Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011
Diete & fitness
Calendarul fertilitatii
 magazine online
Cabinete ginecologice
Saloane cosmetica

Meniu de Revelion 2009

Luni, 29 Decembrie 2008
Meniu de Revelion  2009 Noaptea dintre ani este, vrem nu vrem, una foarte speciala, care in mod obligatoriu se sarbatoreste intr-un grup de apropiati. Va propunem un meniu de revelion asezonat cu multa veselie si fast.
Daca esti gazda anul acesta si organizezi o petrecere de revelion, iti uram multa bafta si te ajutam sa pregatesti un meniu potrivit pentru o asemenea ocazie.

Spre deosbire de alte petreceri, noaptea de revelion iti lasa o mai mare libertate de miscare si de experimentare.

Poti alege intre a-ti suprinde invitatii pentru meniul de revelion cu o serie de preparate exotice, nemaintalnite, sau te poti axa pe un meniu ceva mai usor. Pana la urma, distractia primeaza cu aceasta ocazie, iar masa ar trebui sa lase suficient spatiu si ringului de dans.

Indiferent de specificul temei pe care ai ales-o pentru anul acesta, masa de revelion, ca orice masa festiva, presupune prepararea unor aperitive.

Meniu de Revelion  2009 Aperitive

Pe langa deja clasicele sand-wich-uri, anul acesta iti propunem sa incerci delicioasele Ciuperci tartinabile.

Ingrediente:

- 500 g ciuperci
- 300 g unt
- 100 g cascaval/parmezan
- 4 linguri untdelemn
- 2 foi de dafin
- 4 lingurite zeama de lamaie
- 2 cepe de marime medie
- vin, otet
- piper
- marar, patrunjel, sare.

Mod de preparare:

Ciupercile si ceapa se curata bine, se spala, apoi se taie marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, iar ceapa se pune la calit, apoi ciupercile. Se adauga foile de dafin, zeama de lamaie, 50 ml de vin sau de otet, doua varfuri de cutit de piper si doua lingurite de sare.

Se lasa la fiert aproximativ jumatate de ora, la foc mic, pana ce apa lasata de ciuperci scade, iar acestea se inmoaie.

Se ia de pe foc si se condimenteaza cu frunze de marar si patrunjel. Se lasa la racit, iar apoi se amesteca cu untul. Acesta, in prealabil, trebuie frecat bine, pana se obtine o pasta moale. Untul se sareaza dupa gust.

Cu aceasta pasta se ung tartinele, iar deasupra se rade cascaval sau parmezan.

Iti recomandam ca, pe langa aceasta reteta delicioasa, sa prepari mai multe feluri de aperitive, dupa gustul invitatilor, feluri cat mai variate de preparate, care insa se dea bine impreuna pe acelasi platou.

Meniu de Revelion  2009 Bautura:


In privinta bauturii, pentru incigerea atmosferei, iti recomandam sa prepari Vin fiert cu scortisoara si fructe. Evita acest preparat, daca temperatura camerei este foarte ridicata.


Ingrediente:

- vin rosu demisec
- mere
- mandarine
- scortisoara
- cuisoare
- zahar

Mod de preparare:

Merele si mandarinele se curata de coaja si se taie cubulete sau feliute mici. Vinul se pune la fiert intr-un bol mare (asemenator celor de punch), iar inainte se adauga fructele taiate. Se condimenteaza dupa gust cu scortisoara si cuisoare si se adauga zahar. Inainte ca vinul sa fiarba, gustati bautura pentru a verifica daca mai este nevoie de zahar sau alte condimente.


Pentru felul principal este bine sa variezi in functie de numarul de invitati. Daca petrecerea va fi intr-un cadru mai restrans, te poti interesa de preferintele culinare ale invitatiilor tai, intr-un mod cat mai subtil.

Meniu de Revelion  2009 Meniu principal

Ideal ar fi ca pe masa sa ai un preparat cu carne de porc, unul cu carne de pui, dar si unul lipsit de carne, pentru eventualii vegetarieni.

Porcul fiind carnea cea mai populara in acest moment al anului, iti recomandam Muschiuletul de porc cu citrice:

Ingrediente:

- 2 kg de muschi de porc
- 600 g mazare
- 200 g sunca feliata
- 200 ml vin alb sec
- 100 g unt
- 60 g ghimbir proaspat
- 6 lamai
- 6 portocale
- 2 cepe
- 1 legatura de patrunjel
- ulei de masline
- sare, piper

Mod de preparare:

Muschiul de porc se spala bine. Se prepara un sos din 5 lamai stoarse, 6 portocale, 8 linguri de ulei de masline, cepele tocate si ghimbirul dat prin razatoare.

Muschiuletul se pune intr-un vas impreuna cu sosul, se acopera cu o folie si carnea se lasa la rece timp de 5 ore.

Se scoate si se inveleste in feliile de sunca, se condimenteaza, apoi se face o rulada care se leaga la capete cu ata sau sfoara. Rulada se aseaza intr-o tava unsa cu unt, se adauga inca 60 g de unt, sosul combinat cu vin alb si se da la cuptorul incins.

Se lasa la foc mare timp de 10 minute, apoi se scade intensitatea focului, carnea se stropeste cu vin alb si se da, din nou, la cuptor. Spre sfarsit, se adauga restul citricelor, verdeata si mazarea.

Se scoate dupa 20 de minute, se taie ata, iar rulada se serveste taiata felii cu o garnitura din mazarea preparata sau cartofi natur cu patrunjel.

Meniu de Revelion  2009 Desert

Desertul este o alta parte importanta a meniului de revelion. Pe langa traditionalele prajiturele, checuri, este absolut necesar sa ai un tort. Daca anul acesta vrei sa experimentezi si sa inlocuiesti comanda de la cofetarie cu un tort preparat chiar de tine, iti recomandam Tortul de ciocolata cu iaurt si visine:

Ingrediente:

- 8 oua
- 120 g zahar
- 20 g amidon
- 30 g cacao
- 6 foi de gelatina
- 400 g iaurt
- 1 borcan compot de visine
- 300 ml frisca

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca alaturi de zahar. Cu albusurile se amesteca faina, amidonul si cacao. Se coace intr-o forma de inel detasabil. Se taie rece in jumatate.

Gelatina se inmoaie in sucul de la compot, iaurtul se amesteca cu zaharul. Se topeste gelatina ramasa in compotul incalzit, se adauga la crema, apoi se lasa la racit. Se bate si frisca si se lasa la racit. Cele doua creme se amesteca bine, apoi se pun fructele bine scurse.

Se lasa la racit 20 de minute, iar tortul se monteaza in forma in care s-a copt cu crema intre foile de blat.

Se tine la rece minim 4 ore. Se scoate din forma, se pudreaza cu zahar, cacao sau ciocolata rasa si se orneaza cu visine.

Incearca sa eviti torturile foarte "grase" fiindca atunci cand vor ajunge la desert, mesenii tai vor fi, probabil, cu stomacul plin.

Pentru un efect placut si o masa de neuitat, acorda detaliilor atentia cuvenita. Incearca sa decorezi platourile de servire si farfuriile invitatilor tai. Poti alege si forme tematice, de bradulet, etc. Ai grija insa sa imbini utilul cu placutul si sa nu obtii o masa prea simandicoasa de care prietenii sa nu se poata bucura pe deplin, de grija sa nu strice munca ta. O sursa de inspiratie poti gasi si la decoratiunile mesei de Craciun.

In privinta bauturilor, ai o multime de variante pe piata. Daca vrei sa experimentezi, poti sa inventezi sau sa prepari o serie de cocktail-uri. Ai grija ca in barul tau sa se afle si bauturi si cocktail-uri non-alcoolice pentru soferii serii. De asemenea, pregateste si cafeaua pentru petrecaretii diminetii care vor avea nevoie de o ceasca de cofeina revigoranta.

Mai multe retete pentru noaptea de Revelion poti gasi... aici!

Petrecere minunata si un an nou fericit din partea stilfeminin.ro

(si nu in ultimul rand, un meniu de revelion reusit) :)

Andreea - Ina Gartoi


Te-ar putea interesa:
  • Meniu de sarbatoare: carnea de miel

    Un aliment nelipsit de la masa de Paste a romanilor, carnea de miel poate fi prezenta in foarte multe feluri de mancare..

  • De 8 martie in meniu: retele mamei

    E 8 martie, o ocazie speciala in care sa revenim cu gandul la cea mai importanta femeie din vietile noastre - mama. Ea ne-a imprimat gustul copilariei cu mancaruri pe care nici cea mai sofisticata bucatarie nu le poate inlocui in inimile noastre.

  • Meniu cu produse locale la nunta printului Albert de Monaco

    Pregatirile pentru nunta Printului Albert de Monaco cu Charlene Wittstock sunt pe final. Sarbatoarea, care tine trei zile si trei nopti, ca si in povesti, incepe in data de 30 iunie cu un concert, in 1 iulie va avea loc casatoria civila, iar marele eveniment, ceremonia religioasa si receptia au loc in aceasta sambata, 2 iulie 2011. Cel care se ocupa de realizarea meniului pentru cea de-a doua nunta regala a acestui an este chef Alain Ducasse.

  • Meniu de Oscar: vedetele se rasfata cu tort Dobos si mamaliga

    Wolfgang Puck, ales pentru a 18-a oara consecutiv sa semneze meniul de la balul premiilor Oscar isi va rasfata invitatii cu celebrul tort dobos, mamaliga dar si cu alte preparate culinare menite sa inspire pe oricine doreste sa tina o petrecere acasa.

  • Retete de Revelion

    A inceput numaratoarea inversa pana la noaptea de Revelion 2011, iar daca esti gazda, trebuie sa te gandesti printre altele si la ceea ce le asezi pe masa musafirilor. Asa ca noi iti oferim cateva retete de Revelion, pentru ca seara sa fie perfecta, iar masa imbelsugata.

Mesaje (2) »
...
scris de vizitator, November 26, 2009

foarte buna oferta in noaptea dintre ani bravo

...
scris de claudiya, December 24, 2009

imi place..ms

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii