Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Stiluri de amenajare interioara: stilul spaniol

Joi, 12 August 2010
Stiluri de amenajare interioara: stilul spaniolInteriorul in stil spaniol are multe in comun cu stilurile zonei mediteraneene, cu care a impartit elemente arhitecturale si artistice secole intregi. Casele amenajate in stil spaniol au imprumutat detalii din stilurile rustic francez, tuscan si marocan.

Caracteristici

Avand influente din zona mediteraneana, interiorul in stil spaniol se inspira din paleta ei de culori: albastru, verde, alb si maro. Rosu si oranj sunt alte doua nuante care joaca un rol important in colorostica folosita de acest stil de amenjare, plecand de la culoarea teracotei, material des folosit pentru podele si acoperisuri. Elementele de piatra si ceramica sunt foarte comune in amenajarile de stil spaniol, alaturi de ceramica, piese din fier forjat, sfesnice si panouri din lemn sculptat. La acestea se adauga si cuprul.

Peretii sunt captusiti cu texturi dure, cum ar fi stuc sau ipsos. Peretele poate fi acoperit cu tapiserii tesute sau grilaj de fier forjat pentru o nota rustica, eleganta. Accesoriile sunt folosite cu modestie, mizandu-se in special pe cele de mari dimensiuni si putine la numar: urne, vaze, ghivece si diverse vase.

Stilul colonial spaniol

In statele de sud-vest, influenta colonistilor spanioli combinata cu cultura americana nativa au dus la aparitia stilului colonial spaniol. Acest stil de amenajare mai este denumit si stilul misionar, plecand de la istoria bisericilor misionare din regiune.

Stilul colonial spaniol este definit de curti, acoperisuri din caramida, arcade si pereti din stuc.

Paleta de culori este formata din bej, galben intens, rosu, purpuriu, roz si alb.

Mobila si accesoriile stilului spaniol colonial sunt simple, realizate din materiale naturale. Piesele de mobilier sunt realizate din lemn dur, cum ar fi stejar, foarte putin ornamentat. Diblurile sunt uneori lasate la vedere, in ideea unui stil cat mai apropiat de rustic si simplitate. Alte elemente ale stilului spaniol colonial includ banci realizate in corpul peretilor si seminee in forma de clopot.

Podelele sunt formate din piatra sau ceramica. Cateva accesorii ale acestui stil de amenajare sunt ceramica, accentele metalice, vitraliile si draperiile de perete tesute.

Stilul spaniol renascentist


Acest stil hibrid incorporeaza elemente spaniole clasice precum caramizi din chirpici, pereti din stuc, acoperisuri din teracota, plafoane din grinzi de lemn, obloane si usi sculptate. Mai este folosit de asemenea fierul forjat pentru porti, balustrade si grilajul ferestrelor.

Acest stil de amenajare poate fi pus in practica fie cu piese originale obtinute direct din Spania, fie cu piese de mobilier comandate la artizanii locali. Mobila este realizata din lemn de stejar, pin, cu detalii, incrustatii sau picturi. Se mixeaza materiale precum piele cu tapiterie. Renasterea spaniola mai aduce de asemenea placi decorative pictate care combina textura mata cu cea lucioasa, dand nastere unor modele pline de culoare.


Te-ar putea interesa:
  • Stiluri de amenajare interioara: stilul eclectic

    Interioarele in stil eclectic se remarca prin combinarea pieselor de mobilier si accesoriilor, texturilor si materialelor provenind din diverse epoci istorice si arii culturale, care au insa in comun un anumit element sau o anumita tematica.

  • Stiluri de amenajare interioara: stilul marocan

    Stilul marocan, definit de nuante puternice, texturi si linii fluide, pleaca de la designul islamic de est, iar formele si culorile sunt inspirate de nisipul desertului.

  • Stiluri de amenajare interioara: stilul rustic

    Stilul rustic nu trebuie sa vina in dezacord cu mediul urban. Dimpotriva, poti sta la oras, iar interiorul tau sa fie unul rustic. Alegerea iti apartine si te poti lauda ca ai parte de doua medii diferite in acelasi timp.

  • Stiluri de amenajare interioara: stilul eclectic

    Cand te gandesti la termenul de "eclectic", te gandesti practic la asocierea unor elemente disparate, fara o legatura imediata intre ele. In ceea ce priveste stilul eclectic de amenajare interioara, el se refera la combinarea neasteptata si totusi logica a unor stiluri si epoci diferite, aflate la distante caracteristice si temporale mari.

  • Stiluri de amenajare interioara: stilul japonez

    Daca ai o locuinta de mici dimensiuni, care nu iti ofera prea multe variante de amenajare, alege stilul japonez, deoarece acesta este special creat pentru spatiile reduse. Avand la baza elemente minimaliste, stilul japonez iti poate conferi vizual impresia de spatiu marit, fara prea mare efort din partea ta.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii