Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cum poti opri plansul bebelusului tau?

Marti, 15 Iunie 2010
Cum poti opri plansul bebelusului tau?
Foto: Hepta
Bebelusii plang aproape tot timpul, din diverse motive sau pur si simplu fara motiv. Un parinte trebuie sa stie cum sa interpreteze plansul copilului si cum sa il linisteasca. Practic, in primul an de viata, plansul este singurul instrument de comunicare al bebelusului cu parintii. De aceea, adultii trebuie sa invete cum sa reactioneze in astfel de situatii.

De cele mai multe ori, un bebelus va plange atunci cand este ud, cand ii e foame, cand nu este asezat confortabil in patut sau cand este bolnav. La fel de des insa el poate sa planga fara sa aiba un motiv anume. Copilul da dovada de o energie negativa de care trebuie sa se elibereze. Dupa o astfel de criza de plans, va fi mai linistit si va dormi mai bine si mai mult timp.

Incearca sa acorzi atentie felului in care plange bebelusul tau. In timp iti poti da seama care este motivul care il determina sa fie galagios si vei sti daca trebuie sa il schimbi, sa il hranesti sau daca este obosit. De exemplu, plansul determinat de faptul ca ii este foame se manifesta prin tipete scurte care cresc si coboara in intensitate. Un plans furios este mai turbulent. Plansul provocat de durere apare brusc, este intens si de lunga durata, cu tipete stridente urmate de o pauza si apoi de un scancet lung.

De multe ori, bebelusii se trezesc brusc din somn fiindu-le foame. Daca nu iti dai seama rapid despre ce este vorba si nu reusesti sa il hranesti la timp, este posibil ca plansul bebelusului sa se tranforme in tipete furioase. Cu cat creste, plansul copilului va deveni mai puternic si mai intens. De asemenea, tipurile de plans vor varia, in functie de nevoile bebelusului. Insa cu cat vei invata mai repede sa intelegi de ce plange si ce anume trebuie sa faci, cu atat copilul se va calma mai repede si va plange mai putin.

Cand incepe sa planga, incearca sa rezolvi problema in ordinea prioritatilor. Daca este ud si ii este si foame, mai intai schimba-l si abia apoi da-i sa manance. Daca este uscat, hranit de curand si nu este nici bolnav, insa plange fara motiv, incearca sa il lasi putin in pace sa se linisteasca de la sine. De multe ori, bebelusii agitati plang inainte de a adormi. De aceea, plansul nu este intotdeauna un motiv de ingrijorare.

Incearca una din solutiile urmatoare in momentul in care plange de prea mult timp, fara motiv, si nu se linisteste deloc:

- leagana-l usor, fie in brate, fie intr-un balansoar pentru copii.

- mangaie-i capul, spatele sau gatul

- fa-i o baie calda. Celor mai multi bebelusi le place apa.

- vorbeste-i sau canta-i

- pune pe fundal o muzica placuta, relaxanta

- ai grija sa fie liniste in incaperea in care sta

- plimba-l tinandu-l in brate

- ofera-i jucarii suspendate care sa ii distraga atentia de la plans

Daca bebelusul nu se linisteste deloc, este posibil sa fie bolnav. Ia-i temperatura corpului. Daca este mai mare de 38 de grade Celsius, este posibil sa aiba o infectie. Adreseaza-te de urgenta medicului pediatru sau medicului de familie.

Incearca in permanenta sa ramai calma, indiferent de cat de agitat este bebelusul si cat de intens tipa. Daca vorbesti tare sau te enervezi, nu faci decat sa inrautatesti situatia. Bebelusul este extrem de sensibil la tot ce inseamna tensiune venita din jur, lucru care il agita si mai mult. In schimb, daca vede mult calm si liniste in jur, se poate relaxa intr-un timp mult mai scurt si cu un efort mai mic din partea parintilor. Nu te gandi la faptul ca bebelusul plange pentru ca nu stii sa il ingrijesti si nu considera ca esti un parinte rau. Pur si simplu bebelusii plang aproape tot timpul, din diverse motive, insa situatia poate fi ameliorata cu multa rabdare si intelegere.


Te-ar putea interesa:
  • Simturile bebelusului

    Simturile bebelusului se formeaza inca din timpul celor 9 luni de sarcina, cand fatul este capabil sa recunoasca vocea calda si plina de iubire a mamei, notele muzicale si chiar sa se miste pentru a-si semnala prezenta in burtica. Din momentul nasterii, in perioada extra-uterina, bebelusii sunt intr-o continua calatorie de explorare a simturilor. Mai jos sunt expuse lucruri utile, dar si amuzante despre formarea fiecarui simt al copilului tau.

  • Baita bebelusului

    Dupa intoarcerea acasa de la maternitate, trebuie sa iti realizezi un program de ingrijire a celui mic, in care intra si necesitatea baitei.

  • Colicile bebelusului

    Copilul tau este, cu siguranta, comoara cea mai de pret din viata ta. Pentru ca micutul tau sa aiba parte de cel mai potrivit tratament si cea mai buna alimentatie, este esentiala intelegerea nevoilor si dorintelor celui mic.

  • Gateste-i sanatos bebelusului tau

    Vrei ca tot ceea ce mananca bebelusul tau sa fie nu doar gustos, ci si sanatos. In cazul asta, de ce sa nu ii pregatesti chiar tu insati o masa hranitoare?

  • Ii pot face pierce bebelusului meu?

    Multi parinti vor ca bebelusul lor sa aiba gauri in urechi de timpuriu. Ma refer aici in special la fetite, insa nu este exclusa posibilitatea si in cazul baietilor, atunci cand parintii sunt ceva mai... extravaganti.

Mesaje (1) »
...
scris de replica carier watches, November 16, 2013

The bad information is that no one, even your blind Aunt Millie will assume they're authentic Rolex timepieces. <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> You will come across these Chinese fakes getting offered around the road with strange names around the dials like Folex or Rolexx. Our assistance is always to keep away from these cheapos. <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches for sale</a> They are only very good for gag presents - at finest. <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches</a>

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii