa iti cumperi texturi pe care nu le poti combina intre ele. Alege combinatiile in stil costum, dar nu in versiunea clasica, desi costumul clasic ar trebui sa fie indispensabil garderobei oricarei femei. Dar ar trebui sa poti combina toate piesele vestimentare din garderoba ta.

Gandeste-ti tinuta pana in cele mai mici detalii. Este trist sa vezi o fata care poarta o pereche de pantofi in cu totul alt stil decat cel al tinutei, la care a mai si asortat o geanta care nu se potriveste deloc.

Cel mai indicat este sa ai mai putine articole si accesorii care sa se potriveasca unele cu altele decat mai multe piese vestimentare de diverse texturi si stiluri diferite.

Sunt femei care reusesc o tinuta corecta per ansamblu si care nu deranjeaza din punct de vedere estetic. Dar daca iei fiecare piesa in parte, poti observa ca fiecare face parte din cu totul alt peisaj si stil, iar combinatia pe care au facut-o nu este tocmai una fericita. Sfatul este sa te limitezi in ceea ce priveste texturile, culorile si stilurile vestimentare pe care le combini. Incearca sa dai unitate tinutei tale si sa legi elementele armonios intre ele.

2. Problema calitatii


Hainele ieftine de o calitate precara nu vor arata niciodata precum cele scumpe. Hainele ieftine te fac sa ai un aspect la fel de ieftin si nu exista nici o diferenta in cazul in care alegi sa porti manusi sau pantofi ieftini. Toata lumea va observa ca ceva nu este in regula cu tine.

Investeste in cateva piese vestimentare de calitate buna decat in mai multe si ieftine. Texturile de calitate nu sunt ieftine, dar te vor face sa arati mai bine. Fii, totusi, atenta la produsele pe care le achizitionezi. Uneori, pretul nu este direct proportional cu calitatea. Poti gasi haine la un pret acceptabil, dar de o calitate foarte buna si in acelasi timp, haine foarte scumpe a caror calitate lasa de dorit.

Detaliile fac totul. Analizeaza bine croiul, cusaturile mansetelor, tivul, felul in care vine acea haina pe tine, daca are caderea potrivita si daca se adapteaza bine constitutiei corpului tau. Unele haine care, aparent, arata bine sunt foarte prost croite. Iar cusaturile pot face diferenta in ceea ce priveste tinuta unei piese vestimentare.

3. Economiseste


Uneori, totusi nu te poti abtine sa iti cumperi haine ieftine. Daca am dreptate, urmeaza totusi urmatoarea regula: nu combina niciodata piese vestimentare scumpe cu unele ieftine.

Blugii de firma vor avea un aspect ieftin in cazul in care ii vei combina cu un top pe care ai dat doar cativa lei. Potrivit sfaturilor designerilor, uneori putem alege articole de diferite preturi pentru aceeasi tinuta.

De exemplu, nu fa economii in cazul pantofilor, lenjeriei, puloverelor si a produselor cosmetice. Dar poti alege sa iti cumperi pantaloni putin mai ieftini. Secretul este sa iti cumperi articole de imbracaminte cu care poti jongla si care iti permit sa faci diverse combinatii in ceea ce priveste tinutele tale. Trebuie sa stii ceea ce vrei si ceea ce te reprezinta. Incearca sa iti stabilesti o culoare preferata sau un stil vestimentar care te caracterizeaza si construieste-ti intreaga garderoba in jurul acestui detaliu.

Sigur exista o piesa vestimentara care iti place mai mult sau un accesoriu pe care l-ai purta tot timpul. De exemplu, daca iti place sa porti bratari, nu are rost sa te chinui si sa investesti banii cumparandu-ti si coliere. Poti gasi o gramada de bratari de stiluri diferite pe care sa le poti asorta in fuctie de tinuta adoptata.

4. Alege ceea ce ti se potriveste


Moda te invata ce sa porti, dar asta nu inseamna ca trebuie sa te iei dupa toate tendintele si propunerile designerilor. De exemplu, blugii cu talie joasa care sunt la moda nu le avantajeaza pe femeile cu picioare scurte. Trebuie sa ai mereu in vedere imaginea ta.

Daca ceva arata grozav pe tine, poarta acea piesa vestimentara, dar daca simti ca nu ti se potriveste, renunta. In fiecare sezon, poti vedea o multime de stiluri si modele pe podium si asta iti permite sa gasesti o multime de lucruri care sa ti se potriveasca.

Sfatul este sa alegi doar ceea ce ti se potriveste si ceea ce te reprezinta.

5. Culorile


Primul lucru pe care ochii unei persoane il percepe sunt culorile, mai ales daca nu sunt combinate cum trebuie. O combinatie intre o jacheta galben lamaie si o pereche de pantaloni de o nuanta puternica de portocaliu va atrage toate privirile, dar nu vor fi priviri apreciative, ci pline de surprindere.

De aceea este foarte important sa alegi corect culorile. Majoritatea oamenilor care vor sa arate mai mult sau mai putin elegant prefera sa poarte haine in nuante inchise de negru sau gri si doar uneori mai adauga cate o pata de culoare in tinuta lor.

Dar aceasta metoda are si dezavantaje. Nuantele inchise nu ies in evidenta si odata adoptate intr-o tinuta, nu te vor face cu nimic mai speciala decat restul lumii, iar culorile puternice este posibil sa nu ti se potriveasca.

In cazul in care culorile moderne nu dau bine in tinuta ta, alege accesorii care sa iasa in evidenta, in timp ce celelalte piese vestimentare sa fie intr-o cu totul o alta nuanta, mai potrivita pentru tine.

Regula dress code-ului recomanda sa nu combini mai mult de trei culori in aceeasi tinuta. Bineinteles, este la moda trendul color block. Dar ai grija cum combini culorile, sa nu cumva sa obtii un efect de papagal in loc de curcubeu armonios.

6. Lenjeria


Lenjeria intima confera fiecarei femei un plus de feminitate. Unele femei se gandesc ca, din moment ce nu se vede pe sub haine, pot purta aproape orice. Daca porti ceva vechi si putin atractiv, acest lucru se va observa in comportamentul tau.

Dar daca porti lenjerie din matase si pantofi, ba chiar si un costum elegant, te vei simti speciala si sexy.

Renunta la vechea lenjerie si cumpara-ti cateva seturi noi. Ba mai mult, cumpara-ti cateva seturi pentru ocazii speciale. Chiar daca nu se vede, pentru a te simti bine in pielea ta, alege un set de lenjerie intima care sa se asorteze cat de cat cu tinuta pe care o porti. Ideea este sa dai unitate tinutei tale si asta include si lenjeria intima. Lenjeria este un detaliu foarte important din tinuta ta.

Prin urmare, nu il trece cu vederea. Achizitionarea unui set nou de lenjerie intima, fina, cu dantela sau din matase, poate fi o adevarata experienta si o sursa de bunadispozitie pentru o zi intreaga.

1lenjerie-intima.jpg
2lenjerie-intima.jpg
3lenjerie-intima.jpg
4lenjerie-intima.jpg
5lenjerie-intima.jpg
6lenjerie-intima.jpg
7lenjerie-intima.jpg
8lenjerie-intima.jpg
9lenjerie-intima.jpg
 


7. Pantofii


Nu cred ca exista vreo femeie care sa nu adore pantofii. Pantofii reprezinta un simbol al frumusetii si confortului. Dau eleganta oricarei tinute. Te ajuta sa iti ascunzi imperfectiunile, te fac sa pari mai inalta sau dau impresia de picioare mai lungi. Indiferent pentru ce scop alegi pantofii, fii atenta la calitatea lor.

O pereche de pantofi de calitate te va tine mai mult, va arata mai bine si nu te vor durea picioarele. Nu este oare suficient pentru a intelege ca trebuie sa iti cumperi o pereche de pantofi de calitate?

1pantofi-lanvin.jpg
2pantofi-gucci.jpg
3pantofi-stella.jpg
 


8. Parfumul


Parfumul este indispensabil oricarei femei. Este, in fond, cartea ei de vizita. Femeile sunt impartite in doua categorii: unele care prefera sa foloseasca unul si acelasi parfum toata viata si cele care au tendinta sa experimenteze si sa schimbe des parfumurile.

Singura regula pe care trebuie sa o urmezi este sa eviti parfumurile ieftine si contrafacute, deoarece nu vor mirosi nicioadata precum iti vei dori tu.

Fiecare femeie ar trebui sa se rasfete cu cel putin o sticla de parfum de calitate. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa il alegi pe cel potrivit. Aroma ar trebui sa fie in armonie cu sufletul tau.

1armani-code.jpg
2bulgari-omnia.jpg
3burberry-weekend.jpg
 


9. Ocazia potrivita


Hainele tale sunt foarte importante, dar si ocazia si evenimentul la care ai de gand sa le porti sunt esentiale. Lipsa unei legaturi intre tinuta si ocazie poate fi dezastruoasa. O blana scumpa va arata ridicol daca o porti intr-un metrou. Prin urmare, informeaza-te ce trebuie sa porti la o expozitie, un pranz sau un eveniment mai sofisticat.

Dar, cel mai important lucru este sa te simti bine in pielea ta, sigura pe tine. Prin urmare, chiar daca nu da bine si e lipsit de bun gust, pana si acea blana poate arata bine in metrou daca stii cum sa o porti si daca se vede pe tine ca te simti bine purtand-o. Tot asa, exista riscul sa te imbraci adecvat, conform evenimentului, dar cu niste haine care nu te reprezinta deloc.

In acest caz, intr-adevar rezultatul ar fi mult mai dezastruos decat in cazul in care porti blana in metrou, dar tu te simti bine asa imbracata.

10. Cauta armonia


Doar o femeie poate observa fiecare detaliu al tinutei tale. Barbatii percep tinuta unei femei ca intreg si ori le place, ori nu le place.

Poti purta haine de firma din cap pana-n picioare si el nici macar sa nu te observe. Dar cu siguranta va observa o femeie care poarta o rochie oribila cu buline pentru ca ii sta bine in rochia respectiva, in timp ce tie nu ti se potrivesc deloc bulinele.

Marcile celebre nu sunt importante. Principalul lucru este ca merg de minune cu orice. Hainele ar trebui sa se asorteze cu starea ta de spirit, cu temperamentul tau, cu sezonul, momentul zilei, statutul social etc. Doar in acest caz te vei simti mai frumoasa, mai dorita si unica.

Dar, in final, atitudinea si siguranta de sine raman cele mai importante ingrediente ale unei tinute reusite. Poti fi imbracata din cap pana in picioare doar cu haine scumpe sau de firma, daca nu stii sa le porti sau nu te reprezinta, acest lucru se va vedea si rezultatul va fi unul dezastruos. Specialistii spun ca uneori, daca ai atitudine, poti sa iti pui practic orice pe tine si sa arati bine. Dar daca mai ai si stil si asortezi hainele cu bun gust, atunci este un punct in plus in favorea ta.

Ideea este sa nu porti foarte multe piese vestimentare daca nu le stii combina. Mai bine opteaza pentru o rochie feminina, dar bine accesorizata si efectul va fi unul pozitiv.

Foarte multe femei invoca lipsa resurselor materiale pentru a se imbraca bine. Dar, in final, tot trebuie sa porti ceva, ca doar nu ai sa iesi fara haine pe strada. Sunt doua aspecte deranjante si de care fiecare femeie ar trebui sa tina cont si in privinta carora nu exista nici o scuza.

Primul ar fi legat de culori. Indiferent ca te imbraci cu haine de firma sau cu haine second-hand sau ieftine, nu exista nici o scuza pentru potrivirea gresita a culorilor. Adica, aceasta inclinatie estetica ar trebui sa o aiba fiecare femeie, macar dezvoltata intr-o stare latenta. Imposibil sa nu existe in garderoba ta piese vestimentare care sa se potriveasca bine din punct de vedere cromatic.

Iar al doilea aspect este stilul. Daca iti iei un costum pe tine, clasic, nu iti lua drept incaltaminte adidasi. Sau daca porti o geaca sport, blugi, nu accesoriza tinuta cu o geanta eleganta si pantofi cu toc. Sunt greseli des intalnite pe strazile noastre si nu trebuie sa ai foarte multi bani pentru a le evita.

Trebuie sa iti pese macar putin de aspectul tau fizic si sa iti dai putin interesul. Nu e totuna cum iesi pe strada. Si, oricum, ar trebui sa reprezinte un minim respect fata de propria persoana. Prin urmare, fii atenta cum te imbraci. Succes!
 


Te-ar putea interesa:
  • Stil si bun gust: cum sa combini hainele?

    Combinarea hainelor poate fi o adevarata provocare si de cele mai multe ori, este vorba de bun gust. Poate tie iti place, dar altora nu.

  • 4 reguli de baza ale ingrijirii pielii

    Pielea are nevoie de un ritual zilnic de ingrijire care are la baza patru reguli, indiferent de tipul de piele. Bineinteles, trebuie sa tii cont de particularitatile pielii tale, care poate fi mixta, uscata sau cu tendinte de ingrasare, insa pentru a fi sigura ca ai o piele curata si sanatoasa, urmeaza cele patru reguli de baza ale ingrijirii pielii.

  • Stil - A fi la moda sau a avea stil?

    Dicolo de orice tendinte in fashion – sau poate chiar impotriva lor – stilul vestimentar este acel ceva unic si inimitabil pe care adevaratii eleganti il au. Cu stilul te nasti, il ai in sange, asa cum te nasti cu talentul, cu nobletea sau cu inteligenta.

  • Cum sa ai stil

    In fiecare sezon apare alt trend, o noua moda a unor produse abia iesite pe piata (recomandate sau propuse de designeri cunoscuti)... Insa ce sa faci ca sa fii in pas cu moda? Sau mai bine spus cum sa ai stil?

  • Tenisi cu Stil

    Obsesia Hollywood-ului pentru tenisi continua, iar Isabel Marant si Ash sunt conducatoarele acestui trend. Insa, acum a aparut o noua “jucatoare” pe teren: Monika Chiang. Manechinele Coco Rocha si Karolina Kurkova au fost surprinse purtand modelul Artemys al noului designer in timp ce se plimbau prin NYC.

Mesaje (11) »
...
scris de ele.ado, August 16, 2011

Minunate sfaturi,foarte utile,usor de realizat!Multumesc mult!

...
scris de McKayla, August 16, 2011

Da,bune sfaturi!Totusi,eu stiam ca se pot combina haine ieftine cu cele scumpe(am vz la tv intr-o emisiune in care nu stiu ce vedeta spunea lucrul asta si sunt si eu de acord cu acest lucru).

...
scris de NINACICA111, August 20, 2011

SUNT NISTE SFATURI FOARTE UTILE, CHIAR DACA NE PARE CA CUNOASTEM CUM SA NE IMBRACAM CU GUST UNEORI SUNT ASPECTE PE CARE LE NEGLIJAM...MERSI!!

...
scris de loretta_lips, February 18, 2013

McKayla, se pot combina hainele ieftine cu cele scumpe, dar cu grija. se poate intampla, asa cum se explica in articol, ca articolul scump sa se âmolipseascaâ de la cel ieftin si sa arate si el tot ieftin, dar se poate intampla si invers. de exemplu, o rochie ceva mai ieftina, dar de buna calitate (aici e secretul), asortata cu pantofi, poseta, un sacou in care s-a investit va crea o tinuta cu aspect pretios. daca aceea rochie ar avea o calitate indoielnica usor observabila, atunci toata tinuta e compromisa.

...
scris de Mirela213, February 26, 2013

Descrierea aceasta nu e copiata de aici cumva? http://www.facebook.com/photo.php?fbid=339151619520225&set=a.331147113654009.56957.328972343871486&type=1

...
scris de ziaristi de 2 lei, May 22, 2013

Ce penibil! Sa te numesti ziarist dar sa dai copy paste!!! Jenant!!!!!!!!!!http://www.facebook.com/photo.php?fbid=339151619520225&set=a.331147113654009.56957.328972343871486&type=1

...
scris de Fake Tag Heuer Watches, November 13, 2013

<a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer</a> For any even though these knockoff watches largely came from Japan. These watches could look okay, but their Japanese movements, which could be a bit clunky <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> , certainly are a dead giveaway <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>fake hublot</a> . Count on to pay under $80 for 1 of those <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> .

...
scris de patek philippe price, January 03, 2014

<a rel="nofollow" href=http://www.alpine-air.com/faux.php>replica watch for sale price</a> The fashion Duplicate Hublot watches are characterized though only by their radical style <a rel="nofollow" href="http://cheddarbay.com/panerai/â">fake panerai watches</a> on sale <a rel="nofollow" href=http://cheddarbay.com/panerai/â>fake panerai watches</a> . <a rel="nofollow" href=http://trentonlofts.com/philippe.html>trentonlofts.com/philippe.html</a> <a rel="nofollow" href=http://trentonlofts.com/philippe.html>patek philippe fake</a> The organization has a determination for good quality and designs at a decrease price tag <a rel="nofollow" href=http://www.alpine-air.com/faux.php>faux rolex watches</a> . The precision from the Replica Hublot watches is also past any flaw because the very same because the genuine ones <a rel="nofollow" href=http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html>replica tag heuer watchesâ</a> .

...
scris de Raluca002, June 06, 2015

Interesante sfaturi si foarte usor de urmat ... :D Puteti intra si pe http://rochiidesearalungi.com/, un site cu recomandari rochii de seara lungi ieftine si elegante din colectia 2015 :D

...
scris de vizitator, March 17, 2016

Hai ca exagerezi cu tinutele scumpe. Nu tot ce este scumo este si de calitate.

...
scris de Cecilia89, March 17, 2017

Foarte interesant acest articol. Este foarte important sa cunoastem ceea ce ne face sa fim feminine si unice in felul nostru. https://missgrey.ro/ro/

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii