Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Caderea parului la copii

Miercuri, 01 Septembrie 2010
Caderea parului la copii
Foto: Hepta
In mod normal, parul se regenereaza si cade, insa cand controlarea acestui proces este o problema, poate deveni o experienta stanjenitoare pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, caderea parului la copii este la fel de des intalnita ca si la adulti si exista copii care, inainte de a ajunge la varsta adolescentei, se confrunta cu cel putin o forma de cadere a parului.

Din fericire, o treime din copiii afectati de probleme de cadere a parului le vor depasi fara tratamente.

Caderea parului la copii poate fi cauzata de afectiuni precum: tinea capitis, trichotillomania la copii si alopecia de tractiune.

Tinea capitis

Aceasta boala este provocata de o infectie fungica care ataca pielea, sprancenele, genele si scalpul si este des intalnita la copii. Aceasta boala poate produce o usoara senzatie de mancarime si disconfort pe scalp, ducand la caderea parului si la formarea de pete rotunde.

Tinea capitis este cauzata de un parazit si este o boala contagioasa, care poate fi raspandita prin intermediul obiectelor, cum ar fi produsele de ingrijire a parului: piepteni, perii, agrafe sau orice obiect care vine in contact cu pielea.

De aceea, copilul tau nu trebuie sa imparta aceste produse cu un alt copil. De asemenea, el trebuie sa isi spele mainile des, pentru a preveni transmiterea de orice fel.

Cele mai comune simptome ale acestui tip de cadere  a parului ar fi punctele mici, negre, mancarimile, leziunile rotunde si solzoase, inflamatiile si umflarea zonei afectate.

Tinea capitis este tratabila. Medicamentele antifungice, administrate pe cale orala si sampoanele medicale omoara ciuperca.

Trichotillimania


Aceasta nu este o boala, ci o tulburare psihologica si presupune smulgerea parului. In mod normal, este cauzata de traume sau de stres si se recomanda consultarea unui psihiatru cand copilul tau se confrunta cu aceste simptome. Smulgerea parului la unii copii poate deveni ciclica si incontrolabila in cazul in care nu se apeleaza la medic.

Cauzele acestei probleme la copii pot fi stresul sau traumele si singurul tratament eficient este ajutorul unui psihiatru care are experienta in tulburari obsesiv compulsive.

Alopecia de tractiune

Alopecia de tractiune se intalneste cel mai des la fete, dar este o afectiune ce poate fi prevenita.

Aceasta este cauzata, de obicei, de aranjatul constant al parului, cum ar fi indreptarea, adaugarea de produse chimice sau coafarea parului. Parul unui copil este subtire si fragil si nu poate suporta multa ingrijire si tensionare.

Cele mai frecvente cauze de alopecie de tractiune ar fi folosirea excesiva a produselor chimice si coafarea parului in exces, cum ar fi realizarea cozilor stranse si a coafurilor ce trag parul in loc sa-l lase sa se relaxeze.

Nu exista simptome pentru alopecia de tractiune, parul, pur si simplu, incepe sa cada.

Tratamententul pentru alopecie de tractiune la un copil consta in manipularea parului cu blandete, lasarea lui libera, realizarea unor coafuri cat mai naturale posibil si evitarea celor stranse care obosesc parul si nu-l lasa sa respire.

Din fericire, parul creste la loc dupa alopecia de tractiune, dar procesul de crestere al parului poate fi mai lent decat de obicei.



Te-ar putea interesa:
  • Alopecia- caderea parului la copii

    Desi consideram caderea parului ca fiind o afectiune intalnita la adulti, in special la barbati, alopecia sau caderea parului este un lucru comun si in randul copiilor. Cu toate ca in circa 60% din cazuri alopecia la copii nu necesita tratament, parul are nevoie de circa 1 an pentru a se regenera complet.Printre posibilele cauze ale caderii parului la copii se numara gripa, excesul de vitamina A sau stresul emotional prelungit.

  • Durerea de gat la copii

    Durerea de gat este unul dintre primele simptome care indica inceputul unui numar mare de boli la copii, putand fi cauzata de bacterii sau virusi.

  • Raceala la copii

    Ne aflam inca in acea perioada a anului in care racelile sunt « la ele acasa », motiv pentru care vom trata acest subiect cu interes cu atat mai mult cu cat se refera la cazul particular de manifestare a acestora la copiii mici.

  • Astmul la copii

    Astmul reprezinta o boala care afecteaza bronhiile si care poate aparea de la cele mai mici varste sau chiar de la nastere. Boala consta in ingustarea branhiilor, ajungandu-se astfel la probleme de respiratie.

  • Otita la copii

    Otita este o infectie la nivelul urechilor, care apare cel mai des dupa contactul cu apa. Pentru prevenirea ei, este nevoie de o curatare atenta a urechilor dupa fiecare baie. Intrucat copilul tau isi cauta refugiu de caldura, pe timpul verii, in piscine si lacuri, ar trebui sa fii foarte atenta si sa verifici daca acesta nu are otita sau „urechea inotatorului”.

Mesaje (2) »
...
scris de mariana petre , August 27, 2011

am o fetita de 7 ani si ii cade paru este din cauza sampoanelor schimbate mereu multumesc

...
scris de Alllinutzza, June 09, 2016

Eu iau folixin pentru caderea parului, dar nu prea vad rezultate prea mari.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii