Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Nevoia de a iesi in evidenta

Joi, 24 Iunie 2010
Citeam intr-o seara despre un anumit domeniu de activitate extrem de antrenant si pe masura de stresant, in care o idee geniala valoreaza mai mult decat zile intregi de munca. Plecand de aici, ma gandeam la faptul ca fiecare dintre noi se chinuie, indiferent de context, sa aiba acea "idee" prin care sa iasa in evidenta, sa fie cel mai bun, cel mai apreciat, sa fie unic. Toti luptam pentru asta, vrem sa demonstram ceva, sa aparem undeva sus si, implicit, sa atragem dupa noi sustinatori. Cautam aprobare, indiferent daca avem sau nu dreptate, o dreptate relativa de altfel.

Cand vine vorba de nevoia de a iesi in evidenta, oamenii se impart in doua categorii: cei care se lupta sa iasa in fata cu un demers original, avand la baza propria idee sclipitoare, si cei care se zbat sa se remarce calcand peste toti ceilalti si fiind mereu Gica contra.

Admir sincer prima categorie, in timp ce cea de-a doua ma dezgusta. Desi imi place spiritul critic si sarcasmul, incerc pe cat posibil sa le identific limitele. Nu este normal sa calci pe cadavre sau, ma rog, pe oamenii vii, dupa caz. Inainte de a critica pe altul, vezi-ti lungul nasului. Spiritul de fronda are si el o ratiune de a exista si niste granite care nu ar trebui distruse. Un om exclusiv ironic si plecat la razboi cu toata lumea, pus pe decapitat si pe desfiintat entitati nu imi inspira decat multa disperare.

Spiritul competitiv este normal si binevenit. Asta ne tine pana la urma vii. Un om singur pe o insula pustie ar muri de deprimare. Nu ar avea termen de comparatie, nu ar sti cat de bun este, care este rostul lui pe lume si asa mai departe. Avem nevoie unii de altii pentru a ne autoevalua, vrem sa ii depasim pe ceilalti si sa fim "the winner", insa lucrurile devin dubioase atunci cand o facem denigrand pe altii. O atitudine permanenta de genul: "tu sa taci, ca numai eu am dreptate" nu te va tine multa vreme in picioare.

Ce pot sa va spun? E loc pentru toata lumea, cred eu. Pana la urma, cel mai important arbitru e publicul larg. Stii ce spui, esti sigur pe tine si nu bati campii, urci incet, dar sigur. Iti bazezi afirmatiile doar pe suspiciuni si defaimari, enervezi la un moment dat. Deja lumea va spune despre tine: "lasa-l pe asta, ca nimic nu ii convine." Asa ca distribuie-ti energia pe care o foloseai pentru a-i arata pe altii cu degetul in scopuri mai nobile. Pregateste-te sa ii depasesti pe ceilalti si nu sa ii cobori pe ei pentru a parea tu sus. Vei fi mult mai castigat.


Ma gandeam sa va scriu un editorial frumos, relaxat, cu aer de vara si litoral. Incepea cam asa:


Ganduri de vacanta


Vara ne indeamna cu predilectie nu atat la lene, cat la nevoia de relaxare. Ne facem treaba in continuare, insa ochii si gandurile fug mai mult in aer liber, spre soare si...

... s-a blocat aici. Am sa incerc sa va scriu si lucruri mai soft. Poate data viiitoare. Pana una alta, o vara faina.



Marinela Gheorghe



Mesaje (1) »
...
scris de serena, June 24, 2010

very nice :)

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii