Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cauzele intarzierii ciclului menstrual

Marti, 31 August 2010
Cauzele intarzierii ciclului menstrual
Foto: Hepta
Intarzierea ciclului menstrual
indica o schimbare in organismul tau, fie ca este vorba de o sarcina, un chist sau de schimbarea metodei de contraceptie.

Daca o femeie incearca sa ramana gravida, lipsa menstruatiei este unul dintre primele semne ca a reusit, aducandu-i fericire si emotie. Cu toate acestea, daca o femeie nu incearca sa ramana insarcinata sau nu este pregatita sa-si asume responsabilitatea de mama, lipsa menstruatiei poate sa-i aduca ingrijorare si panica.

Ciclul femeii apare cand ovulul este eliberat si eliminat impreuna cu peretele uterin, prin sangerare si cheaguri, aproximativ o data pe luna. Insa daca ovulul eliberat este fertilizat si implantat in peretele uterin, uterul nu mai elimina secretiile lunare. Exista multe metode de a descoperi daca esti gravida, dar cel mai comun si rapid mod este folosirea unui test de sarcina. Majoritatea au o precizie de 99% si pot sa-ti spuna daca esti gravida sau daca doar ti-a intarziat ciclul. Daca ramai in continuare nelamurita, apeleaza la un medic.
 
In general, daca ramai insarcinata, ciclul nu mai apare, desi acest lucru nu se intampla intotdeauna. Uneori poti sa ai un ciclu mai mic cantitativ fata de cel normal sau, rareori, acesta poate fi normal in prima luna. Sunt cateva situatii speciale cand femeia are un ciclu normal pe toata perioada sarcinii. Inainte de ciclu pot sa apara uneori anumite pete, facandu-te sa crezi ca nu esti insarcinata, cand de fapt tu esti. Aceste pete se numesc sangerari implantare.

Exista si alte motive, inafara sarcinii, pentru lipsa menstruatiei. Stresul, schimbarile majore din viata ta, pierderea sau luarea considerabila in greutate, toate pot sa afecteze regularitatea ciclului. De asemenea, inceputul, opritul sau schimbatul pastilelor anticonceptionale poate sa afecteze ciclul menstrual pe o perioada de cateva luni.


 

Te-ar putea interesa:
  • Cauzele infertilitatii

    Conceptia reprezinta una dintre cele mai importante momente ale cuplului, de aceea planificarea sarcinii trebuie sa reprezinte un moment de luciditate si analiza din toate punctele de vedere. Daca te-ai decis in privinta unei sarcini, este bine de stiut ca aceasta nu va aparea imediat dupa incetarea administrarii anticonceptionalelor sau  utilizarii altor metode de conceptie. Daca insa, dupa aproximativ 12- 14 luni de viata sexuala regulata, rezultatul va fi unul negativ, ambii parteneri trebuie sa consulte medicul specialist.

  • Cauzele aparitiei leprei, identificate de cercetatori

    Genele care ar putea explica motivele pentru care anumite persoane sunt mai predispuse decat altele de a se imbolnavi de lepra au fost identificate de oamenii de stiinta, in urma unui studiu desfasurat in China, publicat in New England Journal of Medicine, informeaza Reuters.

  • Coeficientul de inteligenta scazut, printre cauzele maladiilor cardiace

    Coeficientul de inteligenta este, ca importanta, al doilea factor de risc de maladii cardiace, dupa fumat, spun cercetatorii, care sugereaza ca viitoarele campanii pentru sanatatea populatiei sa fie create pentru persoane cu un nivel scazut al inteligentei pentru a fi eficiente, informeaza Reuters.

  • Cauzele genetice asociate cancerului pulmonar, descoperite de cercetatorii britanici

    Factorii genetici care determina riscul ca un fumator sa se imbolnaveasca de cancer pulmonar au fost identificati de cercetatorii britanici, potrivit unui studiu publicat in revista Cancer Research, informeaza bbc.co.uk.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii