Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

20 de sfaturi practice pentru o dieta reusita - partea I

Luni, 05 Iulie 2010
20 de sfaturi practice pentru o dieta reusita - partea I
Foto: Hepta
De multe ori incepem un regim de slabire din motive care tin de o stare de moment: ni se pare ca trebuie sa mai dam jos cateva kilograme, se apropie concediul mult visat si vrem sa trecem proba de foc a costumului de baie etc. Insa modificarea regimului alimentar nu este doar o chestiune de moment, iar pentru a ne tine de o dieta ne trebuie multa ambitie si de ce nu, incapatanare. Iata cateva trucuri care te ajuta sa nu abandonezi razboiul impotriva kilogramelor in plus.

1. Nu sari peste mese
Cele trei mese principale: micul dejun, pranzul si cina sunt sfinte. Organismul este un contabil desavarsit. Odata privat de una dintre cele trei mese, va reactiona dur. Veti fi tentate ca dupa accesul de foame caracteristic lipsei unei mese, sa va napustiti asupra frigiderului si sa mancati mai mult decat in mod normal.

2. Cantarul, prietenul tau
Cantarul ar trebui sa va fie un prieten de nadejde pe acest drum anevoios. Cantariti-va o data la doua, trei zile. Astfel veti detecta orice schimbare a greutatii si puteti actiona in consecinta, suplimentand spre exemplu turele de jogging pe care le faceti, sau numarul de abdomene. Nu asteptati sa acumulati prea multe kilograme inainte sa luati masuri.

3. Hidratarea e pe primul loc
Ceaiul, sucurile naturale, apa - orice, numai beti minim 2 litri de lichide pe zi. Acestea ajuta la eliminarea toxinelor si rehidrateaza organismul. De asemenea, consumul de apa poate pacali senzatia de foame a corpului, deci beti apa si in timpul mesei, deoarece senzatia de satietate va aparea astfel mai usor.

4. Sucuri preparate in casa
Sucurile acidulate sunt un adevarat dezastru pentru orice dieta. Renunta la cola sau alte sucuri din comert. Atunci cand va e pofta de o bautura dulce, preparati-va o limonada sau orice alta combinatie de fructe pe care le bagati intr-un blender. Veti descoperi ca aceste bauturi sunt nu numai mult mai gustoase decat cele gasite pe rafturile magazinelor, dar si mult mai sanatoase.

5. Miscare, miscare, miscare

Uitati de reclamele la produse miraculoase care va promit sa pierdeti in greutate fara regim si sport. Nu exista asa ceva, sau cel putin daca exista, fiti sigure ca nu este o modalitate tocmai sanatoasa de a slabi. Sportul sau orice fel de miscare fizica ar trebui sa fie parte din rutina dumneavoastra zilnica, fie ca va doriti sa slabiti sau nu. Mergeti pe jos, urcati pe scari in loc sa luati liftul, mergeti la jogging, orice, dar sa va solicite masa musculara. Rezultatele se vor vedea.

6. Mic dejun satios
Prima masa cu care va incepeti ziua trebuie sa fie una cat mai satioasa. Pe langa faptul ca va asigura energie pentru o parte solicitanta a zilei, aveti certitudinea ca veti arde toate grasimile furnizate de aceasta masa pe parcursul zilei. La polul opus ar trebui sa se afle cina care nu ar trebui sa contina prajeli sau alte mancaruri grele, fiindca grasimile se depun mult mai usor pe parcusul noptii.

7. Tineti un jurnal alimentar
Consemnarea tuturor alimentelor care va pica in mana pe parcursul zilei este o modalitate eficienta de a va monitoriza dieta. Micile gustari de pe parcursul zilei pot fi uitate foarte usor, iar apoi va veti intreba mirate de ce nu reusiti sa slabiti desi nu mancati mare lucru. Un jurnal alimentar va ajuta sa va dati seama care sunt momentele zilei, alimentele sau locuri care va tenteaza sa uitati ca sunteti la cura.

8. Fructele, gustarea perfecta
Pentru a va potoli foamea intre mese, aveti nevoie de o energie utilizabila rapid. Solutia perfecta este un fruct (un mar, o banana, o piersica), deoarece acesta furnizeaza organismului fructoza, insa nu este bogat in calorii.

9. Mergeti la petreceri sau in oras cu stomacul plin
Inainte de orice iesire, in special seara, incercati sa mancati. Petrecerile si voia buna care vin odata cu orice iesire in oras au tendinta sa actioneze precum o pierdere de memorie pe termen scurt. Plecand cu stomacul plin de acasa aveti toate sansele sa va tineti departe de platouri ademenitoare cu tot felul de bunataturi, paste, pizza sau alte preparate de acest fel.

10. Putin din tot
O dieta nu ar trebui sa fie un motiv foarte mare de stres. Permiteti-va orice, in anumite limite. Infometarea nu este o solutie, deoarece riscati oricand sa clacati. E de preferat sa consumati o tableta de ciocolata amaruie in fieacare zi, decat o cutie de bomboane intr-un acces de tristete.

Te-ar putea interesa:
  • 20 de sfaturi practice pentru o dieta reusita - partea a II-a

    Modificarea regimului alimentar nu este doar o chestiune de moment, iar pentru a ne tine de o dieta ne trebuie multa ambitie si de ce nu, incapatanare. Iata cateva trucuri care te ajuta sa nu abandonezi razboiul impotriva kilogramelor in plus. Trucurile 1-10 le gasesti aici.

  • Sfaturi pentru o dieta echilibrata

    Deciziile noastre in materie de diete nu sunt intotdeauna cele mai inspirate. Fie ca ne axam exclusiv pe pierderea de kilograme sau pe o alimentatie sanatoasa, gresim de multe ori atunci cand adoptam un anumit regim alimentar sau atunci cand introducem propriile reguli. Ca sa fii sigura ca ai parte de o dieta echilibrata si ca ai grija de organismul tau, iata cateva sfaturi care te vor avantaja indiferent de tipul de dieta pe care o urmezi:

  • Dieta de vara - sfaturi

    Vara prezinta numeroase avantaje, printre care si aceea ca fructele si legumele sunt din belsug, ele stand la baza oricarei diete. O dieta de vara va evita de asemenea un dezechilibru nutritional, care apare de obicei in cazul dietelor drastice. La acestea se adauga si cei 2-3 litri de apa care trebuie consumati zilnic.

  • Cateva secrete pentru reusita unei diete

    Daca incerci inca sa slabesti si parca nu reusesti sa obtii rezultatele dorite, incearca sa aplici cele cateva sugestii de mai jos, pe care ti le recomandam ca pe micile-marile secrete ale reusitei pierderii in greutate. Sunt cateva sfaturi non-conventionale, verificate, care functioneaza bine si care te pot ajuta sa scapi de 10-12 kg in aproximativ 3 luni.

  • Dieta pentru ingrasare - o solutie pentru persoanele anemice

    Adolescentele, si nu numai, cauta in permanenta reteta ideala pentru a slabi drastic. Ce ne facem insa cu persoanele care deja sunt slabe, poate chiar prea slabe, si care pur si simplu au nevoie de cateva kilograme in plus?

Mesaje (1) »
...
scris de A fost lansata cafeaua "SENSUAL COFFEE", July 09, 2010

Cafea 100% naturala (Arabica 80%si Robusta 20%), prajita cu grija si rasnita in amestec cu 10 plante medicinale . Plantele continute de “ SENSUAL COFFEE” 1)Damiana (Turnera Aphrodisiaca) 2)Rhodiola Rosea (Rhodiola Rosea) 3)Real Ginseng coreean (Panax Ginseng) 4)Cardamum (Elettaria Cardamomum) 5)Ceai verde (Camellia sinensis) 6)Hawthorn (Crataegus Oxyacantha, italiana Biancospino)-Paducel 7)Guarana (Paullinia Cupana) 8)Anason (Pimpinella anisum) 9)Vervain Lemon (Lippia citriodora) 10)Coriandru (Coriandru sativum) Daca sunteti din Bucuresti , va invit sa vizitati Expozitia de produse bio si naturale , eveniment ce va avea loc in zilele de 17 si 18 Iulie ac. la Vila RODIZIA . Informatii despre adresa locatiei pe www.villarodizia.ro . Leonard RADU Asociat&Director executiv Mobil : 0722 258 261

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii